Quantcast
Channel: מערכת ערב רב –ערב רב Erev Rav
Viewing all 1056 articles
Browse latest View live

אלכס קרמר הוא זוכה פרס פינס לגרפיקה ישראלית

$
0
0

פרס פרס פינס לגרפיקה ישראלית לשנת 2014 יוענק לאלכס קרמר. בהודעת הזכייה נכתב כי ״קרמר (יליד 1966), עוסק בהדפס במקביל ליצירתו האינטנסיבית בציור, עוד מתקופת לימודיו ב"בצלאל", בסוף שנות ה-80. הוא מתמחה בטכניקות התחריט השונות וכן בהדפס רשת ובחיתוך-עץ. חיבתו העמוקה לתחום אמנותי זה נובעת מתהליך ההכנה המורכב ומהסקרנות לגבי התוצאה, שיש בה מן הבלתי צפוי. ההדפסים עוקבים אחר הנושאים הרווחים בציוריו; דמויות בתנועה נמרצת וחיות-פרא, למשל. אולם, בהדפס הוא מקדיש תשומת לב מיוחדת להשפעת החומר – התוואים הטבעיים של לוחות העץ והתהליך הכימי הכרוך בעיבוד לוחות המתכת בתחריט – על אופי היצירה. קרמר אף פיתח שיטות עבודה ייחודיות, שהן ואריאציה של הטכניקות המסורתיות. מקוריותו והתמדתו, כמו גם התמקדותו בחיתוך-עץ בשנים האחרונות, עשו אותו בעינינו מועמד ראוי לזכות בפרס פינס. פרס זה מנציח את יעקב פינס, האמן הירושלמי הוותיק והנדיב, שעסק גם הוא בשני תחומי יצירה עיקריים: חיתוך-עץ (המרכזי והמהותי שבהם) וציור בצבעי-שמן. הוא הטביע בהם את השראתו מהאמנות היפנית שאותה אסף בדבקות, ומהאקספרסיוניזם הגרמני שלאורו התחנך״.

שופטי הועדה: רונית שורק, אוצרת במחלקה לרישומים ולהדפסים, מוזיאון ישראל; אריק קילמניק, מנהל סדנת ההדפס ירושלים; ג'ודי פינס- ויינגרוט, נציגת המשפחה.

הפוסט אלכס קרמר הוא זוכה פרס פינס לגרפיקה ישראלית הופיע ראשון בערב רב Erev Rav


רב ערב 20.10.14

$
0
0

אמיר פולק, "סיפורה העצוב של יה יה", 2014

פסטיבל הסיפור החיפאי | مهرجان حكاية حيفاوية

שני, 27.10.14, 18:30, הגלריה לאמנות בית-הגפן, חיפה 

פסטיבל הסיפור החיפאי מתקיים זו השנה החמישית במטרה לאפשר לתושבי העיר השונים להכיר פנים וסיפורים מוכרים פחות על חיפה. רוב האירועים יציגו דמויות חיפאיות בעבר ובהווה; בבדיון ובמציאות, בשירה, בהמחזה, בפרוזה ובשוטטות. הפסטיבל יחל ב-25 באוקטובר 2014 ויינעל ב-1 בנובמבר 2014.

במסגרת התערוכה "על הסכנה שבסיפורים בלתי מסופרים", שאוצרת ליאן סייד, יספר אמיר פולק את "סיפורה העצוב של יה-יה" – סיפור הרפתקאות על ילדה, שלד וארנב ועל משהו שמאוד השתבש בדרך, על הידיעות והנחות היסוד המוצפנות בצופה העכשווי ביחס ליכולותיהם של גיבורים מונפשים, על האופן שבו חוקים פיזיקליים או העדרם משפיעים עליהם, וכל זאת תוך דגש על הטאבו שבשמירה על שלמות הגוף שבאה לידי ביטוי באנימציית דיסני מסורתית.

הרשמה מראש במייל. הכניסה ללא תשלום.
לתוכנית הפסטיבל המלאה
הגלריה לאמנות בית-הגפן, מרכז תרבות ערבי-יהודי, רח' הגפן 2, חיפה.

"פגישה, חצי פגישה", החורבה

"פגישה, חצי פגישה" | "لقاء دون لقاء" | "Rendezvous"

פתיחה: חמישי, 23.10.14, 19:00, סדנאות האמנים, החורבה, רח' הנמל 10, חיפה

התערוכה בוחנת באיזו דרך מהלך היצירה האישי, המופנם, האלכימאי כמעט, שלעתים מוסווה גם מהאמן עצמו, יכול להיפגש עם תהליך יצירה עצמאי אחר. רוב השותפויות שנבחרו נפגשות בעין החיפוש, במניע, בנקודה הלא פתורה שמטרידה ומעוררת להמשך יצירה, גם אם לעתים הפתרונות לטרדה שונות ומגוונות.

חמודי ג'נאם, ויק יעקובסון-פריד, ניר דבוראי, מנאל מחמיד, יובל פייגלין, ניצן סט, הדס וייס, אורית סימן-טוב ודוד בהר-פרחיה מארחים את אלון כהן-ליפשיץ, פסי גירש, מתן סיון, מאיה אטון, אקרם דראושי, דנה אריאלי, אבי איפרגן, פהד חלבי ורחל קיני.

למידע נוסף

שעות פתיחה: חמישי, 23.10.14, 19:00, פתיחה; שישי-שבת, 24–25 באוקטובר 2014, 10:00–14:00, 19:00–22:00.

הילה לולו לין, "עקמת 002", תצריב, 2007

2 תערוכות בסדנת ההדפס ירושלים:

הילה לולו לין, "נו ששש מת"
תערוכה קבוצתית, "בגוף המקום"

פתיחה: חמישי, 23.10.14
נעילה: 1.12.14
אוצרים: אריק קילמניק, אירנה גורדון, תמר גיספאן-גרינברג

שתי תערוכות המסכמות את הפרויקט "מיתוס סדנה: ארבעה עשורים", הפורש את היצירה האמנותית בסדנה כמיקרוקוסמוס של האמנות הישראלית, אך גם כמַקרוֹקוסמוס: מקום של יצירה ומפגש בין-דוריים ובין-תחומיים היכול להציע היסטוריה חלופית, לא כרונולוגית, של האמנות בארץ בארבעת העשורים האחרונים.

תערוכתה של לולו לין מורכבת מהדפסים וספרי אמנית שיצרה בסדנה משנות ה-90 ועד היום, ובכללן עבודות חדשות המשולבות במיצב תלוי מקום. לולו לין עוסקת בשבר ובאיחוי של הגוף והמקום וביחסים הדיאלקטים בין שני המושגים.

התערוכה הקבוצתית מציגה הדפסים מאוסף הסדנה המתמקדים בייצוגים המקבילים והמתחלפים של גוף ומקום על המיתולוגיה הפוליטית והפואטית שלהם.
מציגים: שרון פוליאקין, ג'ויס שמידט, אלעד קופלר, מידד אליהו, דוד בן-שאול, רענן לוי, אסתר קנובל, דב הלר, עופר ללוש, הילה בן-ארי, גלעד אפרת, נועה צדקה, נלי אגסי, צבי טולקובסקי, נעמי טנהאוזר, סידון רוטנברג.

סדנת ההדפס ירושלים, מרכז ג'ינוגלי להדפס, רח' שבטי-ישראל 38, ירושלים. ראשון עד חמישי, 15:00–08:00.

"ים", אלכס טוביס, שמן על בד, 300X450 ס"מ, 2014

אלכס טוביס, "התיישבות תחילה", הגלריה העירונית לאמנות ראשון-לציון

פתיחה: שבת, 25.10.14, 20:00
נעילה: 17.12.14
אוצרת: אפי גן

בגלריה מוצג ציור ענק של ים ולצדו תמונת עצים ובית. שתי היצירות משקפות נוף מציאותי שכיח. מבט ממוקד מגלה כי לאלמנטים רבים זווית מעט אבסטרקטית. ציורו של טוביס מכוון אל עצמו, מותיר אותנו פעורים, מתמסרים למבט שלנו בו, שלו בנו. העבודה מאירה את החלל, אבל נטועה בין החלל לים באופן שקשה להגדירה כמקום. יש בה מן האור המקומי ומן האור המלאכותי. "הדבר הראשון ששמתי לב אליו כשהגעתי לארץ הוא שאין מעברים רכים", אומר טוביס. "הים הוא האבסורד – דבר ענק שכל הזמן זז, ודווקא הוא הדבר הכי יציב כאן".

טוביס עלה ממוסקבה בהיותו ילד. בן 36, נשוי ואב לשניים, למד פילוסופיה באוניברסיטה העברית וסיים לימודי תקשורת חזותית בבצלאל. עוסק בהוראה ובמקביל הציג כמה תערוכות יחיד.

בית קנר, גלריה עירונית לאמנות, רח' רוטשילד 7, ראשון-לציון, טל' 03-9470728, שני–שבת: 10:00–13:00.

"חצב אביחיל", נורית גור-לביא (קרני), שמן על עץ, 60X30 ס"מ, 2006. צילום: שי אדם

נורית גור-לביא (קרני), "פריחה מקומית",
הגלריה העירונית לאמנות, ראשון-לציון

פתיחה: שבת, 25.10.14, 20:00
נעילה: 17.12.14
אוצרת: אפי גן

סדרה של ציורי אקוורל ("אירוס ארגמן, קדימה"), סדרת תחריטים ("פלורה פלשתינה"), תחריטים מטופלים בצבע של מגוון פרחי בר, מיצב של קרשים שעליהם מצוירים חצבים, ציורי רקפות מכביש 443 על נייר בכבישת יד ועוד. את סדרת החצבים ציירה בקיץ האחרון, עם ראשית פריחתם. הרדיו שידר אזעקות ושמות של יישובים שבהם התרחש העימות הצבאי האחרון ואלו נכנסו אל תוך הציור והפכו את ציורי החצבים לקריאה שהיא גם פוליטית. לצד ציור הפרח, מצוין גם שמו, התאריך והמקום שבו נקטף/צויר, כמשלימים הכרחיים ומעגנים אותו כפריחה מקומית אופיינית לארץ. הפרח שנקטף "נשתל" מחדש לצורך הציור, וכך נוצר דיאלוג חדש ומתמשך עם המקום, המבקש "לא לשכוח".

בית קנר, גלריה עירונית לאמנות, רח' רוטשילד 7, ראשון-לציון, טל' 03-9470728, שני–שבת: 10:00–13:00.

***

אירועים בסדנאות האמנים במסגרת "מנופים – אמנות עכשווית בירושלים"

אולף ברוינינג, "הארנבים בשדה"

תערוכה | "Do Not", אולף ברוינינג

פתיחה: חמישי, 23.10.14, 19:00–24:00
שיח אמן: חמישי, 23.10.14, 21:00
נעילה: 17.1.15
אוצרת: לאה אביר

תערוכת יחיד ראשונה בישראל לאמן אולף ברוינינג, שחי ועובד בניו-יורק. ברוינינג, יליד שווייץ, 1970, הוא אחד האמנים הצעירים המעניינים והחשובים כיום בעולם. הוא עובד בצילום, פיסול ווידיאו ועוסק באופן משוחרר, חד ורב-אבחנה במופעים חזותיים של תרבויות שונות ברחבי העולם. בתערוכה תוצג סדרת תצלומים שייצור במהלך שהותו בירושלים, בשיתוף סטודנטים מן המחלקה לאמנות בבצלאל.סדנאות האמנים, רחוב האומן 26, ירושלים

עינת אמיר מארחת את משה רואס

קיר אמן I עינת אמיר מארחת את משה רואס

פתיחה: חמישי, 23.10.14, 19:00–00:00

עינת אמיר ומשה רואס למדו יחד במחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר. במיצב בונה רואס קומפוזיציה ספציפית לחלל הסדנאות המורכבת מאובייקטים שונים הנעים בין דו-מימד לתלת-מימד. העבודות מתנהלות בינן לבין עצמן. השיח נע בין שהיה לעכשיו ואולי גם לאחריו, כמעין חידה לא פתורה. ה"לב" המתעתע נע במקצב משתנה, לעתים קדימה, לעתים אחורה, ואז עוצר.

סדנאות האמנים, רחוב האומן 26, ירושלים

+++

אירוע | פס ייצור

שישי, 24.10.14, 11:00–17:00

האירוע משלב מגוון הופעות, מיצגים, מיצבים וסדנאות. ההשתתפות בסדנאות כרוכה בהרשמה מראש.
סדנת ציור "מראה אחורית": לפרטים ולהרשמה: כאן.
סדנת הנפשה בהנחיית סטודיו Wild Kids: לפרטים ולהרשמה: כאן.
סיור במילר ספרים ואומנות יודאיקה: לפרטים ולהרשמה לסיור ב-11:00: כאן, וב-13:00, כאן.

סדנאות האמנים, רחוב האומן 26, ירושלים

+++

קורס אוצרות אמנות עכשווית | קמפוס הטכניון בשרונה, תל-אביב 

התוכנית ללימודי אוצרות של הטכניון מכשירה אנשים מתחומי האמנות והתרבות למקצוע הרב-תחומי של האוצר, באמצעות היחשפות לשאלות אסתטיות, חברתיות, פרקטיות ופילוסופיות בזירת האמנות העכשווית. דרישות מוקדמות: תואר אקדמי בתחומי האמנות או מדעי הרוח; שליטה בעברית ובאנגלית; יכולת כתיבה וביטוי; סקרנות ומחשבה יצירתית.

סגל המרצים: טלי תמיר, מעין אמיר, לאה אביר, מעין שלף, אבי לובין, סאלי הפטל, צקי רוזנפלד, דיאנה דלאל, מיכל סהר, כפיר מלכא, חגי תמיר ואחרים.

למידע נוסף ותיאום ועדת קבלה: אתר היחידה ללימודי המשך.

מיכאל בורמנס

"קונטרפונקט", מחול ואמנות עכשוויים נפגשים במוזיאון תל-אביב פרק שלישי: "גבולות המוכר: בין הביתי לאלביתי"

שבת, 25.10.14, 19:30
אוצרת הסדרה: ליאור אביצור

"קונטרפונקט" היא סדרת אירועים שכל אחד מהם יוצר קשר בין תערוכה המוצגת במוזיאון לעבודת מחול עכשווי. האירוע כולל ביקור בתערוכה, צפייה בעבודת מחול ודיון בין אוצרים ויוצרים על הבעה, פרשנות ומוסכמות אמנותיות מבעד לעדשת שתי הדיסציפלינות השונות.בפרק השלישי, "גבולות המוכר: בין הביתי לאלביתי", מציגה הכוריאוגרפית איריס ארז שלושה זרים ששוהים יחדיו במרחב לא מוגדר ומשתנה תדיר. חסרי אונים, הם מחפשים דרכים להתמודד עם איום שמקורו אינו ברור. האמן מיכאל בורמנס מציב בעבודותיו דמויות מסתוריות במצבים מעורפלים. דימוייו נפתחים למתבונן באקורד צורם, בעודם חושפים מצבים רוויי מלנכוליה ואבסורד.19:30, "אין מתוק מזה", ביקור בתערוכתו של מיכאל בורמנס

20:30, "Homesick", מופע מחול מאת איריס ארז
21:00, "הבית כמושג פילוסופי", הרצאה מאת פרופ' חגי כנען

כרטיס: 70-55 שקל. לפרטים: 03-6077070. שתי הזמנות זוגיות יוגרלו בין קוראי "ערב רב" שישלחו מייל: kontrapunkt.info@gmail.com

יאיר ברק, "האמת לאמיתה", מראה הצבה

מפגש עם האמן יאיר ברק ועם האוצרת נילי גורן בתערוכה "מתרחק ממשהו, נועץ בו את עיניו", מוזיאון תל-אביב לאמנות

חמישי, 23.10.14, 20:00–21:00

יאיר ברק הוא בין הקולות החשובים והמעניינים של הצילום המקומי. כתב החידה שמציע ברק מזמין את הצופה למסע בממלכת הדימוי ובעולמו של המושג במבוכי תרבות המערב. התערוכה נפתחת בשאון פרץ מים הניתכים בחוזקה אל מי אגם ומסתיימת בדממה טורדת שמהדהדת מעל שורה ארוכה של תצלומים פיוטיים. הסדרה היא אסופה של תצלומים שהם מעין הערות שוליים לצילום של ברק ומייצגים את הפן הקלאסי בעבודתו ביחס למסורת. רוב התצלומים צולמו בשעת שיטוט והיתקלות מקרית, והם נחלקים בבירור לתצלומים של מקומות ואובייקטים עם משמעות פורמלית ותצלומים שבהם המבט לכאורה כופה משמעות על האובייקט ה"תמים".

מוזיאון תל-אביב, הגלריה לפיסול על-שם רות וברוך רפפורט, הבניין הראשי, שד' שאול המלך 27, תל-אביב.

אתר המוזיאון | עמוד הפייסבוק של מוזיאון תל-אביב

מנשה נוי, "רפול והים", צילום: דור אבן-חן

"רפול והים"
יצירה בימתית-מוזיקלית מאת יונתן לוי ונועם ענבר, הזירה הבין-תחומית

"רפול והים" היא יצירה לשחקן יחיד ומקהלה מאת יונתן לוי (כתיבה ובימוי) ונועם ענבר (מוזיקה), בהפקת הזירה הבין-תחומית. הרמטכ"ל לשעבר מתעמת עם הים, שמורכב ממקהלה רבת משתתפים, ביניהם רקדנים, מוזיקאים ואמנים. במלאות עשור לטביעתו בים, מוצבת דמותו של רפול על הבמה ביצירה טקסית הבוחנת את מעמדו כגיבור מיתי מקומי הנטוע בסיפורה של המדינה.

שותפים ליצירה: אמיר פרג'ון, ניר שאולוף. תאורה: עומר שיזף. תלבושות: קרן נחושתן, יונתן לוי. הפקה: דניאלה שנהב. הפקה חדשה של הזירה הבין-תחומית בניהולו של גיא בירן.
עם מנשה נוי וחברי המקהלה מיכל אופנהיים, נעמה אלטמן, אבשלום אריאל, תומר דמסקי, ארי טפרברג, אילאיל לב-כנען, תמר לינדר, נטע נדב, רות סגן-כהן, נועם ענבר, יאיר פולישוק, אמיר פרג'ון, ניר שאולוף.

בכורה בתל-אביב במסגרת "בת-שבע מארחת": 23.10.14, חמישי, 20:30; 24.10.14, שישי, 14:00; 25.10.14, מוצ"ש, 20:30; אולם ורדה, מרכז סוזן דלל, תל-אביב.
בכורה בירושלים: 22.11.14, מוצ"ש, 21:00; 23.11.14, ראשון, 20:30; בית מזי"א לתיאטרון, ירושלים.

4 כרטיסים זוגיים למופעים בתל-אביב ביום שישי, 24.10.14, וביום שבת, 25.10.14, יוגרלו בין קוראי "ערב רב" הראשונים שישלחו מייל: marketing@hazira.org.il

הילה ליזר-בג'ה, A Mind constructions, דיו על נייר, 50X70 ס"מ, 2014

"יצירה מחפשת בית", הילה ליזר-בג'ה, מתחם ארזה, מוצא

פתיחה: ששי, 24.10.14
במהלך הפתיחה יתקיים מיצג של יוקו אימזייקה
שיח גלריה: 31.10.14, 14:00
אוצרת: לי-היא חבס

הילה ליזר-בג'ה היא תושבת מבשרת-ציון, אמנית רב-תחומית המפסלת בברזל, רושמת בפחם וצלמת וידיאו. ביצירותיה הבית הוא מוטיב חוזר, מזכיר ציור ילדים, אך מתעתע ומטריד: בית בודד ונטוש, מערך כאוטי של אשכול בתים, יסודות מתפוררים וחזיתות מחלידות – כל אלה מעידים על עזובה, הרס וחידלון – אידיאל שנשכח – מצב קיומי. שם התערוכה סמלי ומשקף הן את עבודותיה של ליזר-בג'ה, הן את העדרו של חלל הולם עבור האמנים ושוחרי האמנות במבשרת-ציון, והן שאלות כבדות משקל על יחסי הגומלין בין ישן לחדש, הרס ושימור, מסורת והתחדשות.עמותת בית האמנות, מבשרת-ציון, במסגרת "מנופים", פתיחת עונת התערוכות 2014. ארזה, מתחם בנייה, רח' 7 אחיות, מוצא.

"Fragment of Seeking", קרטיס הרינגטון

OFF 4: הוליווד והאוונגרד – סדרת קולנוע נסיוני, המרכז לאמנות עכשווית 

חמישי, 23.10.14, 21:00
סינמטק תל-אביב, רח' שפרינצק 2, תל-אביב
הרצאה מקדימה מאת אוצר הסדרה חן שיינבר

גקרטיס הרינגטון (1926–2007) הוא דמות קולנועית שנדחקה לשולי ההיסטוריה, גם זו של הקולנוע האוונגרדי. תוכנית הערב באה להאיר את יצירתו ולחשוף אותה לראשונה בישראל.קריירת הבימוי של הרינגטון היא ללא ספק מן החריגות, המגוונות והמוזרות ביותר בתולדות הקולנוע. הוא החל את דרכו כבמאי בסרטים נסיוניים קצרים באוונגרד של שנות ה-40, עבר לבימוי סרטי אימה בהוליווד בשנות ה-60 וה-70, ואילו בשנות ה-80 ביים פרקים בסדרות הטלוויזיה "שושלת" ו"המלאכיות של צ'רלי".סדרת "OFF" לקולנוע נסיוני מציבה במרכזה את קשרי הגומלין בין הקולנוע ההוליוודי לקולנוע האוונגרדי, החל משנות ה-20 של המאה הקודמת ועד ימינו, דרך קשת רחבה של היבטים: השפעת המבע הקולנועי והאסתטיקה החזותית של הקולנוע האוונגרדי על סרטים עלילתיים באורך מלא שנעשו בהוליווד, ולהפך – קולנוענים אקספרימנטליים שמתייחסים להוליווד, לזוהר או לשיטה ההוליוודיים או כאלה שהושפעו מבמאים שעבדו בתוך שיטת האולפנים.

4 כרטיסים יחולקו לקוראי "רב ערב" הראשונים שישלחו מייל: office@cca.org.il

אמיר יציב, פרט מתוך המיצב "We are attempting to survive our time so we may live into yours", 2014. צילום: אלעד שריג

שיח גלריה עם האמן אמיר יציב במסגרת התערוכה "מחשב מסלול מחדש" 

מוזיאון פתח-תקווה לאמנות, רח' ארלוזורוב 30, פתח-תקווה
שבת, 25.10.14, 12:00
אוצרת: דרורית גור-אריה

עבודתו של אמיר יציב מתייחסת ל-Voyager, גשושית ששוגרה לחלל ב-1977 על-ידי סוכנות החלל האמריקאית נאס"א – תקליט זהב ובו דימויים וצלילים המייצגים את מגוון המינים והתרבויות שבכדור הארץ הועלה על סיפונה של הגשושית כמסר לחוצנים תבוניים, למקרה שתפגוש בכאלה בסוף מסעה בעוד 40 אלף שנה. יציב יצר כמו-רדי-מייד של פסקול התקליט המקורי, המתנגן על גבי פטיפון, אך צליליו אינם נשמעים. הוא משתעשע ביצירת סיטואציה של מפגש עתידני שמטרפד את עצמו בהעדר תנאים פיזיים הולמים, ומתריס בכך על הסיפור הפשטני המציג את הציביליזציה ותולדות האנושות ככמוסת חלל-זמן נטולת תהודה ותקשורת ממשית. התערוכה "מחשב מסלול מחדש" משקפת את חוויית המעבר לעולם פוסט-גלובלי ומעלה לדיון שאלות הנוגעות להשלכות החברתיות, התרבויות, הכלכליות והפוליטיות של תהליכי הגלובליזציה והשפעתן על הפרט.

פרטים נוספים באתר מוזיאון פתח-תקווה לאמנות.

UNRWA school playground, Qalandiya Refugee Camp, photo by Issa Freij, 2014

The Jerusalem Show VII – "Fractures"

Curated by Basak Senova

Friday 24 October, 2014 – Friday 7 November, 2014
Open daily across venues 15:00 – 19:00

2014.10.24 – 07.11.2014

facebook | Al-Ma'mal (Tile Factory), New Gate, Old City

The Jerusalem Show VII, titled FRACTURES, brings together projects which attempt to detect and process multiple realities and perceptions of events and conditions in relation with different time sequences. By taking “Jerusalem” as the nucleus of these attempts, the basic aim of the project is to establish and discover links between the diverse artistic manifestations and contributions, accumulated in the course of the project and the daily-life realities of the city.

The Jerusalem Show VII is curated by Basak Senova and organized by Al-Ma’mal Foundation for Contemporary Art, Jerusalem.
The show runs within the framework of the second Qalandiya International: ARCHIVES, LIVED AND SHARED.

Participating artists: Majd Abdel Hamid (Palestine), Adel Abidin (Iraq/Finland), Hani Amra (Palestine), Noor Abuarafeh (Palestine), Benji Boyadgiani (Palestine), Lara Baladi (Egypt), Hera Hpa Buyuktasciyan (Turkey), Banu Cennetoglu (Turkey), Paul Devens (The Netherlands), Anita Di Bianco (USA), Cevdet Erek (Turkey), Rula Halawani (Palestine), Ciprian Homorodean (Romania), Maxime Hourani (Lebanon), Bashar Alhroub (Palestine), Jesper Just (Denmark / USA), Gulsun Karamustafa (Turkey), Daniel Knorr (Romania/USA), Jill Magid (USA), Jumana Manna (Palestine), Conor McGrady (Ireland), Tom Nicholson (Australia), Pekka Niittyvirta (Finland), Uriel Orlow (Switzerland/UK), Ceren Oykut (Turkey), Raqs Media Collective (India), (Hiraki Sawa (UK / Japan), Sille Storihle (Norway / Germany) and Zehra Sonya (Cyprus.

 

***
המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?

צרו קשר: raverev@gmail.com

הפוסט רב ערב 20.10.14 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

ספיישל רב ערב: מנופים |שבוע פתיחת עונת התערוכות, ירושלים

$
0
0

23–30 באוקטובר 2014 

כל האירועים במסגרת שבוע "מנופים" פתוחים לקהל הרחב ללא תשלוםשבוע האמנות השנתי המציין את פתיחת עונת התערוכות בירושלים ייפתח ביום חמישי הקרוב, 23 באוקטובר 2014. בערב הפתיחה, החל מהשעה 19:00, יתקיימו עשרות פתיחות של תערוכות בכל רחבי ירושלים. לרשות המבקרים יעמדו הסעות מיוחדות בין התערוכות. במהלך ההסעות ובתוכן יתקיים פרויקט אמנות בתנועה של שחקני תיאטרון, משוררים ואמני פרפורמנס שיציגו את "הנבואה". כל יום למחרת הפתיחה יתמקד באזור אחר בירושלים.

תצלום של יואב חורש, מתוך אירוע ״פס ייצור״ בסדנאות האמנים

שישי, 24.10, תלפיות

אירועים:
בבניין אחד ברח' האומן 26 יתערבבו ליום אחד סדנאות האמנים ובתי-עסק זעירים, יחד עם אורחים מפתיעים, באירוע "פס ייצור".

תערוכה:
סדנאות האמנים, גלריה ת(א)עשייה: אולף ברוינינג – תערוכת יחיד ראשונה בישראל.

יעקב ישראל – אחרי הסופה #1, 2014. מתוך התערוכה ״יער ירושלים״ בגלריה לטבע באמנות

שבת, 25.10, סובב עיר

אירועים:
טיול משפחתי בין חללי התצוגה המקיפים את העיר.

תערוכות:
בית האמנות מבשרת: "יצירה מחפשת בית".
הגלריה לטבע באמנות: "יער ירושלים", יעקב ישראל.
הקובייה: "בחזרה לעתיד".
זיק: "פתיחת תנור".

שי אזואלי – ברית לנמרוד, 2008. מתוך התערוכה ״נביא נביא״ במרכז בין שמיים וארץ

ראשון, 26.10, משכנות-שאננים

אירועים:
כנס על דיבור, התערוכה "נבואה" וסטודיו פתוח.

תערוכות:
ארטספייס: "צמתים".
מרכז בין שמים וארץ: "נביא נביא".
גלריה דוויק: "שערה במקום הפשע".
מעמותה: סטודיו פתוח.

בועז לוונטל – בעקבות הילדה אינפנטה של ולסקז. מתוך התערוכה ״גרסת כיסוי״ בכורש 14

שני, 27.10, דרך יפו

אירועים:
חצר בית הרב קוק, רב-שיח על אמנות ואמונה, השקה חגיגית במקום מפתיע לפרויקט "קופסה שחורה".

תערוכות:
אוגנדה: "מרחב קצר מהִשְתרע".
חצר בית הרב קוק: "בשכנות טובה".
גלריית החוג לתקשורת צילומית במכללה האקדמית הדסה: "לקסיקון".
וויז'ן, נח פולברג: "התבוננות בקו האופק".
כורש 14: "גרסת כיסוי".

הככר הרומית

שלישי, 28.10, מזרח העיר

פתיחה חגיגית של התערוכה "עשוי מאבן" בכיכר הרומית, אתר ארכיאולוגי שייפתח מחדש לציבור במיוחד לכבוד התערוכה.

פרויקט מוסללה: "ובלבה חומה": נעה ארד יאירי

רביעי, 29.10, קו התפר 

אירועים:
סיור אמנות, מופע ותפילה שיוקדשו כולם לאזור קו התפר שבין מערב ירושלים למזרחה. דמיינו קירוב לבבות ומחשבות על אפשרויות חדשות לחיים משותפים.

תערוכות:
הגלריה החדשה/הגלריה ע"ש מורל דרפלר/הגלריה החברתית: "פוטופואטיקה 4".
סדנת ההדפס ירושלים: הילה לולו לין: "אני רוצה לישונ בתוכ הגופ שלכ", "בגוף המקום".
פרויקט מוסללה: "ובלבה חומה".

מאיה ישראל, מתוך תערוכה בבית האמנים

חמישי, 30.10, נחלאות

אירועים:
שיח על אמנות בעולם החרדי, סיורים בין זירות פרפורמנס, מופעים באתרים לא שגרתיים ומסיבת נעילה משמחת.

תערוכות:
אגריפס 12: "הבלתי תלויים"
, עשור לאגריפס 12בית האמנים: ארבע תערוכות, חברים חדשים 2014: שגיא אזולאי, איל גזיאל, איתמר תוסיה-כהן
בצלאל 7, חדר דימויים: "ארץ קדושה".
ברבור: "כל ישראל חברים".גלריה נורה: "סובינירים".
המקלט לאמנות: "קומי צאי מתוך ההפיכה".

מידע מלא באתר האינטרנט של "מנופים":
www.manofim.org

פייסבוק "מנופים":
https://www.facebook.com/pages/Manofim/137810176261727?fref=ts

***
המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?

צרו קשר: raverev@gmail.com

הפוסט ספיישל רב ערב: מנופים | שבוע פתיחת עונת התערוכות, ירושלים הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא ל״תארוחה״

$
0
0

חברת עדן והרשות לפיתוח ירושלים מזמינות אמנים/ות להשתתף בפרויקט חדשני המופק בפעם הראשונה במסגרת אירועי חמשושלים, שמטרתו לקדם את אמני העיר ולהפוך את החללים הציבוריים בבתי המלון במרכז העיר ל"גלריות לרגע".

הרעיון:

במסגרת אירועי חמשושלים הנערכים במהלך חודש דצמבר 2014 יופקו כ- 15 תערוכות יחיד של אמנים ירושלמים אשר יציגו במלונות ברחבי העיר. התערוכות יוצגו במהלך החודש בחללים הציבוריים של בתי המלון ויקבלו חשיפה במסגרת קמפיין חמשושלים. כמו כן, תופק מפה מיוחדת בה יפורסמו כל התערוכות.

בכל מלון יציג אמן אחד או יותר את עבודתו בהתאם לגודל ואופי החלל. בחלק מהמלונות ניתן יהיה להציג מייצבים.

כמו כן, כשם שהמלונות מארחים את האמנים, השאיפה היא לצור אירוח בין אמן אחד לאחר: כל אמן שיבחר יזמין ויארח לצד עבודתו אמן נוסף שאינו מתגורר בירושלים וקיים מכנה משותף בעבודותיהם.

אוצרות וועדה אמנותית:

אוצר התערוכה הינו עדי יקותיאלי - אמן רב תחומי ואוצר שניהל מספר רב של פרוייקטים אמנותיים כגון: שנת האמנות בתל אביב, מיזם רוח ים- מושבת האמנים בבת ים ואת תחום הפעילות בקהילה, האמנות והשיתוף הציבורי במסגרת אירועי שנת ה100 לתל אביב.

הועדה האמנותית שתבחר את האמנים שישתתפו בפרויקט תכלול את הילה סמוליאנסקי – מנהלת מח' אמנות בעיריית ירושלים, אדית אילן –מנהלת תחום אמנות בעיריית ירושלים ועדי יקותיאלי – אוצר התערוכות.

מתי:

במסגרת אירועי חמשושלים, דצמבר 2014.

איך מגישים מועמדות:

על האמנים להגיש לינק לאתר האישי או לשלוח קורות חיים בצירוף 10 דימויים עד לתאריך 6.11.2014.
לכתובת : arthamshush@gmail.com

מה האמנים מקבלים:

הפקת עלון מפה של כלל התערוכות, העברה ותליה מקצועית של העבודות, אירוע פתיחה , יחסי ציבור: בכדי לקדם את האמנים הירושלמים ולסייע להם במכירת עבודותיהם, תאפשר הרל"י לשלב באתר אינטרנט itraveljerusalem לשונית מידע המציגה את כלל המוצגים, מחירם ופרטי האמנים מהם ניתן לרכוש את היצירות. באתר יהיה מידע אודות האמן ויצירותיו, חיבור לאתר שלו, וכן על עבודות ספציפיות המוצעות למכירה. 

למארגנים שמורה הזכות להודיע על ביטול בכל עת ללא התחייבות.

הפוסט קול קורא ל״תארוחה״ הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

מדריך, 23–30 באוקטובר 2014

$
0
0

* גרסת בטא
** המדריך נוצר בשיתוף עם המדור "גלריה" בעיתון "הארץ"

  1. תערוכות נסגרות
  2. אירועים
  3. מדריך גלריות ארצי

***

נסגרות

  • ארמנו טדסקי: "אי האמנים e artist 2014". עד 24.10.
  • גלריה חזי כהן: ויק מוניס, "תמונות כתבי עת 2"; אייל וייזר ורמי מימון, "מרחב". עד 25.10.
  • גלריה צדיק: אברהם קאן, "אחווה". ציור נאיבי. עד 25.10.
  • זומר: "Feels Like Heaven". עבודות על נייר. עד 25.10.
  • זימאק: קובי אסף, "הלם החיים". עד 24.10.
  • מקום לאמנות: "ווטסאפ /מאוסף בנו כלב לחם, אדמה או שיר". עד 25.10.
  • עינגע: אלונה הרפז, "מלח". עד 25.10.
  • רוזנפלד: "כוח משיכה". עד 25.10.
  • Raw Art: יורם קופרמינץ, "גיהנום". עד 25.10.
  • אטליה שמי: אלון פורת, "פועל אמנות". עד 26.10.
  • גלריה כברי: "סל שברים". עד 25.10.
  • גלריית עין-הוד: "עולמה הנאיבי של אביבה סינסיני". עד 27.10.
  • הגלריה העירונית הרצליה, בית האמנים: "דיוקן הרצליה". עד 29.10.
  • החנות: נועה טורקניץ', "מנהרות". עד 25.10.
  • זהזהזה: אדריכל רועי סקר ואורי כרמלי ליאונוב, "חוזה". עד 25.10.
  • מיקה, אמנות ישראלית: שרון פידל, עבודות. עד 28.10.
  • המוזיאון הפתוח לצילום: פסי גירש, "עבודות 2014-1987". עד 28.10.
  • מוזיאון העיצוב חולון: "קיפולים". עד 25.10.
  • מוזיאון הרמן שטרוק: "אמנות ההדפס היום". עד 26.10.
  • מוזיאון ישראל: "שפת הלבוש, ארון הבגדים היהודי". עד 25.10.
  • מוזיאון תל-אביב לאמנות: "פרויקט שימור: ציורים של מארק שאגאל". עד 30.10; דוד ניפו, "שבתי וראה תחת-השמש". עד 26.10; עתי חן, "בין לבין". עד 25.10; איוה כפרי, "Multiplanes". עד 25.10.

    פסי גירש, ללא כותרת, מתוך הסדרה "צילום בסתר" 2014, הכף ממחנה הריכוז שטוטהוף. המוזיאון הפתוח לצילום, עד 28.10

    פסי גירש, ללא כותרת, מתוך הסדרה "צילום בסתר" 2014, הכף ממחנה הריכוז שטוטהוף. המוזיאון הפתוח לצילום, עד 28.10

***

אירועים

 

  • אלפרד, מכון שיתופי לאמנות ולתרבות: שיח גלריה במיצב הפיסולי של ורד אהרונוביץ', "המזרקה". ו', 24.10, 11:00.
  • מוזיאון מאנה כץ: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 11:00.
  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 11:30.
  • גלריה P8: שיח גלריה בתערוכה "רוך וקושי, הגיל השלישי והמגדר הרביעי". שבת, 25.10, 12:00.
  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות: שיח גלריה בתערוכה "מחשב מסלול מחדש". שבת, 25.10, 12:00.
  • מוזיאון ישראל: שיח גלריה בתערוכה של ג'יימס טורל, "מקום לאור". ג', 28.10, 19:00; שיח גלריה בתערוכה "פנים אל פנים". ד', 29.10, 12:00.
  • מוזיאון אילנה גור: "מקרינים אמנות". עבודות וידיאו על הקיר החיצוני של המוזיאון. עד 8.11; א', ג'-ה', שבת, 21:30-10:00, ב', ו', 16:00-10:00. מוזיאון אילנה גור, מזל דגים, יפו. טל' 03-6837676. 30-25 שקל (38 שקל כולל סיור מודרך, 90 שקל כולל מופע מוזיקה).
  • מוזיאון פרטי פרסלר: "מדרזדן לתל-אביב, לאה גרונדיג: 1948-1933". וולפסון 54, תל-אביב. א'-ה', 15:00-10:00, ו', 14:00-10:00. עד 11.11.
  • שדרות דב הוז, חולון: תערוכת חוצות "White Shirt Exhibition". החולצה הלבנה דרך עדשות המצלמה. עד 31.12.

 

***

גלריות לאמנות

  • אגריפס 12: "הבלתי תלויים: עשור לאגריפס 12". תערוכה קבוצתית. עד 3.12. אגריפס 12, ירושלים, טל' 077-5404897. ב'-ה', 19:30-16:30, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • אלון שגב: אריק לוי, "רכיבים פרימיטיבים". פתיחה: ה', 30.10, 20:00. עד 25.12. שד' רוטשילד 6, תל-אביב, טל' 03-6090769. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 13:00-10:00.
  • אלפרד, מכון שיתופי לאמנות ולתרבות: דביר כהן-קידר, "i love ikooki". ציור, רישום, אנימציה, פיסול ואפליקציית אייפון ואייפד. עד 14.11; בחצר: ורד אהרונוביץ', "המזרקה". מיצב פיסולי. ללא מועד סיום. סמטת שלוש 5, תל-אביב, טל' 052-8014848. ג'-ה', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-11:00.
  • ארמנו טדסקי: "אי האמנים e artist 2014". עד 24.10. לילינבלום 3, טל' 03-5170344. א' 19:00-15:00, ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.
  • ברוורמן: רובין רוד, "Anima". שילובי מדיומים. עד 1.1.2015. השרון 12ב', תל-אביב. טל' 03-5666162. ג'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • גבעון: "תל-אביב > פריז > תל-אביב". התערוכה מוצגת גם בגבעון פורום לאמנות. עד 1.11. גורדון 35, תל-אביב, טל' 03-5225427. ב'-ה', 18:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.
  • גבעון פורום לאמנות: "תל-אביב > פריז > תל-אביב". התערוכה מוצגת גם בגלריה גבעון. עד 1.11. אלרואי 3 פינת שלוש 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-9490999. ה', 20:00-15:00, ו'-שבת, 15:00-11:00.
  • ג'ולי מ.: שי קרמר, "World Trade Center: Concrete Abstract". צילום. פתיחה חגיגית: ה', 30.10, 20:00. עד 29.11. בצלאל יפה 10, תל-אביב, טל' 03-5607005. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • גורדון: מאיה כהן לוי, "עקבות וצללים". ציור ורישום. עד 15.11. בן-יהודה 95, טל' 5240323. ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.
  • גורדון 2: אלימה ושרון פוליאקין, רישום ופיסול. עד 15.11. נתן החכם 4, תל-אביב, טל' 03-5290011. ב'-ד', 14:00-11:00, ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.
  • גלריה בנימין: "מפגשים מיתולוגיים". על משמעות וחשיבות הידע האנושי. עד 22.11. צ'לנוב 28, תל-אביב. ד', 14:00-11:00, ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • גלריה חזי כהן: ויק מוניס, "תמונות כתבי עת 2". קולאז'ים; אייל וייזר ורמי מימון, "מרחב". שילוב של תיאטרון, וידיאו ומיצג. עד 25.10. וולפסון 54, תל-אביב, טל' 03-6398788. ב'-ה', 19:00-10:30, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.
  • גלריה ליאונרדו: חיים ברקת, "אנרגיות". צילום. פתיחה: א' 27.10. עד 30.11. בית-הקיבוצים, ליאונרדו דה-וינצ'י 13, קומה 2-, תל-אביב, טל' 054-6747446. א'-ה', 20:00-08:00, ו', 13:00-8:00.
  • גלריה משרד בתל-אביב: "גבולות". אמניות דתיות יוצרות בנושאי גבולות והגבלות. פתיחה: ג', 28.10. עד 14.11. זמנהוף 6, תל-אביב, טל' 03-5254191. ב'-ה', 18:00-11:00; ו', 14:00-11:00.
  • גלריה צדיק: אברהם קאן, "אחווה". ציור נאיבי. עד 25.10. שמעון הצדיק 16, יפו, טל' 054-5956981. ב'-ה', 17:00-10:00, ו', 14:00-10:00.
  • גלריה P8: "רוך וקושי, הגיל השלישי והמגדר הרביעי", חלק א'. זקנה באמנות עכשווית. עד 1.11. יהודה הלוי 79 (בחצר), תל-אביב, טל' 8616001־050. ג', 15:00-11:00, ד'-ה' 19:00-15:00; ו'-שבת, 15:00-11:00.
  • גלריית משונע: "פופא". תערוכה קבוצתית. עד 1.11. הרצל 112, תל-אביב. ג', ה', 22:00-18:00, ו', 16:00-12:00.
  • גרשטיין: דוד גרשטיין, "Present Perfect". ללא מועד סיום. בן-יהודה 101, תל-אביב, טל' 03-5293826. א'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00.
  • דביר: "לכל איש יש שם". תערוכה קבוצתית. עד 29.11. ראשית-חוכמה 14, תל-אביב. ג'-ה', 18:00-11:00. ו'-שבת, 13:00-10:00.
  • הקיבוץ: גליה אורי, "נעורים בספרטה". ציור. עד 22.11. דב הוז 25, תל-אביב, טל' 03-5232533. ב'-ה', 15:00-11:00, 18:00-16:00; ו', 14:00-11:00. תערוכתה של אורי תהיה פתוחה גם בשבתות, 14:00-11:00.
  • זומר: תומאס זיפ, תערוכת יחיד. מיצבים. פתיחה: ה', 30.10, 20:00. עד 6.12; "Feels Like Heaven". עבודות על נייר. עד 25.10. שד' רוטשילד 13, תל-אביב, טל' 03-5166400. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-11:00.
  • זימאק: אילן ברוך, "מדבשו ומעוקצו". ציור. פתיחה: ה', 30.10, 20:00. ללא מועד סיום; קובי אסף, "הלם החיים". עד 24.10. ה' באייר 68, תל-אביב, טל' 03-6915060. א'-ה', 20:00-09:30, ו', 15:00-09:30.
  • טובה אוסמן: דנה בהרב, "ממוביליה". מיצב. עד 12.11. בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5227687. ג'-ה', 13:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-11:00.
  • מינוס 1: "גם הפרופיל הוא אגרסיה". תערוכה קבוצתית מאוסף "הארץ". ללא מועד סיום. שוקן 18, תל-אביב, טל' 03-5121732. ו', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.
  • מקום לאמנות: "ווטסאפ, מאוסף בנו כלב, לחם, אדמה או שיר". עד 25.10. שביל-המרץ 6, תל-אביב, טל' 03-6725124. ב'-ה', 19:00-12:00, ו'-שבת, 15:00-10:00.
  • נגא: נבט יצחק, "ארץ יצורי הפרא". מיצב וידיאו. עד 31.10. אחד-העם 60, תל-אביב, טל' 03-5660123. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • נ&נ אמן (נלי אמן): תערוכת קיץ. ללא מועד סיום. גורדון 21, תל-אביב, טל' 03-5232003. ב'-ה', 14:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.
  • עינגע: אלונה הרפז, "מלח". וידיאו וציור. עד 25.10. בר-יוחאי 7, תל-אביב, טל' 03-5181812. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • רוזנפלד: "כוח משיכה". מיניות המגיחה בחיי היומיום. עד 25.10. שביל-המפעל 1, בניין 6, קומה 1, תל-אביב, טל' 03-5229044. ג'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.
  • רוטשילד אמנות: אורי בלייר, לודוויג בלום, "שני ציירים במדבר". עד 31.10. יהודה לוי 48, תל-אביב, טל' 052-8729490. ב'-ה', 18:30-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • שלוש: אסף רהט, "כימרה". עבודות בפורמט גדול ועבודות חוטים ודבק. עד 29.11. מזא"ה 7, תל-אביב, טל' 03-6200068. ב'-ה', 19:00-11:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.
  • Contemporary by Golconda: בני אפרת, "היונה, קיץ 2062". הקרנת תיעוד של מיצב קרח ענק ועבודות חדשות וותיקות. עד 6.12. הרצל 117, תל-אביב, טל' 03-6822777. ב'-ה', 19:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.
  • Tempo Rubato, גיל מרקו שני, "בלגרד". עד 15.11. סגולה 9, תל-אביב, טל' 2150302־072. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • Raw Art: ג'יימס אנסוורת, "כולם רוצים להיות מאושרים". רישומים, קולאג'ים והדפסים העוסקים במחזור החיים. פתיחה: ה', 30.10, 20:00. עד 6.12. יורם קופרמינץ, "גיהנום". עד 25.10. שביל-המרץ 3, בניין 8, קומה 4, תל-אביב, טל' 03-6832559. ג'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00. ו'-שבת, 10.10-11.10, ג'-ד', 14.10-15.10, 14:00-11:00.

חללי תצוגה

  • אטליה שמי, אלון פורת, "פועל אמנות". עד 26.10. כברי, טל' 04-9952709. ג'-ד', שבת, 15:00-11:00 או בתיאום מראש בטל' 052-8840215.
  • בית אוסף קופפרמן, משה קופפרמן, עבודות. תערוכת קבע. קיבוץ לוחמי-הגטאות, טל' 04-9933792. ו'-שבת, 15:00-10:00.
  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית, "בטון, בולימיה". תרבות הבטון והמלט. עד 1.11. העמל 17, תל-אביב, טל' 03-5182257. ב'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב), גיל דסיאנו-ביטון, "עיר ובהלות". ציור; ישעיהו שמיר, "דו-שיח". ציור; סעיד אבו שקרה, "שטח אש". ציור; בעז נוי, "שעת תחתית". ציור; אתי עמרם, "לא מגולוון". ציור על לוחות ברזל; רינת שיינה דוידוביץ, "התהוות". מיצב; תגר ויויאנה, "La Sagrada Familia". פיסול; מאירה פורת, "נשף". ציור; גליה גלוקמן, "Pixels". קולאז'; ורדה רותם, סדרת "בראשית". פיסול חוץ. עד 1.11. אלחריזי 9, תל-אביב, טל' 03-5246685. ב'-ה', 13:00-10:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.
  • בית הגפן, "על הסכנה שבסיפורים לא מסופרים". עד 1.11. הגפן 2, חיפה. א'-ה', 16:00-8:30; ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • בית יגאל אלון, גד פרנק, "ציפורים בראש". פסלי אבן של נשים-ציפורים; אצ'י ורנר-נירי, "יער חדש". מיצב של עצים וציפורים; תמי סואץ, "Father ; Feather". מעקב במצלמה אחר צוצלת. עד 29.11. קיבוץ גינוסר, טל' 04-6727700. א'-ה', שבת, 16:00-08:30, ו', 15:00-08:30.
  • גלריה דוויק, רותי הלביץ כהן ויהושע סובול, "חיות אדם". דיאלוג בין כתיבה לציור. עד 30.12. מרכז הכנסים ע"ש אדנאואר, משכנות-שאננים, ירושלים, טל' 02-6292220. כל השבוע, 20:00-10:00.
  • גלריה חנקין, ישראלה הרגיל, "אובייקט/סובייקט". עיצוב מוצר על בסיס רדי מייד. עד 15.11. חנקין 109, חולון. א'-ה', 12:30-10:00, 19:00-16:00, ו', 12:00-10:00, שבת, 14:00-10:00.
  • גלריה טל, עבודות של אמני כפר-ורדים. עד 8.11. חצב 74, כפר-ורדים, טל' 054-7542699. ג', 19:00-17:00, שבת וחג, 14:00-11:00 ובתיאום מראש.
  • גלריה כברי, "סל שברים". עד 25.10. כברי, טל' 04-9952537. ה', 19:00-16:00, ו', 14:00-11:00, שבת וחג, 15:00-11:00.
  • גלריה לאמנות גבעת-חיים איחוד, ז'אק ז'אנו, "שיקוף II". עד 4.11. גבעת חיים איחוד, טל' 054-9039945. ו', 15:30-10:30, שבת, 16:00-10:30.
  • גלריית בית-הספר מוסררה, "פוטופואטיקה 4". שלוש תערוכות: "גזר דין גוף". הגוף ביחסי אדם-סביבה; איתי אייזנשטיין ותומר קאפ, "העצמי כרחוב, כמרחב מפוצל". צילום; "לכל מקום יש דרום". תערוכה חברתית. עד 25.12. הע"ח 9 מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.
  • גלריית החווה, "White T". בעקבות הטי שירט הלבנה. עד 29.11. הנחושת פינת המלאכה, אזור התעשייה חולון, טל' 03-5596590. ב' 16:00-13:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • גלריית עין-הוד, "שקט". עד 27.12; "עולמה הנאיבי של אביבה סינסיני". עד 27.10. עין-הוד, טל' 04-9842548. א', ג', ד'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-11:00.
  • האגף השני, אריק שימן, "c'était son monde" (זה היה עולמו). צילום. עד 1.11. הנמל 67, חיפה, טל' 04-8669463. ב', 21:00-18:00, ג', 24:00-20:00, ה', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.
  • הגלריה העירונית הרצליה, בית האמנים, "דיוקן הרצליה". עד 29.10. בן-גוריון 7, הרצליה, טל' 09-9589986. א', ג'-ה', 13:00-10:00, 19:00-13:00, ו', 13:00-10:00.
  • הגלריה העירונית לאמנות, עפולה, חיה גרץ-רן, "על חלוצות ודובים בעפולה". ציור; "מקרוב ומרחוק". עד 31.12. חטיבה תשע 15, עפולה, טל' 04-6591677. ב', ג', ו'-שבת, 13:00-11:00, ד'-ה' 19:00-17:00.
  • הגלריה העירונית לאמנות ראשון-לציון, אלכס טוביס, "התיישבות תחילה"; נורית גור-לביא, "פריחה מקומית". פתיחה: שבת, 25.10, 20:00. עד 17.12. רוטשילד 7, ראשון לציון. ב'-שבת, 13:00-10:00, ג', 18:30-16:30.
  • הגלריה העירונית לאמנות, רחובות, "תך נסתר". עד 14.11. יעקב 32, רחובות, טל' 08-9390390. א', ה', 13:00-09:00, 19:00-17:00, ב'-ד', 13:00-09:00.
  • הגלריה לאמנות אום אל-פחם, "העץ הנדיב". סמליותו של עץ הזית. עד 13.12. אום אל-פחם, טל' 04-6315257. א'-ה', שבת, 16:00-09:00.
  • הגלריה ע"ש מורל דרפלר, ויצו חיפה, שרי מירון, "עמית, אודי ושרי". צילום. פתיחה: א' 26.10, 18:00. עד 4.11. הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-8562540. א'-ה', 18:00-10:00.
  • החנות, נועה טורקניץ', "מנהרות". עד 25.10. העלייה 31, טל' 052-5341223. כל השבוע 24 שעות (התצוגה בחלון הראווה).
  • המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, "מכניקה עדינה"; בקי מיינר, "התנאים 11/6". עד 17.1. האמוראים 4, חולון, טל' 03-5568792. ג'-ד', 20:00-16:00, ה', 14:00-10:00, ו'-שבת, 15:00-10:00.
  • המרכז לאמנות עכשווית, דרור דאום, "Scared to Die"; "Scared to Live". עד 4.12. קלישר 5 פינת צדוק הכהן 2, תל-אביב, טל' 03-5106111. ב'-ה', 19:00-14:00, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.
  • המקלט לאמנות, רונן סימן-טוב, "קומי צאי מתוך ההפיכה". ציור אלגורי על פי סימנים. עד 27.11. יהודה המכבי 7, מקור-ברוך, ירושלים. א'-ה', 22:00-19:30.
  • המשכן לאמנות בית מאירוב, "מכחול האש". בעקבות שיריו של רוני סומק. עד 8.11. הרצפלד 31, חולון, טל' 03-6516851. ג'-ה', 20:00-17:00; ו'-שבת, 13:00-10:00.
  • זהזהזה, אדריכל רועי סקר ואורי כרמלי ליאונוב, "חוזה". עד 25.10. מבנה 21, נמל תל-אביב, טל' 03-5444261. ב'-ה', 18:00-12:00, ו', 15:00-10:00, שבת, 19:00-12:00.
  • מיקה, אמנות ישראלית, שרון פידל, עבודות המתארות סיטואציות מחיי היומיום. עד 28.10. בן-יהודה 97, תל-אביב, טל' 03-9525830. א'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00.
  • מנשר, יפתח בלסקי, "מלכודות ופתיונות". אובייקטים, צילום, וידיאו. עד 6.11. דוד חכמי 18, תל-אביב, טל' 03-6887090. א'-ה', 19:00-11:00.
  • מרחב לאמנות, "Deadline". עד 30.11. כיכר קדומים 8, יפו, טל' 052-2353898. א'-ה', 18:00-09:00 או בתיאום מראש.
  • מרכז גוטסמן לתחריט, "קירות פורחים". הדפסים. ללא מועד סיום. קיבוץ כברי, טל' 04-9952713. א'-ה', 16:00-7:30 (מומלץ לתאם), שבת וחג, 15:00-10:30 או בתיאום מראש.
  • סדנאות האמנים, ליז חג'ג' וצחי בוחבוט, "Domino Dancing"; הראל לוז, תערוכת יחיד. שתי התערוכות בוחנות התייחסות לדימויים בעלי פוטנציאל איקוני. עד 22.11. קלישר 5, תל-אביב, טל' 03-6830505. ג'-ה', 19:00-15:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • סדנת ההדפס ירושלים, הילה לולו לין, "נו ששש מת". תצריבים, הדפסי רשת, ספרי אמנית ומיצב; "בגוף המקום". עד 1.12. שבטי-ישראל 38, ירושלים, טל' 02-6288614. א'-ה', 15:00-8:00 או בתיאום מראש.
  • פלורנטין 45, "2 בסולם ריכטר". דימויים וסיטואציות מתוך מרחב מוכר שעובר טלטלה. ללא מועד סיום. פלורנטין 45 פינת השוק, תל-אביב, טל' 050-2763249. ג'-ה', 13:00-11:00, 18:00-16:00, ב', ו'-שבת, 13:00-11:00.
  • פריסקופ, רינה פלג, "חלומות קלועים ברשת". עד 22.11. בן-יהודה 176, תל-אביב, טל' 03-5226815. ב'-ה', 20:00-17:00, ו'-שבת, 13:00-11:00.

מוזיאונים לאמנות

  • בית העיר, "אימרסיה בבית העיר". גיימינג והגבול בין אמיתי לווירטואלי. ללא מועד סיום. ביאליק 27, תל-אביב, טל' 03-7240311. ב'-ה', 17:00-09:00, ו'-שבת, 14:00-10:00, כניסה: 20 שקל.
  • בית התפוצות, "מזל וברכה". מיתוסים ואמונות תפלות באמנות ישראלית עכשווית. עד 31.12; "2,500 שנות חיים יהודיים בגולה". תצוגת קבע. אוניברסיטת תל-אביב, רמת-אביב, טל' 03-7457800. א'-ג', 16:00-10:00; ד'-ה' 19:00-10:00; ו', 13:00-09:00. כניסה: 40 שקל לתצוגת קבע, 15 שקל לתערוכות מתחלפות.
  • בית ראובן, ציורי ראובן מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע. ביאליק 14, טל' 5255961. ב', ד'-ו', 15:00-10:00; ג', 20:00-10:00; שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לילדים, כניסה חופשית בימי שלישי 20:00-16:00 (במסגרת שנת ראובן).
  • ביתן הלנה רובינשטיין, "שעת סיפור / היה או לא היה". וידיאו. עד 1.11; "פורצלן מייסן"; "אירוסים, נרקיסים, פרפרים: כלי הזכוכית של אמיל גאלה". תצוגת קבע. שד' תרס"ט 6, תל-אביב, טל' 03-5287146. ב', ד', שבת, 16:00-10:00; ג', ה', 22:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.
  • המוזיאון הימי הלאומי, "אלים, אלות וגיבורים מהמיתולוגיה: בפיסול היווני-רומי". עד 1.5. דרך אלנבי 198, חיפה, טל' 04-8536622. א'-ה', שבת, 15:00-10:00, ו', 13:00-10:00.
  • המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס, מישל קישקה, "קומיקס קוֹם איל פוֹ". עולם הקומיקס של קישקה לילדים. פתיחה: ה', 30.10. עד 14.2; "פצעי בגרות". קומיקס בעברית 1995-1975; "קריקטוריסט פובליציסט עברי"; "מה, למה, איפה ואיך". תצוגות קבע. ויצמן 61, חולון, טל' 03-6521849. ב', ד', ו', 13:00-10:00, ג', ה', 20:00-17:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 10-5 שקלים.
  • המוזיאון הפתוח בעומר, "זמן הדפס". סדנת ההדפס בירושלים ומרכז גוטסמן לתחריט. עד פברואר 2015. עומר, טל' 08-9908121/5. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, ראשונה בחודש 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לחיילים.
  • המוזיאון הפתוח בתפן, אלה אמיתי-סדובסקי, "חלקי חילוף". עד דצמבר; הרמן שטרוק, "אחרי מאה שנה". ליטוגרפיות, מסמכים, צילומים. עד 30.5.2015. תפן, טל' 04-9109600. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 35-25 שקל.
  • המוזיאון הפתוח לצילום, פסי גירש, "עבודות 2014-1987". עד 28.10. גן התעשייה תל-חי, טל' 04-6816702. ב'-ה', 16:00-8:00; שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 20-11 שקל, כניסה חופשית לחיילים.
  • המוזיאון לאדריכלות ע"ש מוניו גיתאי וינרויב, "בזכות האיפוק: הבזקים של ברוטליזם חיפאי". ללא מועד סיום. שד' הנשיא 135, חיפה, טל' 054-5831597. ג'-ד', 13:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל.
  • המוזיאון לאמנות המזרח הרחוק, "סיירת החלל ימאטו". אנימציה יפנית. ללא מועד סיום. חיבת-ציון 18, רמת-גן, טל' 03-6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 15 שקל.
  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן, שאשא דותן, "תיירת בארץ שלי". וידיאו. עד 2.11; פסי מרגוליס, "ביקור מולדת/זמן אחר". ציור; רותי סגל, "האמנות שמאחורי הנוף"; ג'ון בייל, ציור. ללא מועד סיום; רוני סומק, "שריטה במרפק השירה". ציור; מרים גמבורד, "אמת בדויה". רישום. ללא מועד סיום. עבודות מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע. דרך אבא הלל סילבר 146, רמת-גן, טל' 03-7521876. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-09:00. כניסה: 20 שקל.
  • המוזיאון לאמנות רוסית ע"ש צטלין, משה ויבגניה גמבורד, ציורים ורישומים. ללא מועד סיום. חיבת-ציון 18, רמת-גן, טל' 03-6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20 שקל.
  • מובי מוזיאוני בת-ים, חיים דעואל לוסקי, "צילום אופקי". גוף עבודות מארבעה עשורים. התערוכה בנויה סביב 12 מצלמות שלוסקי בנה. עד 10.1; תערוכה היסטורית לתולדות בת-ים. תצוגות קבע. סטרומה 6, בת-ים, טל' 03-6591140. ג', ה', 20:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • מוזיאון ארץ ישראל, נפתלי אופנהיים, אנשי הכנרת". צילום. עד 28.2; "פורחים בגיל". מיצב פרחי קרמיקה. עד 27.12; מירי דוידוביץ, "רוק בשחור". צילום. תרבות המועדונים בשנות ה-80. עד 28.2; "תערוכת העפיפונים הגדולה". בתשלום נוסף של 25 שקל (ילדים ומבוגרים). עד 5.11; מינדי וייזל, "חוצה קווים". אמנות בזכוכית. עד 31.12; "הגרסה המאוירת". עד 30.12; "יודאיקה מקומית"; גן יעל; ביתן הזכוכית; ביתן הקרמיקה; ביתן קדמן למטבעות; ביתן אתנוגרפיה ופולקלור; ביתן נחושתן; כיפות היוצרים; חפירות תל קסילה; ביתן הדואר והבולאות; ארץ הברון; מרכז אדם ועמלו; והפלנטריום. תצוגות קבע. חיים לבנון 2, רמת-אביב, תל-אביב, טל' 03-6415244. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל, כניסה חופשית עד גיל 18 (כניסה לפלנטריום בתוספת תשלום).
  • מוזיאון אשדוד לאמנות, "עד שתצא מקולי". עבודות המשלבות בין דפוסים מערביים לזיקה פרטית למקורות תרבותיים שנמחקו תחת מנגנוני "כור ההיתוך". עד דצמבר 2014; "שעת הקסם-אור וצבע כחומר". לכל המשפחה. ללא מועד סיום. דרך-ארץ 8, אשדוד, טל' 08-8545180/1. א', ג'-ה', 16:00-09:00, ב', 20:00-09:00, ו'-שבת, 13:30-10:30. כניסה: 30-15 שקל (15 שקל עד 31.12).
  • מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן, "מגשר לאשדותיים, 90 שנה". עד 13.12. קיבוץ אשדות-יעקב מאוחד, טל' 04-6757737. ב'-ה', 15:00-10:00, ו' וערבי חג, 13:00-10:00, שבת וחג, 14:00-10:00.
  • מוזיאון בר דוד לאמנות ויודאיקה, אבנר שר ודייוויד אייזקס, "ציפור על תיל". ללא מועד סיום; "ציור ואות". עד 30.11; גן פסלים של יגאל תומרקין. תערוכת קבע; אוסף היודאיקה. תערוכת קבע. קיבוץ ברעם, טל' 04-6988295. א'-ה', 16:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.
  • מוזיאון האסלאם, "יומנו של חמור". בעקבות דמות החמור. עד מרץ 2015. הפלמ"ח 2, ירושלים, טל' 02-5661291/2. א'-ב', ד', 15:00-10:00, ג', ה', 19:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • מוזיאון הכט, עבודות של סטודנטים בהשראת אוספי המוזיאון. ללא מועד סיום; תערוכות קבע: ציור צרפתי, אמנות יהודית (אמצע המאה ה-19 עד תחילת המאה ה-20), ארכיאולוגיה. אוניברסיטת חיפה, שדרות אבא חושי 199, חיפה, טל' 04-8240308. א'-ב', ד'-ה' 16:00-10:00, ג', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה חופשית.
  • מוזיאון הנגב לאמנות, תערוכה לציון יובל לאנדרטת חטיבת הנגב. פתיחה: ה', 30.10. ללא מועד סיום. העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • מוזיאון העיצוב חולון, "קיפולים". עיצובים עכשוויים המשקפים מלאכות מסורתיות. עד 25.10. פנחס אילון 8, חולון. טל' 073-2151500. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 18:00-10:00. כניסה: 35 שקל.
  • מוזיאון העיר חיפה, "בין חיפה ליריחו" צילומים של זאב אלכסנדרוביץ'. עד 1.3. שד' בן-גוריון 11, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-9115888. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-16:00, ו', 13:0-10:00, שבת, 15:00-10:00.
  • מוזיאון הרמן שטרוק, פרנסיסקו גויה, "יצירות מופת על נייר". עד 25.1; "אמנות ההדפס היום". מחווה להרמן שטרוק. עד 26.10; הרמן שטרוק, "רומנטיקן על הכרמל". ללא מועד סיום. ארלוזורוב 23, חיפה, טל' 04-6359962. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00.
  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית, "בחזרה לברלין". הקבץ תערוכות: עילית אזולאי, "הכמוס הגמור בגלוי". מיצב צילום וקול; "מכתב ממר פאוסטוס, שבע קריאות מברלין". וידיאו וקול; אֵריק שימן, "ספר מבקרים: תצלומים מתוך ארכיון אישי". עד 17.1; תערוכות במסגרת "אוסף+": צבי לחמן, "עמודים"; "מאוסף יעקב אלקוב". ללא מועד סיום. הבנים 4, הרצליה, טל' 09-9551011. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 10 שקלים.
  • מוזיאון חיפה לאמנות, במרכז האמנויות: "חם-קר-נוזל-מוצק". לכל המשפחה. עד 8.2.2015. שבתאי לוי 26, חיפה, טל' 04-9115991. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל; מרכז האמנויות: שבתאי לוי 24. שבת וחג, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 25 שקל לילד כולל סדנה.
  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, יאמאגוצ'י קארה ונישימוטו אקיאו, "מאניושו". בעקבות יפן הקדומה; טאמוזו, "תיבת אוצר החלומות". עיצוב; "קרוב ורחוק, פרספקטיבה יפנית". רישומים והדפסי עץ. עד 27.12. שדרות הנשיא 89, חיפה, טל' 04-8383554. א'-ה', 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.
  • מוזיאון יפו, "מיני ארט". מיניאטורות. עד 31.1. טיילת מפרד שלמה 10, יפו. א'-ה', שבת, 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00 (מספטמבר סגור בימי א'). 50 שקל למבוגר, 45 שקל לילד.
  • מוזיאון ינקו-דאדא, רעיה טרינקר ובות'ינה אבו-מלחם, עבודות רקמה ותפירה; דניז רונה וחליל בלבין, עבודות מאתגרות ומטרידות; דורון פישביין ודורון וולף, מודלים קלאסיים שעברו תהליך פוסט-מודרניסטי; אלינת שורץ וורוניק ענבר, עבודות. עד 15.1. כפר האמנים עין-הוד, טל' 04-9842350. א'-ה', 15:30-09:30, ו' וערבי חג, 14:00-09:30, שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.
  • מוזיאון ישראל, "האמן והסטודיו". עולמם של אמנים מתקופות שונות. עד 2.8.2015; "אי שקט" חדש באמנות העכשווית". עד 27.11; דאג ומייק סטארן, "Big Bambu". מיצב ענק מבמבוק. המיצג מואר בשעות הלילה. עד 31.10; איה-ליסה אטילה, "אופקי". עד 8.11; ג'יימס טורל, "מקום לאור". עד 3.1; "מאחורי הפרגוד היפני". עד 27.11; "חומר מכושף באמנות אפריקאית". ללא מועד סיום; "שפת הלבוש, ארון הבגדים היהודי". עד 25.10; "פנים אל פנים". עד 31.1. באגף הנוער: "מסעות". ההתרגשות בגילוי ארץ לא נודעת. עד 7.2. שדרות רופין 11, ירושלים, טל' 02-6708811. א'-ב', ד'-ה' 17:00-10:00, ג', 21:00-16:00, ו', וערבחג, 14:00-10:00, שבת, 17:00-10:00. מיוחד לקיץ (עד 31.8): ג'-ה', עד 21:00. כניסה: 50-25 שקל; כניסה חופשית לילדים בימים ג', ושבת, ובאוגוסט.
  • מוזיאון מאנה כץ, "המאסטרים הגדולים: אמנות יהודית במאה ה-19 ומקורותיה". עד נובמבר. שדרות יפה-נוף 89, חיפה, טל' 04-9119372. א'-ד', 16:00-10:00, 22:00-19:00, ה', 22:00-10:00, ו', 13:00-10:00, 22:00-19:00, שבת, 22:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.
  • מוזיאון משה שק, יצירות של משה שק. ללא מועד סיום. קיבוץ בית-ניר. כל השבוע 17:00-11:00, יש לתאם מראש בטל' 054-6874701 או 08-6874368.
  • מוזיאון נחום גוטמן לאמנות, עדה עובדיה, "לומינול". ציור. עד 8.11; "דיוקן עצמנו במבט לאחור"; "מעשה בענק, בגמד ובנסיכה". לכל המשפחה. ללא מועד סיום. רוקח 21, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-5161970. ב'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 24-12 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18, כניסה מוזלת בשישי).
  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות, "מחשב מסלול מחדש". המעבר לעולם פוסט-גלובלי; דנה לוי, "תצוגה ארעית". וידיאו. עד 24.1. ארלוזורוב 30, פתח-תקווה, טל' 03-9286300. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 10 שקלים, בשבת, חינם.
  • מוזיאון ראלי, וולודימיר מקרנקו, "לחלום, לרחף"; אמנות לטינו-אמריקאית עכשווית; ציורים מהמאות 18-16 בנושאים תנ"כיים. ללא מועד סיום. שדרות רוטשילד, קיסריה, טל' 04-6261013. כניסה חופשית. ב'-ג', ה'-שבת, 15:00-10:30.
  • מוזיאון תל-אביב לאמנות, דוד ינאי, " אדריכלות וגנטיקה". פתיחה: ו', 24.10. עד 21.2; יאיר ברק, "מתרחק ממשהו, נועץ בו את עיניו". צילום. עד 7.2; מיכאל בורמנס, "אין מתוק מזה". עבודות על נייר, ציורים וסרטים. עד 31.1; ראידה אדון, "אשה ללא בית". וידיאו. עד 29.11; "פרויקט שימור: ציורים של מארק שאגאל". עד 30.10; דוד ניפו, "שבתי וראה תחת-השמש". ציור. עד 26.10; מרינה אברמוביץ, "Rhythm 0, 1974". מיצב המשחזר את המיצג של אברמוביץ בנאפולי. עד 14.2; דוד ריב, "300-60-48". ציור, וידיאו. עד 29.11; "בשיחה". מבחר יצירות עכשוויות. ללא מועד סיום; "דלפט כחול-לבן". אריחי דלפט. עד 18.10; עתי חן, "בין לבין". בין תכשיט לאובייקט. עד 25.10; איוה כפרי, "Multiplane(s)". ציור. עד 25.10; "אנדי וורהול: ציור של צעצוע". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום; חדרים מיניאטוריים מאוסף הלנה רובינשטיין; אימפרסיוניזם, פוסט-אימפרסיוניזם ואסכולת פריז; אמנות המאה ה-20; אמנות עכשווית: מאוסף המוזיאון ושאילות. תצוגות קבע. שד' שאול המלך 27, תל-אביב, טל' 03-6077020. ב', ד', שבת, 18:00-10:00; ג', ה', 21:00-10:00; ו', 14:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).
  • משכן לאמנות עין-חרוד, חנה דיין, "פנים". עד 20.1; חיים מאור, "יהודי טוב". עד 20.12; דוד וקשטיין, "דוד וקשטיין ציור, 2014-1975". עד 20.12; "אוסף המוזאון, דיוקנאות", עד 20.12; הסטודיו לזכרו של דודו גבע. תערוכת קבע. עין-חרוד מאוחד, טל' 04-6485701. א'-ה', 16:30-09:00, ו' וערבי חג, 13:30-09:00, שבת וחג, 16:30-10:00. כניסה: 26-13 שקל.

הפוסט מדריך, 23–30 באוקטובר 2014 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא לתערוכה

$
0
0

קול קורא לתערוכה יזומה בנושא אמנות פלסטית ומדעים קוגניטיביים.

אמנות על שלל גלגוליה ההיסטוריים ניהלה מערכת יחסים מורכבת ודינמית עם המדע. החל מימי הרנסנס, אשר הולידו את דמות המופת של האמן-מדען וכלה באמני ראשית המאה העשרים אשר התנערו מתוצאותיה ההרסניות של הקדמה המדעית במלחמות העולם, נראה שבתקופתינו כמעט ולא נותר ביטוי לדיאלוג ההיסטורי הפורה שהתנהל בין המדען והאומן. בהשראת הפופלריות הגוברת של החשיבה האינטרדיספלינרית בקרב עולם האקדמיה והאומנות, אנו מעוניינים לשוב ולבחון את האפשרויות והמשמעויות הגלומות במפגש בין עולמות אלה- מדע ואמנות.

אנו מזמינים אתכם ואתכן, אמנים ואמניות חוקרים וחוקרות המעוניינים/ות לחבר יחד את היצירה והמחקר להקמת מיזם אינטראקטיבי בנושא תפיסה חושית ואסטתיקה . המיזם מתעתד ליצור מיצגים ויזואליים ואקוסטיים שיופקו בחלל יעודי בגלריית רדליין. אנו מעודדים במיוחד תכנים העוסקים בשאלות הבאות :

*חיבור בין אנשי אקדמיה ליוצרים על בסיס אומן/ית + מדען/ית . תיאור המפגש והחיבור.

*האוניברסליות של האסתטיקה .

*איך מוחות של אנשים שונים מגיבים לאותה חוויה אסתטית שוני מול זהות .

*דימיון שוני ויחסי גומלין בייצוג אובייקטים ומידע בין מדע לאומנות

לרשות משתתפי/ות המיזם יעמוד חלל עבודה מקצועי וציוד בתמיכת גלריית רד ליין בעיר העתיקה בבאר שבע ומכשור מתקדם וייעוץ מדעי בתמיכת המחלקה למדעי המוח באוניברסיטת בן גוריון

ליצירת קשר:

אור תשובה אוצרת גלריית רדליין באר שבע  ortshuva@gmail.com

ד"ר אביעד הדר , המחלקה למדעי החיים, אוניברסיטת בון גוריון בנגב aviad8880@gmail.com

הפוסט קול קורא לתערוכה הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

מי מפחד מ"המשתמט"?

$
0
0

את הפסל "המשתמט" הצגתי לראשונה בביאנלה של הרצליה לפני שבע שנים. הפסל עורר את זעמם של חברי ש"ס בקואליציה של יעל גרמן, ראש העירייה דאז ושרת הבריאות היום. "איך אפשר להציב פסל של גבר עירום בכיכר העיר ועוד לפני בית-כנסת בערב יום-כיפור?!", זעקו החרדים, ולאות מחאה פרשו מהקואליציה. אל הקואליציה הם חזרו מעט אחר-כך, בסוף הביאנלה, כשהפסל נעלם מהמקום. בכל זאת, גרמן שמרה על החופש האמנותי להציג בכיכר העיר פסל שעוסק בשבריריות של היחיד מול גל מיליטריזם.

ביום שישי האחרון החליטה הגברת אורלי ניסן מקבוצת הפייסבוק "הורות מקשרת" לצאת בקמפיין פוריטני בקריאה לעירייה להסיר את הפסל באצטלה פסבדו-פמיניסטית. זאת עשתה בשם ילדי העיר, ובתואנה שפסלי מעודד רעיונות מעוותים במציאות שבה אנו שומעים כל יום על הטרדה ואונס.

הנה מה שכתבה גברת ניסן בפייסבוק:
"[...] הפסל הזה מוצב בשדרות רוטשילד מספר 53 בתל-אביב. פסל בוטה בצורה יוצאת דופן. אני לא מצליחה לתפוס בכלל איך בתקופה שבה בכל יום אנחנו שומעים על מקרים של אונס והטרדה מינית, יש מי שמוצא לנכון להציג פסל שכזה ישירות אל מול המרחב הציבורי. הפסל הזה מטריד אינספור ילדים וילדות, מעודד רעיונות מעוותים, למעשה הוא מטריד גם אותי!
שתפו על מנת שעיריית תל-אביב תפעל להוצאת הפסל הזה ממקומו מיד.
אלוהים שיעזור לי, טיפת מחשבה שפויה אין היום לאנשים בראש…".

ari1

אם הפרשנות החסודה של ניסן מעידה על משהו, הרי זה על עולמה הפנימי הפרנואידי והתמוה, על גבול החולני. זכותה כמובן לחשוב כך ולפרש את הפסל ככזה המעודד רעיונות מעוותים, כמו שזכותו של כל אדם לראות כל יצירת אמנות או אפילו עצים מסוימים ברחוב כמעודדים רעיונות מעוותים.

אך הדיון כאן הוא לא במחשבותיה של הגברת ניסן, תהיינה מוזרות ונבערות ככל שתהיינה, ושל הרבים ששיתפו אותן כאילו כך יצילו את הנוער מהרס מוסרי. קודם כל אציין שהעירייה אינה אחראית להצבת הפסל במרחב הציבורי, אלא אני בלבד. הפסל מוצב בחצר פרטית של בניין משרדים.

אבל נאמר שהיתה אפשרות בידי העירייה להסיר את הפסל ונאמר שהעירייה מימנה אותו. האם אז טענתה היתה לגיטימית? האם פרשנות אישית וסובייקטיבית של יצירת אמנות מצד מישהו מודאג היא עילה להסרת יצירה? מדובר כאן בשאלה תרבותית בסיסית ביחס לאמנות, לחופש אמנותי ולחופש הביטוי.

הדרישה מזכירה תקופות אפלות ומשטרים טוטליטריים ודכאניים, או מדינות שאוסרות הצבתם של פסלים אנושיים בכלל, שלא לדבר על עירום גברי או נשי. באפגניסטן ניפצו אנשי הטליבאן פסלי בודהה עתיקים, ביניהם פסל הבודהה הגדול בעולם, מסיבות דתיות. אני מתאר לעצמי שניסן וקבוצת ההורים המודאגים ששיתפו את הסטטוס ביקרו בעולם ולא חששו להגיע עם ילדיהם לערים כמו רומא, לונדון, וינה, פריז וניו-יורק, שבהן מוצג עירום גברי ונשי בכיכר העיר בגאווה גדולה, כחלק ממורשת תרבותית רבת שנים. אזכיר גם את פסלי העירום של אוגוסט רודן, שרבים מהם מוצגים במרחב הציבורי. האם גם אותם הייתם מגדירים, גברת ניסן ומשטרת המחשבות הפוריטנית, כמעוררי רעיונות מעוותים המובילים לאונס והטרדה?

ומה לגבי ה"מאנקן פיס", פסל הילד המשתין של ז'רום דיקנואה, מסמליה של העיר בריסל, פסל קטן של ילד עירום מארד המשתין לתוך מזרקה? הלא מדובר בילד, רחמנא לצלן, והדבר יכול עוד "להעלות רעיונות מעוותים" ולעודד את יצריהם של הפדופילים פי כמה מ"המשתמט", המציג אדם בוגר בתנוחת הגנה שאין בו עירום מלא. בואו נסיר גם אותו, או לפחות נפתח קבוצה נגדו בפייסבוק. הרי הפסל עשוי להפחיד ילדים שלא נגמלו ועושים את צרכיהם בחיתול.

ולאחר שטיפלנו בבריסל, יש לדווח על "דוד" של מיקלאנג'לו בואונרוטי, המוצב בכיכר הראשית של פירנצה כשאיבר מינו חשוף לעיני כל. לאחרונה התפרסם מחקר הטוען כי איבר מינו התכווץ, אבל זה לא הנושא. גם "דוד" נחשב בעיני שמרנים קנאים דתיים ופוריטנים לבוטה וניסו לחבל בו כמה פעמים. גם כש"דוד המלך", בגרסה אחרת, שאינה עירומה, שמומנה על-ידי תורם רוסי, הוצב ברחבת הר ציון בירושלים נאלצו העירייה והנוגעים בדבר להגיע להסכם עם הרב אלישיב, שהיה גדול פוסקי הדור של העדה הליטאית. אלישיב התיר את הצבתו של הפסל בתנאי שיחבלו באוזניו, אך לבסוף הוצב הפסל עם תנוכים שלמים, אוי לאוזניים שכך שומעות. כעבור שלושה ימים שברו את אפו, ריססו אותו בצבע וזרקו עליו ביצים.

בישראל אין כמעט פסלי חוצות המתארים אדם, שלא לדבר על עירום חלקי או מלא. אלה נמצאים במוזיאון תחת שמירה. עובדה זו קשורה בעיקר למצווה השנייה בעשרת הדיברות, "לא תעשה לך פסל וכל תמונה".

ari2

כשפסל "המשתמט" נוצק והוצב בהרצליה, שברו לו את האף וניתצו את כף רגלו. ברוטשילד קישקשו עליו, צבעו אותו ועיקמו לו את הראש כמה פעמים. את החבלות העממיות קיבלתי בהבנה, כחלק מהעובדה שלפסל המראה עירום חלקי בישראל המוצב במרחב הציבורי יהיו חיים קשים. למעשה, בכל פעם כשאני עובר ברוטשילד ויש לי זמן, אני עוצר ומביט בו. הרבה פעמים ראיתי הורים וילדים מצטלמים עם הפסל ללא כל חשש פרנואידי ופוריטני או קונוטציות מיניות כלשהן. מצד שני, הפסל הפך לקמע במסיבות רווקות ונוהגים לקשור לידיו ולרגליו בלונים ואפילו למרוח שפתון על שפתיו, דבר שאני מקבל בחיבה. בעבר, מקומון תל-אביבי שהיה נלהב מהפסל ניסה לאתר את היוצר האלמוני. גם בתי בת החמש אוהבת את הפסל, וכשהיא מטפסת עליו אין לה חשש ממנו או אסוציאציה מינית.

אבל אחרי שקראתי את אורלי ניסן, הבנתי שהבעיה היא איתי ועם אותם הורים וילדים שהצטלמו עם הפסל. במדינות מתוקנות שבהן שולטים אנשים כניסן, מקומנו הוא בבית-האסורים או לפחות תחת השגחה מהודקת של פקיד סעד, מפקירי ילדים שכמותנו. לצערי, אותם אנשים שדרשו להסיר את הפסל בהיותו מעורר רעיונות מעוותים הם רק סימפטום לחוסר הכבוד שקיים בחברה הישראלית לכל מה שקשור לתרבות וליצירה.

בחודש שעבר הושחת פסל נוסף שלי. יחד עם האמנית אנה אפל, יצרתי לכבוד התערוכה "איראן" פסל שעווה מיניאטורי בדמותו של שר הביטחון וראש הממשלה לשעבר אהוד ברק. הפסל הוצב בקפה באצ'ו ונקרא "האיש הכי מסוכן בעולם". ככל הנראה, הוא הושמד על-ידי אדם המזוהה פוליטית עם ברק, שלא היה מרוצה מהביקורת. כשבאתי להתלונן על הרס הפסל במשטרה, אמר לי השוטר, "מה הסיפור שלך? שברו לך פסל, אז תבנה חדש". הוא גם רמז שאין סיכוי של ממש שבמשטרה יטפלו בתלונה, כי הרי מדובר בפסל, יצירת אמנות שאינה משנה באמת.

והנה עכשיו מגיעה קבוצה של הורים מתלהמים המבקשת להסיר את "המשתמט", אדם שמגן על עצמו מהחברה. אני ממתין שיגיעו עם קלשונים, פטישים ובנזין, ינפצו את ראשו של הפסל וישרפו את גופו, כבימי הביניים או בסרט סנאף של דאע"ש, זאת במקום להסביר לילדים שלהם, שייתכן שחושבים שיש משהו בוטה בפסל, כי מדובר ביצירת אמנות, ממש כמו שההורים שלי הסבירו כשטיילנו באירופה והרגשתי מבוכה מול פסלים של גברים עירומים. לפעמים הורי המשיכו הלאה, ולפעמים צילמו אותי ליד הפסל אם היה מפורסם מספיק.

בכל זאת, נראה לי משונה שהילדים שעליהם סיפרה אורלי חוששים מהפסל. הילדים שאני ראיתי ליד "המשתמט" התייחסו אליו בהומור. הם חכמים יותר מקבוצת המבוגרים האינפנטיליים והמוסרניים שצעקו נגדו בדיון עדרי ורדוד בפייסבוק.

נזירים במסעות צלב תמיד היו, ותמיד יהיו.

הפוסט מי מפחד מ"המשתמט"? הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

ליסה אופנהיים היא זוכת פרס שפילמן

$
0
0

פרס שפילמן הבינלאומי למצוינות בצילום לשנת 2014 מוענק לאמנית האמריקאית ליסה אופנהיים. בהודעה לעיתונות נמסר כי מאז ראשית העשור הקודם ״מציגה אופנהיים שפע של התנסויות בצילום שראשיתן מחקר היסטורי-חברתי מעמיק על אירועים שונים בהיסטוריה החזותית של העת המודרנית ואחריתן יצירות עדינות ומתוחכמות במגוון רחב מאד של טכניקות וחומרים. אמנותה של אופנהיים משוטטת בין ההסדרה-מחדש של חומרים עיתונאיים או מדעיים לבין שחזור פועלם של ראשוני הצלמים. את הרעיונות הבסיסיים של הצילום, כגון יחסי פוזיטיב-נגטיב, היחס אל האור ואל הטבע, או המתח בין האנלוגי לדיגיטלי, משליכה אופנהיים על עולמות אחרים לחלוטין, כמו נול האריגה או בעירת הגפרור, ומייצרת דימויים מרתקים בפשטותם ומהלכי קסם. יצירתה של אופנהיים, המשקפת במידה רבה מגמות עכשוויות בשדה הצילום האמנותי, זכתה להכרה והערכה בינלאומיות בעשור האחרון, ואנו גאים להוקיר יצירה ייחודית זו ולעודד את המשכה.

בועדת הפרס ישבו מר קנטן באז'אק, ראש המחלקה לצילום, המוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק; גב' מוניקה פאבר, ראש מכון הצילום בונארטה בווינה; גב' גלית אילת, אוצרת הביאנלה לאמנות עכשווית בסאן פאולו; פרופ' רות איסקין, המחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב; דר' נעם גל, אוצר המחלקה לצילום, מוזיאון ישראל.

הפרס יוענק בטקס חגיגי במוזיאון ישראל, ב-16 בדצמבר 2014, במעמד הזוכה

ליסה אופנהיים, נולדה בארצות-הברית ב-1975 לוּנָגרָמס (רישומי ירח) מס' 1 - מס' 13 (גרסה 5), 2012/2010 13 פוטוגרמות יחידאיות מוכספות רכישה בנדיבות ועדת החוף המערבי לרכישת אמנות של ידידי מוזיאון ישראל בארה"ב

ליסה אופנהיים, נולדה בארצות-הברית ב-1975
לוּנָגרָמס (רישומי ירח) מס' 1 – מס' 13 (גרסה 5), 2012/2010
13 פוטוגרמות יחידאיות מוכספות
רכישה בנדיבות ועדת החוף המערבי לרכישת אמנות של ידידי מוזיאון ישראל בארה"ב

הפוסט ליסה אופנהיים היא זוכת פרס שפילמן הופיע ראשון בערב רב Erev Rav


רב ערב 28.10.2014

$
0
0

רות שלוס, "המתנה". צילום: רן ארדה

"סבל" | הגלריה לאמנות במכללת דוד ילין, ירושלים 

פתיחה: חמישי, 30.10.14, ב-20.00
אוצרת: נאוה ט' ברזני

הדימויים בתערוכה "סבל" עוסקים בשרשרת של אירועים ששאולים ממצבים אנושיים, יומיומיים בעיקר, של סבל רב-פרספקטיבי. העבודות מתארות סדר זמן קטוע ונצחי של שברי חיים, ואנחנו הצופים מתבקשים להביט בהם, אולי לזהות בכמה מהם את עצמנו, את הרגעים שלנו, את חורבותינו, לפני שנמשיך ונדרוך עליהם לעבר העתיד. "סבל" מציגה את מצבי הקיום ברגעי הסבל כהרגשה זמנית מתפרצת או כמצב כרוני ומבקשת אחר יצירת החלל כערימת רסיסים מסונכרנת, החופנת את רגע הידיעה בין הווה לעבר באבחה אחת, ב"זמן עכשווי", כדבריו של וולטר בנימין.

משתתפים: אביבה אורי, אוזיאש הופשטטר, אורי שטטנר, גלעד קידר, חדוה הרכבי, ירמי עדני, ליאור גריידי, מני סלמה, נג'ואן זועבי, פרי אפרתי-טרייסטמן, ציקי אייזנברג, רות שלוס, שולי בר-נבון, שחר קורנבליט, שלומית ליוור, תמר שפר. הגלריה לאמנות במכללת דוד ילין, מעגל בית-המדרש 7, ירושלים.

שני עד רביעי, 10.00–14.00, ובתיאום מראש בטל' 054-4874684.

Yes Men Fix the World, 2009

הקרנות סרטים בסופ"ש האחרון של התערוכה "אני, אני, מראה"

אוצרת: קטרין אובראוך
הריביירה, גלריית חוף, בן-גוריון פינת נורדאו, בת-ים

שישי, 31.10.14, "היס-מנים מתקנים את העולם" (2009)
שבת, 1.11.14, "המאה של העצמי" (2002)
הסרטים יוקרנו בשעות 16:00 ו-18:00

התערוכה "אני אני מראה" בגלריית הריביירה מציגה את יצירותיהם של 15 אמנים מרחבי העולם החוקרים ומרחיבים את השאלה מהו עצמי ואיך הוא מיוצג בחברה המודרנית. זהות אינה נתפסת יותר כדבר קבוע, אלא כמשהו שניתן לעצב, ואכן משתנה מתמונה לתמונה.

"היס-מנים מתקנים את העולם" הוא סרטם של אנדי ביכלבאום ומייק בוננו, שני קולנוענים ואקטיביסטים המתחזים לבכירים בתאגידים ומשתתפים בוועידות עסקים כשהם מנסים לגרום למודעות סביבתית וחברתית בקרב "עמיתיהם" בכל דרך אפשרית.

"המאה של העצמי" מאת אדם קארטיס היא מיני-סדרה שהופקה על-ידי ה-BBC ועניינה ההיסטוריה של התעמולה, השיווק ויחסי-הציבור והשימוש של ממשלות ותאגידים בפסיכולוגיה כדי לנהל את רצונותיהם של בני-האדם במהלך המאה ה-20, לשם תמיכה בתרבות הצריכה, בקפיטליזם, בנאציזם ובדמוקרטיה.

פרטים נוספים: כאן.

גיא גולדשטיין, לוקאס ויקרס, אריאל עפרון, "O.R.B", 2014, מיצב. צילום: אלעד שריג

שיח גלריה עם האמן גיא גולדשטיין במסגרת התערוכה "מחשב מסלול מחדש" 

מוזיאון פתח-תקווה לאמנות
שבת, 1.11.14, ב-12:00
אוצרת: דרורית גור-אריה

"O.R.B", עבודתם של האמנים גיא גולדשטיין, לוקאס ויקרס ואריאל עפרון, היא מסע בזמן ובחלל התערוכה, אך למעשה היא מרמזת על אפשרויות של תנועה וניידות במרחבים נוספים. מצלמה שהוטמנה בבטנו של בלון צפלין החג בחלל התערוכה לוכדת את תנועות הצופים מלמעלה ופולטת את הנתונים כרישום קווי דינמי המוקרן על מסך דו-כיווני בכניסה לחלל. הפעולה החודרנית מעלה שאלות על סמכות ועל משטור המרחב הציבורי באמצעֵי הטכנולוגיה שהיו לשותף סמוי בחיינו בעודם חודרים לכל מרחב פרטי ומייצרים מרחבים וירטואליים הקורסים לחיקו של הממשי.התערוכה "מחשב מסלול מחדש" משקפת את חוויית המעבר לעולם פוסט-גלובלי ומעלה שאלות הנוגעות להשלכות החברתיות, התרבויות, הכלכליות והפוליטיות של תהליכי הגלובליזציה והשפעתן על הפרט.

מוזיאון פתח-תקווה לאמנות, רח' ארלוזורוב 30, פתח-תקווה. לפרטים נוספים, באתר המוזיאון.

נועם דובר ומיכל צדרבאום. צלם: שי בן-אפרים

"בטון ומלט – מקונקרטי לסימבולי" | יום עיון בתערוכה "בטון, בולימיה"

בית בנימיני, מרכז לקרמיקה עכשווית
שבת, 1.11.14, ב-11:00
פתיחה: שלומית באומן, אוצרת בית בנימיני
הנחיה וסיכום: טלי תמיר, אוצרת התערוכה

התערוכה חוקרת את השימוש ההולך וגובר בעשור האחרון בחומרי בנייה ויציקה בסיסיים – מלט ובטון – כחומרים לעשיית אמנות בישראל, הן בפיסול והן בציור. משתתפים: יורם בלומנקרנץ, גיא בן-שטרית, דייוויד גוס, שרון גלזברג, גלי גרינשפן, יצחק דה-לנגה, אנה דן, נועם דובר ומיכל צדרבאום, רענן חרל"פ, דנה יואלי, ארז ישראלי, דינה כהנא-גלר, תומר ספיר, חיימי פניכל, מוחמד קייס, שי רטנר, לי רמון.

בתוכנית:
חלק 1: שיח אמנים: אנה דן, "ציור במלט"; דייוויד גוס: "ציור תחת מגבלה"; דנה יואלי, "שוברי האבנים".
חלק 2: שיח אדריכלים: יובל יסקי, ראש המחלקה לארכיטקטורה, בצלאל; עידו גינת, מכון כהן, אוניברסיטת תל-אביב, המחלקה לארכיטקטורה, בצלאל; נתנאל אלפסי, החוג לפילוסופיה, אוניברסיטת תל-אביב, המחלקה לארכיטקטורה, בצלאל.
חלק 3: שיח אמנים: יורם בלומנקרנץ, "בטון במרחב הדרומי"; חיימי פניכל, "חומרי בנייה כחומרי אמנות"; ארז ישראלי, "אשפרה".

בית בנימיני, מרכז לקרמיקה עכשווית, רח' העמל 17, תל-אביב.
הכניסה חופשית. הרשמה מראש: 03-5182257.
עד חמישי, 19:00–11:00; שישי-שבת, 11:00–14:00. פרטים נוספים באתר בית בנימיני.

דובי הראל ונאוה הראל-שושני, "אקדח שמופיע במערכה הראשונה", 2014

Ready Mayday | נאוה הראל-שושני ודובי הראל

גלריית מחניים, קיבוץ מחניים
פתיחה: שבת, 1.11.4, ב-11:30
נעילה: 30.12.14
אוצר: סלו שאול

המושג Ready Made מתייחס לשימוש במוצר מדף ("מן המוכן"), והביטוי האנגלי Mayday מתייחס לקריאת מצוקה, במקרה שלנו גם התראות על מלחמות ומצוקות אחרות. התרגלנו לעובדה שהמלחמה הבאה היא רק עניין של זמן. מלחמה כאן היא תסריט ידוע מראש – רק פרטי הנסיבות לוטים בערפל; מין מוצר מדף "מן המוכן".

שלישי, שישי, שבת, 10:00–14:00; או בתיאום מראש: יויו, 052-6065026.
לרגל מרתון האופניים ביום הפתיחה, מומלץ למגיעים מהמרכז לנסוע דרך צומת עמיעד.

רחל אלקלעי, "קיץ". צילום: רן ארדה

רחל אלקלעי, "עונות השנה", ציורים, תיאטרון גבעתיים

נעילה: 22.11.14
אוצרת: נורית טל-טנא

רחל אלקלעי מציגה נופי טבע כהומאז' לג'יברני (Giverny), גנו הקסום של הצייר קלוד מונה. בציוריה נשקף כתב ידה המוכר – סערת הנפש, מקצבים ריתמיים, פאלטת צבעים עשירה, שכבות צבע (תערובת של סוגי דבק וחול), נגיעות קולאז' ומגזרות נייר זעירות. הצבעים מוטחים על הבד באמצעות שפכטל ומקיימים דיאלוג עדין בין טקסטורות אטומות ושקופות. רחל אלקלעי, ציירת וסופרת, ילידת הארץ, הציגה בתערוכות יחיד וקבוצתיות רבות בארץ ובעולם. בימים אלה יוצא לאור ספרה "בין השמשות", המסקר את דרכה האמנותית.

תיאטרון גבעתיים, רח' דוד רמז 40, גבעתיים. 

"רובע חמישי", עטיפת האלבום. עיצוב: אבי בוחבוט

מיני-פסטיבל, "רובע חמישי" של "רעש Hour"

רח' התעשייה 2, תלפיות, ירושלים
חמישי, 30.10.14

ארבעה רבעים שאינם משקפים את הלך הרוח של אנשי "רעש Hour" הולידו "רובע חמישי" – אלבום אוסף דיגיטלי בן 19 קטעים חדשים ומקוריים של מוזיקה מההווה הירושלמי, שמונה מהם יראו אור על גבי מהדורה מוגבלת של וינילים. בלידה המורכבת הזו לקחו חלק עשרות אנשים – מהיוצרים עצמם, דרך דמויות מפתח בשלבי ההפקה, ועד אינספור המאזינים שבחרו לתמוך בפרויקט עוד לפני שיצא לדרך. הוצאת האוסף תצוין ברייב בתלפיות עם ליין-אפ שכולל את השמפניה של ירושלים ואת המפיק הבריטי DeadFader, שמגיע לסשן שיזעזע את מדפי הארבע בעשר של רמי לוי.

חמש/ת הקוראים/ות הראשונים/ות של "ערב רב" שיכתבו ל-raashhour@gmail.com את המלים "רק אלוהים ישפוט אותי" יזכו בכרטיס כניסה לאירוע או בקוד הורדה אישי לאלבום (אל תשכחו לציין את בחירתכם במייל).

לפרטים נוספים באתר

פסטיבל "ויטרינה" 2012, קטע מתוך "אוכלי כל", שני גרנות ונבו רומנו. צילום: דורון קדלק

גלריית תיאטרון החנות מציינת 4 שנות פעילות עם פסטיבל "ויטרינה" 3

30.10-1.11

מאז פסטיבל "ויטרינה" האחרון (2012), שהתרחש רק בוויטרינות של החנות כלפי הרחוב, החנות התפתחה והפכה לבית-יוצר להפקות מקור. לפיכך החלטנו לקיים את הפסטיבל במתכונת חדשה, המשלבת בין הפנים לחוץ, בין מבחר מהפקות והופעות הבית שיופיעו בתוך החנות לבין הופעות חד-פעמיות החשופות לרחוב בוויטרינות. הפסטיבל עומד בסימן "הנשארים", כהתייחסות לתקופה שבה אמנים נמלטו מהמדינה הבוערת לארצות שבהן התרבות נתפסת כחלק אינטגרלי מהחברה. אנחנו, הנשארים, אם מכורח ואם מבחירה, מנסים לתת בחנות קולות לאמנים הפועלים לצדנו, ומגיבים באמנותם לנעשה בארץ, בחברה ובתרבות הישראלית וגם הבינלאומית.

הפסטיבל יימשך כשלושה ימים וישלב מופעים בוויטרינה יחד עם הצגות בחנות.
לפרטים באתר החנות.

לשלושת קוראי "ערב רב" הראשונים שישלחו מייל ל-hanut31@gmail.com יוענקו 3 זוגות כרטיסים במתנה: זוג כרטיסים ליום שישי, 31.10.14, ו-2 זוגות כרטיסים ליום שבת, 1.11.14. 

דליבור מרטינז 1978 מראיין את דליבור מרטינז 2010

אמנות בלא נחת – מגמות באוצרות ובאמנות בת זמננו
קורס בהנחיית יונתן אמיר, מבקר אמנות ועורך-שותף של כתב-העת המקוון לאמנות, תרבות וחברה "ערב רב".
חמישי/שישי לסירוגין: חמישי, 19:00–17:00; שישי, 10:00–13:00.

קורס שנתי המשלב סיורי תערוכות ושיעורים עיוניים ומתמקד במגמות וגישות שונות באמנות ובאוצרות בת זמננו. הקורס מתקיים אחת לשבוע. מחצית מהמפגשים יתקיימו במרכז לימודי האמנות הקובייה בירושלים ומחציתם בתערוכות ברחבי הארץ.בשיעורים היכרות עם זרמים אמנותיים וגישות אוצרותיות שונות, היסטוריה של מוזיאונים וחללי תצוגה אחרים, כתיבה על אמנות, היסטוריה של האמנות המקומית והבינלאומית, מפגשים עם אמנים/ות, אוצרים/ות, אנשי/נשות אמנות אחרים ועוד.הקורס מתאים לסקרנים ולחובבי אמנות המעוניינים לבחון ולנתח יחד את הנעשה בעולם היצירה, כמו גם לאמנים/ות המעוניינים להרחיב את השכלתם העיונית בתחום.ל

פרטים נוספים: הקובייה, מקום לאמנות, 02-5456222 ,02-5456223 http://www.hacubia.jerusalem.muni.il

***

המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?
צרו קשר: raverev@gmail.com

הפוסט רב ערב 28.10.2014 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

שרי גולן פותחת חלל אמנות

$
0
0

"המשולשחלל לאמנות" הוא מרכז אמנות חדש בקריית המלאכה בניהולה של האוצרת שרי גולן. המשולש, שנפתח במקום בו פעלה גלריה ״זיז״ שנסגרה לאחרונה, ״יהווה זירת התרחשות ואינטראקציה בין יוצרי, מתווכי וצרכני אמנות. המשולש יארח את הקורסים לפיתוח וקידום קריירה לאמנים של האוצרת שרי גולן בשם ״כל מה שלא לימדו אתכם בבית ספר לאמנות״. בנוסף הוא יתפקד כשואו רום ייחודי לאירועי אמנות ותרבות״, לשון ההודעה לעיתונות.

גולן היא בוגרת לימודי אמנות במדרשהבית ברל. לאחר לימודיה אצרה מספר תערוכות בחללי תצוגה שונים עד שמונתה לתפקיד האוצרת של גלריה רוזנפלד. בהמשך פרשה והקימה יחד עם גבי רון את מרכז ״פעילה״ בשוק הפשפשים ביפו, שנסגר כעבור זמן קצר, בשנתיים האחרונות היא עובדת כאוצרת עצמאית ומעבירה סדנאות לאמנים/ות.

באירוע השקת החלל שיערך במוצ״ש, 8.11, יוצג המיני-אוסף אמנות הפרטי של גולן, הכולל עבודות של זויה צ׳רקסקי, הילה טוני נבוק, אביטל כנעני, רחל קיני, עידו מיכאלי, ליאור שטיינר, תמיר צדוק, Signor Gi ,Klone, אבישי סיון, אסי משולם, רותי הלביץ כהן, נורית ירדן, ג׳ניפר בר לב, גיא ינאי, רוני סומק, יעל שחר, מרב שין בן -אלון, שחר סריג, עופרי מרום, אנה פרומצ׳נקו, ניב בורנשטיין, מורן קליגר, אורי זא"ב סגל, שושי קוניגסברג, רועי מרגליות, מיטל סעדון, יעל פרידמן, ענבל מארי כהן, ענת מעוז ועוד.

 רחוב שביל המרץ 6 , קומה 1, חלל 8, תל אביב

הפוסט שרי גולן פותחת חלל אמנות הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

מדריך, 30 באוקטובר עד 6 בנובמבר 2014

$
0
0

* גרסת בטא
** המדריך נוצר בשיתוף עם המדור "גלריה" בעיתון "הארץ"

  1. תערוכות נפתחות
  2. תערוכות נסגרות
  3. אירועים
  4. מדריך גלריות ארצי

***

נפתחות, 30.10–1.11

יום חמישי (30.10)

  • גלריה ג'ולי מ.: תל-אביב (בצלאל יפה 10). הערב תיפתח תערוכת היחיד הרביעית של האמן שי קרמר "World Trade Center – Concrete Abstract", המורכבת משכבות של תצלומים של מרכז הסחר העולמי בניו-יורק.
  • מקום לאמנות. תל-אביב (שביל-המרץ 6). "בית", תערוכת נושא דרך מבטם של ילדי מהגרים בישראל, תיפתח הערב. בין המציגים: זויה צ'רקסקי, יונתן אולמן ורינת שניידובר.
  • גלריה רוזנפלד. תל-אביב (שביל-המפעל 1). האמנית אנה לוקשבסקי תפתח הערב את התערוכה "הפרובינציאליים", שבה תציג ציורים מהשנתיים האחרונות.
  • מוזיאון הנגב לאמנות. באר-שבע (העצמאות 60). הערב תיפתח התערוכה "חמישים שנים לאנדרטת הנגב/חמישים שנים לפיסול הציבורי של דני קרוון", שתכלול עבודות רישום של קרוון לצד מודלים ותצלומי האנדרטה ועבודות וידיאו שנעשו בהשראתה. אוצרת: עדי אנגלמן. במקביל תיפתח תערוכת שטיחים שתחנוך את המוזיאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח.
  • גלריה ע"ש אפטר-ברר. מעלות-תרשיחא (בן-גוריון 15). שתי תערוכות באוצרות נוגה מנדל תיפתחנה בערב: תערוכת הצילום "הומור בצילומי רחוב" של אורנה נאור ותערוכת הצילום הקבוצתית "ברחובות שלנו יש קסם מיוחד".
  • פיינברג פרוג'קטס. תל-אביב (שביל-המפעל 3). ציורים ופסלים יוצגו בתערוכת היחיד של האמנית רקפת וינר-עומר, "יד הלשון", שתיפתח הערב. אוצרת: ים המאירי.
  • מוזיאון הרמן שטרוק. חיפה (ארלוזורוב 23). 22 עבודות הדפס של אמנים ישראלים עכשוויים יוצגו בתערוכה "דרגות של חושך: הדפס עכשווי בעקבות פרנסיסקו גויה", שתיפתח הערב.

    טוביה בארי, "בראשית", שנות ה-70. אוסף מוזיאון חיפה לאמנות, מוזיאון הרמן שטרוק, חיפה

    טוביה בארי, "בראשית", שנות ה-70. אוסף מוזיאון חיפה לאמנות, מוזיאון הרמן שטרוק, חיפה

  • גלריה זימאק. תל-אביב (ה' באייר 68). בתערוכת היחיד "מדבשו ומעוקצו", שתיפתח הערב, יוצגו ציורים חדשים של אילן ברוך, ובמקביל תוצג גם תערוכה של הצייר ליאוניד בלקלב. אוצר: רון ברטוש.
  • גלריה ארטסטיישן. תל-אביב (מתחם התחנה). הערב תיפתח תערוכת היחיד של האמנית איה אליאב, "מתווה הזחילה הביתה", שתשקף את עיסוקה במושג "יער".
  • גלריה צדיק. יפו (שמעון הצדיק 16). סדרה של ציורי טמפרה על בד יופיעו בתערוכת היחיד "צעד נוסף" של חנן שלונסקי, שתיפתח הערב.
  • בית הנסן. ירושלים (גדליהו אלון 14). עבודות פיסול ורישום של האמן יצחק גולומבק, זוכה פרס אילנה אלוביק – בצלאל לפיסול 2014, יוצגו בתערוכה "פצע וחבורה ומכה טרייה" שתיפתח הערב.
  • גלריה זומר. תל-אביב (רוטשילד 13). האמן תומאס זיפ, החי ויוצר בברלין, יפתח הערב את תערוכת היחיד השלישית שלו בישראל.
  • ביתן הלנה רובינשטיין לאמנות בת זמננו. תל-אביב (תרס"ט 6). הערב יוקרנו כ-30 עבודות וידיאו באירוע "וידיאו+", המייצגות את עשיית הווידיאו העכשווית בישראל. אוצרים: רותי דירקטור ובן הרצוג.
  • גלריה רו ארט. תל-אביב (שביל-המרץ 3). האמן הבריטי ג'יימס אנסוורת יפתח הערב את התערוכה "כולם רוצים להיות מאושרים" ובה פרשנותו למחזור החיים. אוצרות: נוגה דוידסון והילה קופר.

    כרמל אילן, יער נורבגי, 2011. צילום: דימיטרי ספקטור. מוזיאון וילפריד לאמנות ולידיעת המזרח

    כרמל אילן, יער נורבגי, 2011. צילום: דימיטרי ספקטור. מוזיאון וילפריד לאמנות ולידיעת המזרח

  • הגלריה במכללה, מכללת דוד ילין. ירושלים (המעגל 7). התערוכה הקבוצתית "סבל" בהשתתפות אביבה אורי, ליאור גריידי, תמר שפר ועוד תיפתח הערב. אוצרת: נאוה ט' ברזני.
  • המוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס. חולון (ויצמן 61). שלוש תערוכות ייפתחו הערב: מישל קישקה מצייר לילדים קומיקס בתערוכה "קומיקס קום איל פו". אוצר: אסף גמזו; מסע של קומיקס מדפי עיתון לדפי ספר ב"הטיול הגדול של דובי קייך". אוצרת: מיכל פז קלפ; ותערוכה של המאיירת איזה הרשקוביץ. אוצרות: ענת שלו וטל מרגלית.

יום שישי (31.10)

  • תיאטרון הבימה. תל-אביב (תרס"ט 2). קבוצת אמני ההר יפתחו בצהריים את התערוכה "תוצרת הארץ", מחווה לאריק איינשטיין לציון שנה למותו.
  • פארק המחצבות. כרמיאל. בצהריים יייחנך המיצג הפיסולי של הפסל הצרפתי ג'אן קריסטוף רואלן, "שירת הציפורים", שנעשה בהשראת המלחין הצרפתי אוליביה מסייאן.
  • מוזיאון וילפריד לאמנות ולידיעת המזרח. קיבוץ הזורע. שתי תערוכות באוצרות שיר מלר ימגוצ'י ייפתחו בצהריים: האמן הסיני ז'אנג שיאוטאו יציג את "שלושת אלפי עולמות", שתכלול ארבע עבודות וידיאו, והאמנית כרמל אילן תציג את "שדה של נייר", נופים משורות צפופות של נייר.

    ג'יימס אנסוורת,Everything I Love is the Opposite of what I Am. שנה: 2014. גלריה רו ארט

    ג'יימס אנסוורת,Everything I Love is the Opposite of what I Am. שנה: 2014. גלריה רו ארט

  • מוזיאון ארץ ישראל. תל-אביב (חיים לבנון 2). תצלומים משל נפתלי אופנהיים, הצלם מעין-גב שתיעד את היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי, יוצגו בתערוכה "אנשי הכנרת" שתיפתח היום. אוצר: גיא רז.

יום שבת (1.11)

  • גלריית גבירול. תל-אביב (אבן-גבירול 108). האמן הצעיר עודד יעקב יפתח בערב את תערוכת היחיד "Gaza Surf Club".

    עודד יעקב, "חיבוק", 2014. גלריית גבירול. תל-אביב

    עודד יעקב, "חיבוק", 2014. גלריית גבירול. תל-אביב

  • גלריית מחניים. קיבוץ מחניים. התערוכה הזוגית "Ready Mayday" של נאוה הראל-שושני ודובי הראל תיפתח בצהריים. אוצר: סלו שאול.
  • הקצה. נהריה (לוחמי הגיטאות 34). בצהריים תיפתח התערוכה "מצבי צבירה" של האמן אברהם אילת. אוצרת: לי רמון.
  • גלריה רפפורט. חיפה (שדרות הנשיא 138). התערוכה הזוגית "בעיני המתבונן" של הצייר גבי זילברמן והצלם יואל לוי תיפתח אחר-הצהריים. אוצרת: יעל ניצן.
  • יריד המזרח. תל-אביב (מתחם נמל תל-אביב). בביתן 16 תיפתח בערב התערוכה "על הא ועל דאדא", לרגל 99 שנים להיווסדה של תנועת הדאדא בשיתוף מוזיאון ינקו דאדא.
  • גלריה על האגם. רעננה (פארק רעננה). בערב תיפתח התערוכה הקבוצתית "בין רוח לחומר", שתכלול עבודות בטכניקה של קולאז' ואסמבלאז'.


***

נסגרות

  • גלריה: P8: "רוך וקושי, הגיל השלישי והמגדר הרביעי", חלק א'. עד 1.11.
  • גלריית משונע: "פופא". עד 1.11.
  • רוטשילד אמנות: אורי בלייר, לודוויג בלום, "שני ציירים במדבר". עד 31.10.
  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב): גיל דסיאנו ביטון, "עיר ובהלות"; ישעיהו שמיר, "דו-שיח"; סעיד אבו שקרה, "שטח אש"; בעז נוי, "שעת תחתית"; אתי עמרם, "לא מגולוון"; רינת שיינה דוידוביץ, "התהוות"; תגר ויויאנה, "La Sagrada Familia"; מאירה פורת, "נשף"; גליה גלוקמן, "PIXELS"; ורדה רותם, סדרת "בראשית". עד 1.11.
  • בית הגפן: "על הסכנה שבסיפורים לא מסופרים". עד 1.11.
  • גלריה לאמנות גבעת-חיים איחוד: ז'אק ז'אנו, "שיקוף II". עד 4.11.
  • האגף השני: אריק שימן, "c'était son monde". עד 1.11.
  • הגלריה ע"ש מורל דרפלר, ויצו חיפה: שרי מירון, "עמית, אודי ושרי". עד 4.11.
  • מנשר: יפתח בלסקי, "מלכודות ופיתיונות". עד 6.11.
  • ביתן הלנה רובינשטיין: "שעת סיפור / היה או לא היה". וידיאו. עד 1.11.
  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן: שאשא דותן, "תיירת בארץ שלי". עד 2.11.
  • מוזיאון ארץ ישראל: "תערוכת העפיפונים הגדולה". עד 5.11; דאג ומייק סטארן, "Big Bambu". עד 31.10.
  • מוזיאון תל-אביב לאמנות: מיכאל בורמנס, "אין מתוק מזה". עד 31.1.
    מיכאל בורמנס, "אין מתוק מזה". מוזיאון תל-אביב לאמנות, עד 31.1

    מיכאל בורמנס, "אין מתוק מזה". מוזיאון תל-אביב לאמנות, עד 31.1

    ***

 אירועים

  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית: יום עיון בתערוכה "בטון, בולימיה". שבת, 1.11, 11:00.
  • מוזיאון מאנה כץ: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 11:00.
  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 11:30.
  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות: שיח גלריה בתערוכה "מחשב מסלול מחדש". שבת, 1.11, 12:00.
  • מוזיאון ישראל: שיח גלריה בתערוכה "האמן והסטודיו". ג', 4.11, 19:00.
  • מוזיאון אילנה גור: "מקרינים אמנות". עבודות וידיאו על הקיר החיצוני של המוזיאון. עד 8.11; א', ג'-ה', שבת, 21:30-10:00, ב', ו', 16:00-10:00. מוזיאון אילנה גור, מזל דגים, יפו. טל' 03-6837676. 30-25 שקל (38 שקלים כולל סיור מודרך, 90 שקל כולל מופע מוזיקה).
  • מוזיאון פרטי פרסלר: "מדרזדן לתל-אביב" / לאה גרונדיג: 1948-1933. וולפסון 54, תל-אביב. א'-ה', 15:00-10:00, ו', 14:00-10:00. עד 11.11.
  • גלריית הבית הירוק: בתיה באר, "דין הבתים לשקוע". ציור; זהר שחר, "אנחנו, והם. ג'סר אל זרקא". צילום. ג'ורג' וייז 24, רמת-אביב, תל-אביב. א'-ה', 18:00-09:00. עד 30.11.
  • שדרות דב הוז, חולון: תערוכת חוצות "White Shirt Exhibition". החולצה הלבנה דרך עדשות המצלמה. עד 31.12.
  • הכיכר הרומית, מזרח ירושלים: "עשוי מאבן". סולטאן סולימן, מתחת לכיכר לשער שכם. עד ינואר.

 

***

גלריות לאמנות

  • אגריפס 12: "הבלתי תלויים: עשור לאגריפס 12". תערוכה קבוצתית. עד 3.12. אגריפס 12, ירושלים, טל' 077-5404897. ב'-ה', 19:30-16:30, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • אלון שגב: אריק לוי, "רכיבים פרימיטיבים". עד 25.12. שד' רוטשילד 6, תל-אביב, טל' 03-6090769. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 13:00-10:00.
  • אלפרד, מכון שיתופי לאמנות ולתרבות: דביר כהן-קידר, "i love ikooki". ציור, רישום, אנימציה, פיסול ואפליקציית אייפון ואייפד. עד 14.11; בחצר: ורד אהרונוביץ', "המזרקה". מיצב פיסולי. ללא מועד סיום. סמטת שלוש 5, תל-אביב, טל' 052-8014848. ג'-ה', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-11:00.
  • ברוורמן: רובין רוד, "Anima". שילובי מדיומים. עד 1.1.2015. השרון 12ב', תל-אביב. טל' 03-5666162. ג'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • גבעון: "תל-אביב > פריז > תל-אביב". התערוכה מוצגת גם בגבעון פורום לאמנות. עד 29.11. גורדון 35, תל-אביב, טל' 03-5225427. ב'-ה', 18:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.
  • גבעון פורום לאמנות: "תל-אביב > פריז > תל-אביב". התערוכה מוצגת גם בגלריה גבעון. עד 29.11. אלרואי 3 פינת שלוש 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-9490999. ה', 20:00-15:00, ו'-שבת, 15:00-11:00.
  • ג'ולי מ.: שי קרמר, "World Trade Center: Concrete Abstract". צילום. עד 29.11. בצלאל יפה 10, תל-אביב, טל' 03-5607005. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • גורדון: מאיה כהן-לוי, "עקבות וצללים". ציור ורישום. עד 15.11. בן-יהודה 95, טל' 03-5240323. ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.
  • גורדון 2: אלימה ושרון פוליאקין, רישום ופיסול. עד 15.11. נתן החכם 4, תל-אביב, טל' 03-5290011. ב'-ד', 14:00-11:00, ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.
  • גלריה בנימין: "מפגשים מיתולוגיים". על משמעות וחשיבות הידע האנושי. עד 22.11. צ'לנוב 28, תל-אביב. ד' 14:00-11:00, ה' 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • גלריה ליאונרדו: חיים ברקת, "אנרגיות". צילום. עד 30.11. בית-הקיבוצים, ליאונרדו דה-וינצ'י 13, קומה 2-, תל-אביב, טל' 054-6747446. א'-ה', 20:00-08:00, ו', 13:00-08:00.
  • גלריה משרד בתל-אביב: "גבולות". אמניות דתיות יוצרות בנושאי גבולות והגבלות. עד 14.11. זמנהוף 6, תל-אביב, טל' 03-5254191. ב'-ה', 18:00-11:00; ו', 14:00-11:00.
  • גלריה צדיק: חנן שלונסקי, "צעד נוסף". ציורי טמפרה על בד. עד 30.11. שמעון הצדיק 16, יפו, טל' 054-5956981. ב'-ה', 17:00-10:00, ו', 14:00-10:00.
  • גלריה P8: "רוך וקושי, הגיל השלישי והמגדר הרביעי", חלק ב'. זקנה באמנות עכשווית. פתיחה: ה', 6.11. עד 27.11. חלק א' מוצג עד 1.11. יהודה הלוי 79 (בחצר), תל-אביב, טל' 8616001־050. ג', 15:00-11:00, ד'-ה', 19:00-15:00; ו'-שבת, 15:00-11:00.
  • גלריית משונע: "פופא". תערוכה קבוצתית. עד 1.11. הרצל 112, תל-אביב. ג', ה', 22:00-18:00, ו', 16:00-12:00.
  • גרשטיין: דוד גרשטיין, "Present Perfect". ללא מועד סיום. בן-יהודה 101, תל-אביב, טל' 03-5293826. א'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00.
  • דביר: "לכל איש יש שם". תערוכה קבוצתית. עד 29.11. ראשית-חוכמה 14, תל-אביב. ג'-ה', 18:00-11:00. ו'-שבת, 13:00-10:00.
  • הקיבוץ: גליה אורי, "נעורים בספרטה". ציור. עד 22.11. דב הוז 25, תל-אביב, טל' 03-5232533. ב'-ה', 15:00-11:00, 18:00-16:00; ו', 14:00-11:00. תערוכתה של אורי תהיה פתוחה גם בשבתות, 14:00-11:00.
  • זומר: תומאס זיפ, תערוכת יחיד. מיצבים. עד 6.12. שד' רוטשילד 13, תל-אביב, טל' 03-5166400. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-11:00.
  • זימאק: אילן ברוך, "מדבשו ומעוקצו". ציור; ליאוניד בלקלב, תערוכת יחיד. עד 20.12. ה' באייר 68, תל-אביב, טל' 03-6915060. א'-ה', 20:00-09:30, ו', 15:00-09:30.
  • טובה אוסמן: דנה בהרב, "ממוביליה". מיצב חלון; בחלל הפנימי: שהאד זועבי, "נפילה". ציור. עד 12.11. בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5227687. ג'-ה', 13:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-11:00.
  • מינוס 1: "גם הפרופיל הוא אגרסיה". תערוכה קבוצתית מאוסף "הארץ". ללא מועד סיום. שוקן 18, תל-אביב, טל' 03-5121732. ו', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.
  • מקום לאמנות: "בית". דרך עיניהם של ילדי מהגרים בישראל. עד 1.11. שביל-המרץ 6, תל-אביב, טל' 03-6725124. ב'-ה', 19:00-12:00, ו'-שבת, 15:00-10:00.
  • נגא: נבט יצחק, "ארץ יצורי הפרא". מיצב וידיאו. עד 8.11. אחד-העם 60, תל-אביב, טל' 03-5660123. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • נ&נ אמן (נלי אמן): תערוכת קיץ. ללא מועד סיום. גורדון 21, תל-אביב, טל' 03-5232003. ב'-ה', 14:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.
  • פינברג פרוג'קטס: רקפת וינר-עומר, "יד הלשון". ציור ופיסול. עד 6.12. שביל-המפעל 3, בניין 5, קומה 2, טל' 077-3452115. ד'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • רוזנפלד: אנה לוקשבסקי, "הפרובינציאליים". ציור. עד 29.11. שביל-המפעל 1, בניין 6, קומה 1, תל-אביב, טל' 03-5229044. ג'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.
  • רוטשילד אמנות: אורי בלייר, לודוויג בלום, "שני ציירים במדבר". עד 31.10. יהודה לוי 48, תל-אביב, טל' 052-8729490. ב'-ה', 18:30-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • שלוש: אסף רהט, "כימרה". עבודות בפורמט גדול ועבודות חוטים ודבק. עד 29.11. מזא"ה 7, תל-אביב, טל' 03-6200068. ב'-ה', 19:00-11:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.
  • Contemporary by Golconda: בני אפרת, "היונה, קיץ 2062". הקרנת תיעוד של מיצב קרח ענק ועבודות חדשות וותיקות. עד 6.12. הרצל 117, תל-אביב, טל' 03-6822777. ב'-ה', 19:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.
  • Tempo Rubato: גיל מרקו שני, "בלגרד". עד 15.11. סגולה 9, תל-אביב, טל' 2150302־072. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • Raw Art: ג'יימס אנסוורת, "כולם רוצים להיות מאושרים". רישומים, קולאג'ים והדפסים העוסקים במחזור החיים. עד 6.12. שביל-המרץ 3, בניין 8, קומה 4, תל-אביב, טל' 03-6832559. ג'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00. ו'-שבת, 10.10-11.10, ג'-ד', 14.10-15.10, 14:00-11:00.

***

חללי תצוגה

  • בית אוסף קופפרמן: משה קופפרמן, עבודות. תערוכת קבע. קיבוץ לוחמי-הגטאות, טל' 04-9933792. ו'-שבת, 15:00-10:00.
  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית: "בטון, בולימיה". תרבות הבטון והמלט. עד 8.11. העמל 17, תל-אביב, טל' 03-5182257. ב'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב): ישראל רבינוביץ, "נמצא"; שרה פלד, "סיסמוגרפיה". עבודות על נייר; אמיל אשר, "ננוצ'קה". צילום; "אבנים טובות". צורפות; אברהם בלום, "שארית הכוונות הטובות". צילום; קבוצת אוהל, "על גבול המדבר"; נעמי טדסקי בלנקט, "בלנקט". הדפס, רישום, ציור; סבסטיאן מולדובן, וידיאו; אילנה ירון, "פרויקט קיר"; ורדה רותם, סדרת "בראשית". פיסול חוץ. פתיחה: ה' 6.11, 19:30. עד 29.11; גיל דסיאנו ביטון, "עיר ובהלות". ציור; ישעיהו שמיר, "דו-שיח". ציור; סעיד אבו-שקרה, "שטח אש". ציור; בעז נוי, "שעת תחתית". ציור; אתי עמרם, "לא מגולוון". ציור על לוחות ברזל; רינת שיינה דוידוביץ, "התהוות". מיצב; תגר ויויאנה, "La Sagrada Familia". פיסול; מאירה פורת, "נשף". ציור; גליה גלוקמן, "PIXELS". קולאז'; עד 1.11. אלחריזי 9, תל-אביב, טל' 03-5246685. ב'-ה', 13:00-10:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.
  • בית הגפן: "על הסכנה שבסיפורים לא מסופרים". עד 1.11. הגפן 2, חיפה. א'-ה', 16:00-8:30; ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • בית יגאל אלון: גד פרנק, "ציפורים בראש". פסלי אבן של נשים-ציפורים; אצ'י ורנר-נירי, "יער חדש". מיצב של עצים וציפורים; תמי סואץ, "Father ; Feather". מעקב במצלמה אחר צוצלת. עד 29.11. קיבוץ גינוסר, טל' 04-6727700. א'-ה', שבת, 16:00-8:30, ו', 15:00-08:30.
  • גלריה דוויק: רותי הלביץ כהן ויהושע סובול, "חיות אדם". דיאלוג בין כתיבה לציור. עד 30.12. מרכז הכנסים ע"ש אדנאואר, משכנות-שאננים, ירושלים, טל' 02-6292220. כל השבוע, 20:00-10:00.
  • גלריה חנקין: ישראלה הרגיל, "אובייקט/סובייקט". עיצוב מוצר על בסיס רדי מייד. עד 15.11. חנקין 109, חולון. א'-ה', 12:30-10:00, 19:00-16:00, ו', 12:00-10:00, שבת, 14:00-10:00.
  • גלריה טל: עבודות של אמני כפר-ורדים. עד 8.11. חצב 74, כפר-ורדים, טל' 054-7542699. ג', 19:00-17:00, שבת וחג, 14:00-11:00 ובתיאום מראש.
  • גלריה כברי: "סל שברים". עד 8.11. כברי, טל' 04-9952537. ה', 19:00-16:00, ו', 14:00-11:00, שבת וחג, 15:00-11:00.
  • גלריה לאמנות גבעת-חיים איחוד: ז'אק ז'אנו, "שיקוף II". עד 4.11. גבעת-חיים איחוד, טל' 054-9039945. ו', 15:30-10:30, שבת, 16:00-10:30.
  • גלריית בית-הספר מוסררה: "פוטופואטיקה 4". שלוש תערוכות: "גזר דין גוף". הגוף ביחסי אדם-סביבה; איתי אייזנשטיין ותומר קאפ, "העצמי כרחוב, כמרחב מפוצל". צילום; "לכל מקום יש דרום". תערוכה חברתית. עד 25.12. הע"ח 9, מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.
  • גלריית החווה: "White T". בעקבות הטי שירט הלבנה. עד 29.11. הנחושת פינת המלאכה, אזור התעשייה חולון, טל' 03-5596590. ב' 16:00-13:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • גלריית עין-הוד: דבורה ספז, "Clone". צילום ווידיאו ארט. פתיחה: שבת, 1.11, 12:00. עד 20.11; "שקט". עד 27.12. עין-הוד, טל' 04-9842548. א', ג', ד'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-11:00.
  • האגף השני: אריק שימן, "c'était son monde" (זה היה עולמו). צילום. עד 1.11. הנמל 67, חיפה, טל' 04-8669463. ב', 21:00-18:00, ג', 24:00-20:00, ה', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.
  • הגלריה העירונית לאמנות, עפולה: חיה גרץ-רן, "על חלוצות ודובים בעפולה". ציור; "מקרוב ומרחוק". עד 31.12. חטיבה תשע 15, עפולה, טל' 04-6591677. ב', ג', ו'-שבת, 13:00-11:00, ד'-ה', 19:00-17:00.
  • הגלריה העירונית לאמנות ראשון-לציון: אלכס טוביס, "התיישבות תחילה"; נורית גור-לביא, "פריחה מקומית". עד 17.12. רוטשילד 7, ראשון לציון. ב'-שבת, 13:00-10:00, ג', 18:30-16:30.
  • הגלריה העירונית לאמנות, רחובות: "תך נסתר". עד 14.11. יעקב 32, רחובות, טל' 08-9390390. א', ה', 13:00-09:00, 19:00-17:00, ב'-ד', 13:00-09:00.
  • הגלריה לאמנות אום אל-פחם: "העץ הנדיב". סמליותו של עץ הזית. עד 13.12. אום אל-פחם, טל' 04-6315257. א'-ה', שבת, 16:00-09:00.
  • הגלריה ע"ש מורל דרפלר, ויצו חיפה: שרי מירון, "עמית, אודי ושרי". צילום. עד 4.11. הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-8562540. א'-ה', 18:00-10:00.
  • המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית: "מכניקה עדינה"; בקי מיינר, "התנאים 11/6". עד 17.1. האמוראים 4, חולון, טל' 03-5568792. ג'-ד', 20:00-16:00, ה', 14:00-10:00, ו'-שבת, 15:00-10:00.
  • המרכז לאמנות עכשווית: דרור דאום, "Scared to Die"; "Scared to Live". עד 4.12. קלישר 5 פינת צדוק הכהן 2, תל-אביב, טל' 03-5106111. ב'-ה', 19:00-14:00, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.
  • המקלט לאמנות: רונן סימן-טוב, "קומי צאי מתוך ההפיכה". ציור אלגורי על-פי סימנים. עד 27.11. יהודה המכבי 7, מקור-ברוך, ירושלים. א'-ה', 22:00-19:30.
  • המשכן לאמנות בית מאירוב: "מכחול האש". בעקבות שיריו של רוני סומק. עד 8.11. הרצפלד 31, חולון, טל' 03-6516851. ג'-ה', 20:00-17:00; ו'-שבת, 13:00-10:00.
  • הקצה: אברהם אילת, "מצבי צבירה". פתיחה: שבת, 1.11, 11:20. עד 20.12. לוחמי-הגטאות 34, נהריה, טל' 04-9926819. ב', 19:00-16:30, ה', 13:00-10:30, ו', 15:00-12:00, שבת, 13:00-11:00.
  • זהזהזה: אדריכל יוסי קורי/סטודיו גאוטקטורה, "אדוות אקולוגיות". פתיחה: ה, 6.11, 20:00. עד 27.12. מבנה 21, נמל תל-אביב, טל' 03-5444261. ב'-ה', 18:00-12:00, ו', 15:00-10:00, שבת, 19:00-12:00.
  • מכללת דוד ילין: "סבל". עד 15.12. המעגל 7 בית-הכרם, ירושלים, טל' 054-4874684. ב'-ד', 14:00-10:00.
  • מנשר: יפתח בלסקי, "מלכודות ופיתיונות". אובייקטים, צילום, וידיאו. עד 6.11. דוד חכמי 18, תל-אביב, טל' 03-6887090. א'-ה', 19:00-11:00.
  • מרחב לאמנות: "Deadline". עד 30.11. כיכר קדומים 8, יפו, טל' 2353898־052. א'-ה', 18:00-09:00, או בתיאום מראש.
  • מרכז גוטסמן לתחריט: "קירות פורחים". הדפסים. ללא מועד סיום. קיבוץ כברי, טל' 04-9952713. א'-ה', 16:00-07:30 (מומלץ לתאם), שבת וחג, 15:00-10:30 או בתיאום מראש.
  • סדנאות האמנים: ליז חג'ג' וצחי בוחבוט, "Domino Dancing"; הראל לוז, תערוכת יחיד. שתי התערוכות בוחנות התייחסות לדימויים בעלי פוטנציאל איקוני. עד 22.11. קלישר 5, תל-אביב, טל' 03-6830505. ג'-ה', 19:00-15:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • סדנת ההדפס ירושלים: הילה לולו לין, "נו ששש מת". תצריבים, הדפסי רשת, ספרי אמנית ומיצב; "בגוף המקום". עד 1.12. שבטי-ישראל 38, ירושלים, טל' 02-6288614. א'-ה', 15:00-08:00, או בתיאום מראש.
  • פלורנטין 45: "2 בסולם ריכטר". דימויים וסיטואציות מתוך מרחב מוכר שעובר טלטלה. ללא מועד סיום. פלורנטין 45 פינת השוק, תל-אביב, טל' 050-2763249. ג'-ה', 13:00-11:00, 18:00-16:00, ב', ו'-שבת, 13:00-11:00.
  • פריסקופ: רינה פלג, "חלומות קלועים ברשת". עד 22.11. בן-יהודה 176, תל-אביב, טל' 03-5226815. ב'-ה', 20:00-17:00, ו'-שבת, 13:00-11:00.

מוזיאונים לאמנות

  • בית העיר: "אימרסיה בבית העיר". גיימינג והגבול בין אמיתי לווירטואלי. ללא מועד סיום. ביאליק 27, תל-אביב, טל' 03-7240311. ב'-ה', 17:00-09:00, ו'-שבת, 14:00-10:00, כניסה: 20 שקל.
  • בית התפוצות: "מזל וברכה". מיתוסים ואמונות תפלות באמנות ישראלית עכשווית. עד 31.12; "2,500 שנות חיים יהודיים בגולה". תצוגת קבע. אוניברסיטת תל-אביב, רמת-אביב, טל' 03-7457800. א'-ג', 16:00-10:00; ד'-ה', 19:00-10:00; ו', 13:00-09:00. כניסה: 40 שקל לתצוגת קבע, 15 שקל לתערוכות מתחלפות.
  • בית ראובן: ציורי ראובן מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע. ביאליק 14, תל-אביב. טל' 03-5255961. ב', ד'-ו', 15:00-10:00; ג', 20:00-10:00; שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לילדים, כניסה חופשית בימי שלישי, 20:00-16:00 (במסגרת שנת ראובן).
  • ביתן הלנה רובינשטיין: "שעת סיפור / היה או לא היה". וידיאו. עד 1.11; "פורצלן מייסן"; "אירוסים, נרקיסים, פרפרים: כלי הזכוכית של אמיל גאלה". תצוגת קבע. שד' תרס"ט 6, תל-אביב, טל' 03-5287146. ב', ד', שבת, 16:00-10:00; ג', ה', 22:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.
  • המוזיאון הימי הלאומי: "אלים, אלות וגיבורים מהמיתולוגיה: בפיסול היווני-רומי". עד 1.5. דרך אלנבי 198, חיפה, טל' 04-8536622. א'-ה', שבת, 15:00-10:00, ו', 13:00-10:00.
  • המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס: מישל קישקה, "קומיקס קוֹם איל פוֹ". עולם הקומיקס של קישקה לילדים, הטיול הגדול של דובי קייך". מסע של קומיקס מעיתון לספר; איזה הרשקוביץ, "מאיירת". עד 14.2; "פצעי בגרות". קומיקס בעברית 1995-1975; "קריקטוריסט פובליציסט עברי"; "מה, למה, איפה ואיך". תצוגות קבע. ויצמן 61, חולון, טל' 03-6521849. ב', ד', ו', 13:00-10:00, ג', ה', 20:00-17:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 10-5 שקלים.
  • המוזיאון הפתוח בעומר: "זמן הדפס". סדנת ההדפס בירושלים ומרכז גוטסמן לתחריט. עד פברואר 2015. עומר, טל' 08-9908121/5. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת ראשונה בחודש, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לחיילים.
  • המוזיאון הפתוח בתפן: אלה אמיתי סדובסקי, "חלקי חילוף". עד דצמבר; הרמן שטרוק, "אחרי מאה שנה". ליטוגרפיות, מסמכים, צילומים. עד 30.5.2015. תפן, טל' 04-9109600. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 35-25 שקל.
  • המוזיאון לאדריכלות ע"ש מוניו גיתאי וינרויב: "בזכות האיפוק: הבזקים של ברוטליזם חיפאי". ללא מועד סיום. שד' הנשיא 135, חיפה, טל' 054-5831597. ג'-ד', 13:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל.
  • המוזיאון לאמנות המזרח הרחוק: "סיירת החלל ימאטו". אנימציה יפנית. ללא מועד סיום. חיבת-ציון 18, רמת-גן, טל' 03-6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 15 שקל.
  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן: שאשא דותן, "תיירת בארץ שלי". וידיאו. עד 2.11; פסי מרגוליס, "ביקור מולדת/זמן אחר". ציור; רותי סגל, "האמנות שמאחורי הנוף"; ג'ון בייל, ציור. ללא מועד סיום; רוני סומק, "שריטה במרפק השירה". ציור; מרים גמבורד, "אמת בדויה". רישום. ללא מועד סיום. עבודות מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע. דרך אבא הלל סילבר 146, רמת-גן, טל' 03-7521876. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-09:00. כניסה: 20 שקל.
  • המוזיאון לאמנות רוסית ע"ש צטלין: משה ויבגניה גמבורד, ציורים ורישומים. ללא מועד סיום. חיבת-ציון 18, רמת-גן, טל' 03-6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20 שקל.
  • מובי מוזיאוני בת-ים: חיים דעואל לוסקי, "צילום אופקי". גוף עבודות מארבעה עשורים. התערוכה בנויה סביב 12 מצלמות שלוסקי בנה. עד 10.1; תערוכה היסטורית לתולדות בת ים. תצוגות קבע. סטרומה 6, בת-ים, טל' 03-6591140. ג', ה', 20:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • מוזיאון ארץ ישראל: נפתלי אופנהיים, אנשי הכנרת". צילום. עד 28.2; "פורחים בגיל". מיצב פרחי קרמיקה. עד 27.12; מירי דוידוביץ, "רוק בשחור". צילום. תרבות המועדונים בשנות ה-80. עד 28.2; "תערוכת העפיפונים הגדולה". בתשלום נוסף של 25 שקל (ילדים ומבוגרים). עד 5.11; מינדי וייזל, "חוצה קווים". אמנות בזכוכית. עד 31.12; "הגרסה המאוירת". עד 30.12; "יודאיקה מקומית"; גן יעל; ביתן הזכוכית; ביתן הקרמיקה; ביתן קדמן למטבעות; ביתן אתנוגרפיה ופולקלור; ביתן נחושתן; כיפות היוצרים; חפירות תל קסילה; ביתן הדואר והבולאות; ארץ הברון; מרכז אדם ועמלו; והפלנטריום. תצוגות קבע. חיים לבנון 2, רמת-אביב, תל-אביב, טל' 03-6415244. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל, כניסה חופשית עד גיל 18 (כניסה לפלנטריום בתוספת תשלום).
  • מוזיאון אשדוד לאמנות: "עד שתצא מקולי". עבודות המשלבות בין דפוסים מערביים לזיקה פרטית למקורות תרבותיים שנמחקו תחת מנגנוני "כור ההיתוך". עד דצמבר 2014; "שעת הקסם-אור וצבע כחומר". לכל המשפחה. ללא מועד סיום. דרך-ארץ 8, אשדוד, טל' 08-8545180/1. א', ג'-ה', 16:00-09:00, ב', 20:00-09:00, ו'-שבת, 13:30-10:30. כניסה: 30-15 שקל (15 שקל עד 31.12).
  • מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן: "מגשר לאשדותיים, 90 שנה". עד 13.12. קיבוץ אשדות-יעקב מאוחד, טל' 04-6757737. ב'-ה', 15:00-10:00, ו' וערבי חג, 13:00-10:00, שבת וחג, 14:00-10:00.
  • מוזיאון בר דוד לאמנות ויודאיקה: אבנר שר ודייוויד אייזקס, "ציפור על תיל". ללא מועד סיום; "ציור ואות". עד 30.11; גן פסלים של יגאל תומרקין. תערוכת קבע; אוסף היודאיקה. תערוכת קבע. קיבוץ ברעם, טל' 04-6988295. א'-ה', 16:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.
  • מוזיאון האסלאם: "יומנו של חמור". בעקבות דמות החמור. עד מרץ 2015. הפלמ"ח 2, ירושלים, טל' 02-5661291/2. א'-ב', ד', 15:00-10:00, ג', ה', 19:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • מוזיאון הכט: עבודות של סטודנטים בהשראת אוספי המוזיאון. ללא מועד סיום; תערוכות קבע: ציור צרפתי, אמנות יהודית (אמצע המאה ה-19 עד תחילת המאה ה-20), ארכיאולוגיה. אוניברסיטת חיפה, שדרות אבא חושי 199, חיפה, טל' 04-8240308. א'-ב', ד'-ה', 16:00-10:00, ג', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה חופשית.
  • מוזיאון הנגב לאמנות: "חמישים שנים לאנדרטת הנגב/חמישים שנים לפיסול הציבורי של דני קרוון". עד 31.1. העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • מוזיאון העיר חיפה: "בין חיפה ליריחו" צילומים של זאב אלכסנדרוביץ'. עד 1.3. שד' בן-גוריון 11, המושבה הגרמנית, חיפה, טל' 04-9115888. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-16:00, ו', 13:0-10:00, שבת, 15:00-10:00.
  • מוזיאון הרמן שטרוק: "דרגות של חושך: הדפס עכשווי בעקבות פרנסיסקו גויה". פתיחה: ו', 31.10. עד 28.10; פרנסיסקו גויה, "יצירות מופת על נייר". עד 25.1; הרמן שטרוק, "רומנטיקן על הכרמל". ללא מועד סיום. ארלוזורוב 23, חיפה, טל' 04-6359962. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00.
  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית: "בחזרה לברלין". הקבץ תערוכות: עילית אזולאי, "הכמוס הגמור בגלוי". מיצב צילום וקול; "מכתב ממר פאוסטוס, שבע קריאות מברלין". וידיאו וקול; אֵריק שימן, "ספר מבקרים: תצלומים מתוך ארכיון אישי". עד 17.1; תערוכות במסגרת "אוסף+": צבי לחמן, "עמודים"; "מאוסף יעקב אלקוב". ללא מועד סיום. הבנים 4, הרצליה, טל' 09-9551011. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 10 שקלים.
  • מוזיאון וילפריד: ז'אנג שיאטאו, "שלושה אלפי עולמות". וידיאו; כרמל אילן, "שדה של נייר". בין ציור לפיסול. פתיחה: ו', 31.10, 12:00. עד 31.3. קיבוץ הזורע, טל' 04-9899566. ב', ד'-ו', 14:00-09:00, ג', 18:00-12:00, שבת וחג, 16:00-10:00.
  • מוזיאון חיפה לאמנות, במרכז האמנויות: "חם-קר-נוזל-מוצק". לכל המשפחה. עד 8.2.2015. שבתאי לוי 26, חיפה, טל' 04-9115991. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל; מרכז האמנויות: שבתאי לוי 24. שבת וחג, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 25 שקל לילד כולל סדנה.
  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: יאמאגוצ'י קארה ונישימוטו אקיאו, "מאניושו". בעקבות יפן הקדומה; טאמוזו, "תיבת אוצר החלומות". עיצוב; "קרוב ורחוק, פרספקטיבה יפנית". רישומים והדפסי עץ. עד 27.12. שדרות הנשיא 89, חיפה, טל' 04-8383554. א'-ה', 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.
  • מוזיאון יפו: "מיני ארט". מיניאטורות. עד 31.1. טיילת מפרד שלמה 10, יפו. א'-ה', שבת, 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00 (מספטמבר סגור בימי א'). 50 שקל למבוגר, 45 שקל לילד.
  • מוזיאון ינקו-דאדא: רעיה טרינקר ובות'ינה אבו-מלחם, עבודות רקמה ותפירה; דניז רונה וחליל בלבין, עבודות מאתגרות ומטרידות; דורון פישביין ודורון וולף, מודלים קלאסיים שעברו תהליך פוסט-מודרניסטי; אלינת שורץ וורוניק ענבר, עבודות. עד 15.1. כפר האמנים עין-הוד, טל' 04-9842350. א'-ה', 15:30-09:30, ו' וערבי חג, 14:00-09:30, שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.
  • מוזיאון ישראל: "האמן והסטודיו". עולמם של אמנים מתקופות שונות. עד 2.8.2015; "אי שקט" חדש באמנות העכשווית". עד 27.11; דאג ומייק סטארן, "Big Bambu". מיצב ענק מבמבוק. המיצג מואר בשעות הלילה. עד 31.10; איה-ליסה אטילה, "אופקי". עד 8.11; ג'יימס טורל, "מקום לאור". עד 3.1; "מאחורי הפרגוד היפני". עד 27.11; "חומר מכושף באמנות אפריקאית". ללא מועד סיום; "פנים אל פנים". עד 31.1. באגף הנוער: "מסעות". ההתרגשות בגילוי ארץ לא נודעת. עד 7.2. שדרות רופין 11, ירושלים, טל' 02-6708811. א'-ב', ד'-ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-16:00, ו' וערב חג, 14:00-10:00, שבת, 17:00-10:00. מיוחד לקיץ (עד 31.8): ג'-ה', עד 21:00. כניסה: 50-25 שקל; כניסה חופשית לילדים בימים ג' ושבת ובאוגוסט.
  • מוזיאון מאנה כץ: "המאסטרים הגדולים: אמנות יהודית במאה ה-19 ומקורותיה". עד נובמבר. שדרות יפה-נוף 89, חיפה, טל' 04-9119372. א'-ד', 16:00-10:00, 22:00-19:00, ה', 22:00-10:00, ו', 13:00-10:00, 22:00-19:00, שבת, 22:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.
  • מוזיאון משה שק: יצירות של משה שק. ללא מועד סיום. קיבוץ בית-ניר. כל השבוע, 17:00-11:00, יש לתאם מראש בטל' 054-6874701 או 08-6874368.
  • מוזיאון נחום גוטמן לאמנות: עדה עובדיה, "לומינול". ציור. עד 8.11; "דיוקן עצמנו במבט לאחור"; "מעשה בענק, בגמד ובנסיכה". לכל המשפחה. ללא מועד סיום. רוקח 21, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-5161970. ב'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 24-12 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18, כניסה מוזלת בשישי).
  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות: "מחשב מסלול מחדש". המעבר לעולם פוסט-גלובלי; דנה לוי, "תצוגה ארעית". וידיאו. עד 24.1. ארלוזורוב 30, פתח-תקווה, טל' 03-9286300. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 10 שקלים, בשבת חינם.
  • מוזיאון ראלי: וולודימיר מקרנקו, "לחלום, לרחף"; אמנות לטינו-אמריקאית עכשווית; ציורים מהמאות 18-16 בנושאים תנ"כיים. ללא מועד סיום. שדרות רוטשילד, קיסריה, טל' 04-6261013. כניסה חופשית. ב'-ג', ה'-שבת, 15:00-10:30.
  • מוזיאון תל-אביב לאמנות: דוד ינאי, " אדריכלות וגנטיקה". עד 21.2; יאיר ברק, "מתרחק ממשהו, נועץ בו את עיניו". צילום. עד 7.2; מיכאל בורמנס, "אין מתוק מזה". עבודות על נייר, ציורים וסרטים. עד 31.1; ראידה אדון, "אשה ללא בית". וידיאו. עד 29.11; "פרויקט שימור: ציורים של מארק שאגאל". עד 30.10; מרינה אברמוביץ', "Rhythm 0, 1974". מיצב המשחזר את המיצג של אברמוביץ' בנאפולי. עד 14.2; דוד ריב, "300-60-48". ציור, וידיאו. עד 29.11; "בשיחה". מבחר יצירות עכשוויות. ללא מועד סיום; "אנדי וורהול: ציור של צעצוע". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום; חדרים מיניאטוריים מאוסף הלנה רובינשטיין; אימפרסיוניזם, פוסט-אימפרסיוניזם ואסכולת פריז; אמנות המאה ה-20; אמנות עכשווית: מאוסף המוזיאון ושאילות. תצוגות קבע. שד' שאול המלך 27, תל-אביב, טל' 03-6077020. ב', ד', שבת, 18:00-10:00; ג', ה', 21:00-10:00; ו', 14:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).
  • משכן לאמנות עין-חרוד: חנה דיין, "פנים". עד 20.1; חיים מאור, "יהודי טוב". עד 20.12; דוד וקשטיין, "דוד וקשטיין ציור, 2014-1975". עד 20.12; "אוסף המוזאון, דיוקנאות", עד 20.12; הסטודיו לזכרו של דודו גבע. תערוכת קבע. עין-חרוד מאוחד, טל' 04-6485701. א'-ה', 16:30-09:00, ו' וערבי חג, 13:30-09:00, שבת וחג, 16:30-10:00. כניסה: 26-13 שקל.

הפוסט מדריך, 30 באוקטובר עד 6 בנובמבר 2014 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

כאב הארכיון –ערב על צילום, זכויות אדם, מחול ותרבות חזותית

$
0
0

בשבועיים האחרונים מגזין ״ערב רב״ והנהלת ״בית הנסן״ בירושלים נתונים תחת לחצים כבדים מצד קומץ פעילי ימין וחברי מועצת העיר, המבקשים לבטל אירוע שעתיד להיערך ביום שני הקרוב.

באירוע ״כאב הארכיון – ערב על צילום, זכויות אדם, מחול ותרבות חזותית״ ישתתפו ד״ר רותי גינזבורג, שתשיק את ספרה ״והייתם לנו לעיניים – ארגוני זכויות אדם ישראלים בשטחים הכבושים מבעד למצלמה״, והרקדן והכוריאוגרף ארקדי זיידס, שעבודותיו ״ארכיון״ ו״תרגול תפיסה״ בוחנות שפת גוף ותנועה כפי שהיא משתקפת בסרטונים שתועדו ע״י פעילי ארגון ״בצלם״.

האירוע יתקיים כמתוכנן. זה המקום לתמוך בהנהלת בית הנסן וברשות לפיתוח ירושלים, שלא נכנעות לניסיונות ההשתקה ועומדות מאחורי הזכות להביע דיעה ולערוך דיונים והרצאות בנושאים המעסיקים אותנו. אנו מאמינים שהסכמות ואי-הסכמות אמנותיות ופוליטיות ראויות להתברר ולהתפתח בדיון ולא בחרמות והשתקות, ומבקשים לתת במה ליוצרים וליצירות גם כשאינן נוחות לעיכול.

הקהל מוזמן להשתתף בערב עיון הבוחן את הדימוי המצולם באיזורי עימות דרך עבודתם של חוקרת וכוריאוגרף, ועל הדרך להביע תמיכה בחופש הביטוי והתנגדות לסתימת פיות.

בתוכנית: השקת ספרה של ד"ר רותי גינזבורג "והייתם לנו לעיניים", הצגת קטעים מעבודותיו של הכוריאוגרף ארקדי זיידס "ארכיון" ו"תרגול תפיסה", ושיחה עם השניים.
שני, 10.11.14, בשמונה בערב בבית הנסן
הנחייה: יונתן אמיר/רונן אידלמן

האירוע בפייסבוק (פלוס קישורים והתכתבויות עם פעילי ימין וחברי מועצת העיר)

על המשתתפים: 

ספרה של רותי גינזבורג "והייתם לנו לעיניים – ארגוני זכויות אדם ישראלים בשטחים הכבושים מבעד לעין המצלמה", שראה לאחרונה אור בהוצאת רסלינג, בוחן שאלות כמו מה רואים פעילים של ארגוני זכויות אדם, כיצד הדימויים החזותיים הנבחרים מדווחים על הסכסוך, איזה מבט מייצר שיח זכויות האדם אצל הפעילים ועוד. המישור החזותי במאבק על זכויות האדם, טוענת המחברת, אינו רק ייצוג המתוסף לזה המילולי, אלא הוא גם כלי בעיצוב השאלות.

מתוך עבודתו של ארקדי זיידס ״ארכיון״. צילום: גדי דגון

מתוך עבודתו של ארקדי זיידס ״ארכיון״. צילום: גדי דגון

ארכיון – ארקדי זיידס

החל משנת 2007 מחלק ארגון "בצלם" מצלמות וידאו לפלסטינים החיים באזורי עימות, במטרה לספק תיעוד מתמשך של הפרות זכויות אדם ולחשוף את המציאות של חיים תחת כיבוש לקהל ישראלי ובין-לאומי. בעבודתו "ארכיון", בוחן הכוריאוגרף ארקדי זיידס את חומרים המצולמים וממקד את תשומת לב הצופים לגופם של הישראלים, ולתגובות הפיזיות שלהם בסיטואציות שונות בשטחים. זיידס מחלץ ומאמץ מחוות וקולות, מתעמת עם החומרים ומזדהה איתם, ומבקש לדון בשאלה מהו הפוטנציאל לאלימות הגלום בכל אינדיבידואל ומהו המחיר שמשלם הקולקטיב בשל שליטתו באחר.

ספרה של גינזבורג ימכר בהנחה בערב ההשקה

הפוסט כאב הארכיון – ערב על צילום, זכויות אדם, מחול ותרבות חזותית הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

רב ערב‏ 4.11.2014

$
0
0

מתוך עבודתו של ארקדי זיידס "ארכיון". צילום: גדי דגון

"כאב הארכיון" – ערב על צילום, זכויות אדם, מחול ותרבות חזותית 

שני, 10.11.14, ב-20:00, בבית הנסן, רח' גדליהו אלון 14, ירושלים
בתוכנית: השקת ספרה של ד"ר רותי גינזבורג "והייתם לנו לעיניים", הצגת קטעים מעבודותיו של הכוריאוגרף ארקדי זיידס "ארכיון" ו"תרגול תפיסה", ושיחה עם השניים. מנחים: יונתן אמיר/רונן אידלמן.

האירוע בפייסבוק (פלוס קישורים והתכתבויות עם פעילי ימין וחברי מועצת העיר המבקשים לבטל את הערב)

ספרה של רותי גינזבורג "והייתם לנו לעיניים – ארגוני זכויות אדם ישראליים בשטחים הכבושים מבעד לעין המצלמה", שראה לאחרונה אור בהוצאת רסלינג, בוחן שאלות כמו מה רואים פעילים של ארגוני זכויות אדם, כיצד הדימויים החזותיים הנבחרים מדווחים על הסכסוך, איזה מבט מייצר שיח זכויות האדם אצל הפעילים ועוד. המישור החזותי במאבק על זכויות האדם, טוענת המחברת, אינו רק ייצוג המתווסף לזה המילולי, אלא הוא גם כלי בעיצוב השאלות.

החל משנת 2007 מחלק ארגון בצלם מצלמות וידיאו לפלסטינים החיים באזורי עימות, במטרה לספק תיעוד מתמשך של הפרות זכויות אדם ולחשוף את המציאות של חיים תחת כיבוש לקהל ישראלי ובינלאומי. בעבודתו "ארכיון" בוחן הכוריאוגרף ארקדי זיידס את החומרים המצולמים וממקד את תשומת לב הצופים לגופם של הישראלים ולתגובות הפיזיות שלהם בסיטואציות שונות בשטחים. זיידס מחלץ ומאמץ מחוות וקולות, מתעמת עם החומרים ומזדהה איתם, ומבקש לדון בשאלה מהו הפוטנציאל לאלימות הגלום בכל אינדיבידואל ומהו המחיר שמשלם הקולקטיב בשל שליטתו באחר.

5 עותקים מספרה של רותי גינזבורג יוגרלו בין קוראי "ערב רב" שישלחו מייל ל-raverev@gmail.com 

יוליה מרקמן, ללא כותרת, בריטניה, 2013

יוליה מרקמן, "פָּנַי הזרים לי" 

הגלריה ע"ש מורל דרפלר, חיפה
פתיחה: חמישי, 6.11.14, ב-19:00
נעילה: ראשון, 7.12.14

אוצרת: תמר סצמסקי

תערוכתה של יוליה מרקמן מורכבת מתצלומי דיוקן ותצלומי מרחבים ציבוריים נטולי אנשים, המשמשים סביבה פוטנציאלית לבחינת ייצוג הגוף והוויית האדם ועקבותיו גם בהעדרו. העבודה מבקשת לשאול כמה יכול הדיוקן הצילומי לחשוף, או לחלופין להסתיר.במשך שש שנים ניהלה מרקמן מפגשים חד-פעמיים עם גברים אנונימיים שהשיבו על מודעה שפירסמה בעיתונים בניו-יורק, לונדון וישראל. המניע העיקרי בעבודתה הוא החוויה האישית במפגש עם הזר. החיבור לנושא הזרות נובע, לדבריה, מעובדת היותה מהגרת שהגיעה מאסטוניה לישראל בגיל שש. העבודה חוקרת את מסורת היחסים בין הצלם למצולם ומשיקה למסורת של ציורי עירום, שהינה גברית בעיקרה. כצלמת אשה הופכת מרקמן למתבוננת בגבר ובכך הופכת אותו למושא המבט שלה.

לצפייה בעבודות.

הגלריה ע"ש מורל דרפלר במרכז האקדמי ויצו חיפה, רח' הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה. טל' 04-8562540. ראשון עד חמישי, 10:00–17:00.

ליאב מזרחי, "יריד התענוגות הארציים", 2014. טכניקה מעורבת על קיר. צילום: אלעד שריג

שיח גלריה עם האמן גיא גולדשטיין במסגרת התערוכה "מחשב מסלול מחדש" 

מוזיאון פתח-תקווה לאמנות, רח' ארלוזורוב 30, פתח-תקווה
שבת, 8.11.14, ב-12:00
אוצרת: דרורית גור-אריה

"יריד התענוגות הארציים", ציור הקיר המונומנטלי של ליאב מזרחי, בנוי כמערכת מסועפת של דימויים מעולמות תוכן שונים המשתרגים זה בזה. כך, למשל, גלי הים הסוערים המתנחשלים מעל כלי שיט יפניים ביצירתו המוכרת של הוקוסאי נראים כמין תמנון בדמות "נסי", המפלצת האגדתית מאגם לוך-נס שבסקוטלנד, כאשר בין לבין זורע מזרחי רסיסי דימויים מאשפת הצרכנות והפרסום העכשווי. מזרחי עוסק בים לא רק כאיתן טבע אימתני וכנתיב תנועה של מסחר והגירה, אלא גם כמרחב של שינוע דימויים הצפים יחד בלא-מודע קולקטיבי-גלובלי.התערוכה "מחשב מסלול מחדש" משקפת את חוויית המעבר לעולם פוסט-גלובלי ומעלה לדיון שאלות הנוגעות להשלכות החברתיות, התרבויות, הכלכליות והפוליטיות של תהליכי הגלובליזציה והשפעתן על הפרט.ל

פרטים נוספים: אתר המוזיאון

Varda Carmeli, "Journey I Memory I Burden", 2012

ורדה כרמלי, "מסע | זיכרון | משא"

הגלריה העירונית בבית יד-לבנים, רח' אחוזה 147, רעננה
פתיחה: מוצ"ש, 8.11.14, ב-20:30
נעילה: שבת, 3.1.15
אוצרת: אורנה פיכמן

מסע שערכה ורדה כרמלי בגרמניה, פולין וצ'כיה הניב כמה סדרות תצלומים המתעדות חוויות אישיות שבהן נטבלו ונשזרו זכרונות ומראות משורשי משפחתה. ניתן לקשור את הערך הפואטי והמטפורי שהתצלומים נושאים לרומנטיציזם הגרמני מצד אחד ולציור המופשט של המאה ה-20 מן הצד האחר; תצלומים שסגנונם מקביל לשדות הצבע בציוריו של מארק רותקו מחד גיסא, וליצירתו של גרהרד ריכטר מאידך גיסא. בכך נטען כל תצלום בשכבות של זמן ומקום שמעבר לכאן ולעכשיו.ראשון עד חמישי, 19:00–09:00; שישי, 12:30–09:00, שבת, 12:30–11:00

מרתה ויינרייט

קבוצת זאפה גאה להציג: מרתה ויינרייט מגיעה ל-2 הופעות בישראל

חמישי, 6.11.14, זאפה תל-אביב, רח' ראול ולנברג 24, תל-אביב
שישי, 7.11.14, זאפה הרצליה, רח' מדינת היהודים 85, קומה 2, הרצליה
פתיחת דלתות: 20:15. תחילת מופע: 22:00

עם קול אקספרסיבי ועשיר, אישיות בימתית כובשת וארסנל של שירים חזקים ומרגשים, מרתה ויינרייט היא אחת הזמרות-יוצרות המרתקות והמוערכות בפולק האמריקאי. בתם של הזמרים-יוצרים לודון ויינרייט השלישי וקייט מק'גריגל, ואחותו של רופוס ויינרייט, הנסיך השערורייתי של עולם הפולק, שכבש גם את המיינסטרים. ויינרייט תגיע לשתי הופעות סולו אינטימיות, רק היא והגיטרה, ותבצע שירים שכתבה מהרפרטואר המגוון שלה.

לינק להאזנהכרטיס: 200 שקל. לכרטיסים: כאן או בטלפון 9080*.

זוג כרטיסים יוגרל בין קוראי "ערב רב" שישלחו מייל ל-michal.m@zappagroup.com.

"נע באוזן 2.0", כוריאוגרפיה: דנה רוטנברג

קבוצת מחול דנה רוטנברג, "נע באוזן 2.0"

שלישי, 4.11.14, ב-21:00, מוזיאון תל-אביב לאמנות

"נע באוזן", מופע אינטראקטיבי לקטנים וגדולים שיצרה דנה רוטנברג, מטייל ברחבי הגלריה לאמנות ישראלית של מוזיאון תל-אביב ומאפשר למשתתפים לבחור לעצמם את הפסקול ליצירה. כל צופה מקבל מדריך-שמע שבאמצעותו הוא יכול לבחור בכל שלב במופע למה להאזין – מיצירות מוזיקליות שונות, דרך טקסטים ועד הפתעות שאסור לגלות. המופע מגיב ליצירות האמנות של הגלריה ו"מדבר" איתן. אז גם מתגלים האנשים המפתיעים ששומרים עליהן.

2 זוגות כרטיסים יוגרלו בין קוראי "ערב רב" שישלחו מייל ל-office.drdg@gmail.com 
כרטיסים: 03-6077020 או באתר

***

המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?
צרו קשר: raverev@gmail.com

הפוסט רב ערב‏ 4.11.2014 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

המדריך, 6–13 בנובמבר 2014

$
0
0

* גרסת בטא
** המדריך נוצר בשיתוף עם המדור "גלריה" בעיתון "הארץ"

  1. תערוכות נפתחות
  2. תערוכות נסגרות
  3. אירועים
  4. מדריך גלריות ארצי

***

נפתחות, 6.11–8.11

יום חמישי (6.11)

  • הצימר. תל-אביב (הגדוד-העברי 5). הערב תיפתח תערוכת המיניאטורות השנייה "יותר קטן", בהשתתפות חוה פוליבודה, Klone, שני פרי-נס ועוד.
  • גלריה משונע. תל-אביב (הרצל 112). "הכל כשורה, אדוני הגנרל", תערוכת היחיד של דן אלון שבמרכזה דיקטטור בדוי, האלטר-אגו של האמן, תיפתח הערב. אוצרת: קרני ברזילי.
  • הגלריה ע”ש מורל דרפלר. חיפה (הגנים 21). בוגרת המחלקה לצילום ומדיה במרכז האקדמי ויצו חיפה, יוליה מרקמן, תפתח הערב את תערוכתה "פני הזרים לי”. אוצרת: תמר סצמסקי.
  • בית האמנים. תל-אביב (אלחריזי 9). כמה תערוכות ייפתחו הערב: התערוכה "נמצא" של ישראל רבינוביץ; "סיסמוגרפיה" של שרה פלד. אוצר: סורין הלר; התערוכה "ננוצ'קה" של אמיר אשל. אוצרת: אירית לוין; התערוכה הקבוצתית "אבנים טובות". אוצרת: אסתי קנובל; תערוכת היחיד של אברהם בלום, "שארית הכוונות הטובות". אוצרת: ישראלה הרגיל; התערוכה המרובעת "על גבול המדבר" בהשתתפות שרה אבו-קרינאת, איוב אבו-מדיעם, לובנה ג'רג'אוי וג'מילה אבו-כף. אוצר: ישראל רבינוביץ; סבסטיאן מולדובן יציג את עבודת הווידיאו "Conversations In Training"; אילנה ירון תציג את פרויקט הקיר שלה "נפיץ". אוצר: דורון פולק; ונעמי טדסקי-בלנקט תפתח את התערוכה "ממעמקים". אוצרת: ורה פלפול.
  • גלריה החנות. תל-אביב (העלייה 31). בתערוכה "טפו טפו טפו" של האמנית אמנדה מל, שתיפתח הערב, יהפכו ויטרינות הגלריה לחלונות ראווה של סטודיו פיקטיבי המתמחה בצילומי כלות. אוצרת: עלינא דקל.
    הגלריה העירונית. הרצליה (בן-גוריון 7). התערוכה הקבוצתית "סימנים" בהשתתפות אביבה בהרב, תמר כץ, שגיא נחום ועוד תיפתח הערב. אוצרת: אורנה גטניו.
  • מחסן 2. נמל יפו. התערוכה "הוספתי את שמי בברזל" של הפסלת אורנה בן-עמי תיפתח החל מהיום. אוצרת: חנה קופלר. במקביל תיפתח ליום אחד התערוכה "מהטבע" של האמנית מרלן פרר.
  • הקרטל. חיפה (הנמל 10). אמן הגרפיטי הפריזאי, המקעקע והמאייר הורפי יפתח בערב את המיצב "הורפי בקרטל", שבו גם יצייר על הבניין במשך סוף-השבוע.

    אמנדה מל, Neshama Portraits #3. 2014. צילום: גלי גורביץ'. גלריה החנות, תל-אביב

    אמנדה מל, Neshama Portraits #3. 2014. צילום: גלי גורביץ'. גלריה החנות, תל-אביב

 יום שישי (7.11)

  • גלריה עמליה ארבל. תל-אביב (בן-יהודה 100). האמניות לינדה קהת ורעיה גרינברג יציגו יחד תערוכה משותפת שתיפתח בצהריים.
  • המוזיאון לאמנות ישראלית. רמת-גן (אבא הלל 146). במסגרת סדרת התערוכות לאמנים צעירים, תיפתח בצהריים התערוכה "מתחת לכר" של האמן נועם עומר. אוצרת: איילת השחר-כהן.

יום שבת (8.11)

  • גלריה מרכז ההנצחה לאמנות ישראלית. קריית-טבעון. תערוכת היחיד של האמן יורם אפק "הולך אל עצמו" תיפתח בצהריים. אוצרת: טלי כהן-גרבוז.
  • המשולש – חלל לאמנות. תל-אביב (שביל-המרץ 6). אירוע ההשקה של החלל החדש יתרחש הערב עם פתיחתה של תערוכה שבה יוצג המיני-אוסף של האוצרת שרי גולן.
    מקום לאמנות. תל-אביב (שביל-המרץ 6). 22 אובייקטים פיסוליים ו-2 ציורים יוצגו בתערוכה "24" של האמן והאוצר אריה ברקוביץ שתיפתח בערב. אוצר: ניר הרמט. במקביל תיפתח התערוכה הקבוצתית "טריטוריאליזם" בהשתתפות משה קופפרמן, יונתן אולמן, דפנה שרתיאל ועוד. אוצר: ניר הרמט.
  • בית אוסף קופפרמן. קיבוץ לוחמי-הגטאות. מיכה אולמן, חיימי פניכל, משה קופפרמן וגיא רז יציגו בתערוכה "חסימות ופתחים", שתיפתח בצהריים. אוצרת: נעה רז-מלמד.
  • גלריה על האגם. רעננה (פארק רעננה). בערב תיפתח התערוכה הקבוצתית "בין רוח לחומר", שתכלול עבודות בטכניקה של קולאז' ואסמבלאז'.

 

***

נסגרות

  • גלריית משונע: דן אלון, "הכל כשורה אדוני הגנרל". עד 13.11.
  • טובה אוסמן: דנה בהרב, "ממוביליה"; בחלל הפנימי: שהאד זועבי, "נפילה". עד 12.11.
  • נגא: נבט יצחק, "ארץ יצורי הפרא". עד 8.11.
  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית: "בטון, בולימיה". עד 8.11.
  • גלריה טל: עבודות של אמני כפר-ורדים. עד 8.11.
  • גלריה כברי: "סל שברים". עד 8.11.
  • המשכן לאמנות בית מאירוב: "מכחול האש". עד 8.11.
  • מוזיאון ישראל: איה-ליסה אטילה, "אופקי". עד 8.11.
  • מוזיאון נחום גוטמן לאמנות: עדה עובדיה, "לומינול". ציור. עד 8.11.

 ***

אירועים

  • משכן לאמנות עין-חרוד: שיח גלריה בתערוכות. מדי ו', 11:00, שבת, 13:15.
  • ג'ולי מ.: שיח גלריה בתערוכה של שי קרמר, "World Trade Center: Concrete Abstract". ו', 7.11, 12:00.
  • מוזיאון מאנה כץ: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 11:00.
  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: הדרכה בתערוכות המוזיאון. מדי שבת, 11:30.
  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות: שיח גלריה בתערוכה "מחשב מסלול מחדש". שבת, 8.11, 12:00.
  • המשולש: השקת חלל חדש לאמנות. שביל-המרץ 6, קומה 1, חלל 8, תל-אביב. שבת, 8.11, 20:00.
  • מוזיאון חיפה לאמנות: מיצג במסגרת פתיחת התערוכה של אולף ברוינינג, "קבוצות". שבת, 8.11, 20:00 (פתיחה), 21:00 (מיצג).
  • מוזיאון אילנה גור: "מקרינים אמנות". עבודות וידיאו על הקיר החיצוני של המוזיאון. עד 8.11; א', ג'-ה', שבת, 21:30-10:00, ב', ו', 16:00-10:00. מוזיאון אילנה גור, מזל דגים, יפו. טל' 03-6837676. 30-25 שקל (38 שקלים כולל סיור מודרך, 90 שקל כולל מופע מוזיקה).
  • מוזיאון פרטי פרסלר: "מדרזדן לתל-אביב" / לאה גרונדיג: 1948-1933. וולפסון 54, תל-אביב. א'-ה', 15:00-10:00, ו', 14:00-10:00. עד 11.11.
  • שנקר בבניין עלית: "תמונות של חולים". ז'בוטינסקי 8, רמת-גן. א'-ה', 20:00-10:00. עד 13.11.
  • גלריית הבית הירוק: בתיה באר, "דין הבתים לשקוע". ציור; זהר שחר, "אנחנו, והם. ג'אסר א-זרקא". צילום. ג'ורג' וייז 24, רמת-אביב, תל-אביב. א'-ה', 18:00-09:00. עד 30.11.
  • שד' דב הוז, חולון: תערוכת חוצות "White Shirt Exhibition". החולצה הלבנה דרך עדשות המצלמה. עד 31.12.
  • הכיכר הרומית, מזרח ירושלים: "עשוי מאבן". סולטאן סולימן, מתחת לכיכר לשער שכם. עד ינואר.

 ***

גלריות לאמנות

  • אגריפס 12: "הבלתי תלויים: עשור לאגריפס 12". תערוכה קבוצתית. עד 3.12. אגריפס 12, ירושלים, טל' 077-5404897. ב'-ה', 19:30-16:30, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • אלון שגב: אריק לוי, "רכיבים פרימיטיבים". עד 25.12. שד' רוטשילד 6, תל-אביב, טל' 03-6090769. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 13:00-10:00.
  • אלפרד, מכון שיתופי לאמנות ולתרבות: דביר כהן-קידר, "i love ikooki". ציור, רישום, אנימציה, פיסול ואפליקציית אייפון ואייפד. עד 14.11; בחצר: ורד אהרונוביץ', "המזרקה". מיצב פיסולי. ללא מועד סיום. סמטת שלוש 5, תל-אביב, טל' 052-8014848. ג'-ה', 21:00-17:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-11:00.
  • ברוורמן: רובין רוד, "Anima". שילובי מדיומים. עד 1.1.2015. השרון 12ב', תל-אביב. טל' 03-5666162. ג'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • גבעון: "תל-אביב > פריז > תל-אביב". התערוכה מוצגת גם בגבעון פורום לאמנות. עד 29.11. גורדון 35, תל-אביב, טל' 03-5225427. ב'-ה', 18:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.
  • גבעון פורום לאמנות: "תל-אביב > פריז > תל-אביב". התערוכה מוצגת גם בגלריה גבעון. עד 29.11. אלרואי 3 פינת שלוש 22, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-9490999. ה', 20:00-15:00, ו'-שבת, 15:00-11:00.
  • ג'ולי מ.: שי קרמר, "World Trade Center: Concrete Abstract". צילום. עד 29.11. בצלאל יפה 10, תל-אביב, טל' 03-5607005. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • גורדון: מאיה כהן-לוי, "עקבות וצללים". ציור ורישום. עד 15.11. בן-יהודה 95, תל-אביב. טל' 5240323. ב'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.
  • גורדון 2: אלימה ושרון פוליאקין, רישום ופיסול. עד 15.11. נתן החכם 4, תל-אביב, טל' 03-5290011. ב'-ד', 14:00-11:00, ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-10:00.
  • גלריה בנימין: "מפגשים מיתולוגיים". על משמעות וחשיבות הידע האנושי. עד 22.11. צ'לנוב 28, תל-אביב. ד', 14:00-11:00, ה', 19:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • גלריה ליאונרדו: חיים ברקת, "אנרגיות". צילום. עד 30.11. בית-הקיבוצים, ליאונרדו דה-וינצ'י 13, קומה 2-, תל-אביב, טל' 054-6747446. א'-ה', 20:00-8:00, ו', 13:00-8:00.
  • גלריה משרד בתל-אביב: "גבולות". אמניות דתיות יוצרות בנושאי גבולות והגבלות. עד 14.11. זמנהוף 6, תל-אביב, טל' 03-5254191. ב'-ה', 18:00-11:00; ו', 14:00-11:00.
  • גלריה צדיק: חנן שלונסקי, "צעד נוסף". ציורי טמפרה על בד. עד 30.11. שמעון הצדיק 16, יפו, טל' 054-5956981. ב'-ה', 17:00-10:00, ו', 14:00-10:00.
  • גלריה P8: "רוך וקושי, הגיל השלישי והמגדר הרביעי", חלק ב'. זקנה באמנות עכשווית. עד 27.11. יהודה הלוי 79 (בחצר), תל-אביב, טל' 8616001־050. ג', 15:00-11:00, ד'-ה', 19:00-15:00; ו'-שבת, 15:00-11:00.
  • גלריית משונע: דן אלון, "הכל כשורה אדוני הגנרל". פרפרומנס. האמן כולא את עצמו. עד 13.11. הרצל 112, תל-אביב. ג', ה', 22:00-18:00, ו', 16:00-12:00.
  • גרשטיין: דוד גרשטיין, "Present Perfect". ללא מועד סיום. בן-יהודה 101, תל-אביב, טל' 03-5293826. א'-ה', 19:00-11:00, ו', 14:00-10:00.
  • דביר: "לכל איש יש שם". תערוכה קבוצתית. עד 29.11. ראשית-חוכמה 14, תל-אביב. ג'-ה', 18:00-11:00. ו'-שבת, 13:00-10:00.
  • הקיבוץ: גליה אורי, "נעורים בספרטה". ציור. עד 22.11. דב הוז 25, תל-אביב, טל' 03-5232533. ב'-ה', 15:00-11:00, 18:00-16:00; ו', 14:00-11:00. תערוכתה של אורי תהיה פתוחה גם בשבתות, 14:00-11:00.
  • זומר: תומאס זיפ, תערוכת יחיד. מיצבים. עד 6.12. שד' רוטשילד 13, תל-אביב, טל' 03-5166400. ב'-ה', 18:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 13:00-11:00.
  • זימאק: אילן ברוך, "מדבשו ומעוקצו". ציור; ליאוניד בלקלב, תערוכת יחיד. עד 20.12. ה' באייר 68, תל-אביב, טל' 03-6915060. א'-ה', 20:00-09:30, ו', 15:00-09:30.
  • טובה אוסמן: אבירו לילו, "מזיכרונותיו של הולך רגל". ציור. פתיחה: ה', 13.11, 19:00. עד 3.12; דנה בהרב, "ממוביליה". מיצב חלון; בחלל הפנימי: שהאד זועבי, "נפילה". ציור. עד 12.11. בן-יהודה 100, תל-אביב, טל' 03-5227687. ג'-ה', 13:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-11:00.
  • מינוס 1: "גם הפרופיל הוא אגרסיה". תערוכה קבוצתית מאוסף "הארץ". ללא מועד סיום. שוקן 18, תל-אביב, טל' 03-5121732. ו', 14:00-11:00 או בתיאום מראש.
  • מקום לאמנות: אריה ברקוביץ, "24". פסלי עץ. מסגרת והצעה לעיר הממוקמת בין העבר לעתיד. פתיחה: שבת, 8.11, 20:00. עד 6.12. שביל-המרץ 6, תל-אביב, טל' 03-6725124. ב'-ה', 19:00-12:00, ו'-שבת, 15:00-10:00.
  • נגא: יוסף קריספלנבט, "עור ארכיב". עבודות על נייר. פתיחה: ה', 13.11, 20:00. ללא מועד סיום; נבט יצחק, "ארץ יצורי הפרא". מיצב וידיאו. עד 8.11. אחד-העם 60, תל-אביב, טל' 03-5660123. ב'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • נ&נ אמן (נלי אמן): תערוכת קיץ. ללא מועד סיום. גורדון 21, תל-אביב, טל' 03-5232003. ב'-ה', 14:00-11:00, 19:00-17:00; ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.
  • פינברג פרוג'קטס: רקפת וינר-עומר, "יד הלשון". ציור ופיסול. עד 6.12. שביל-המפעל 3, בניין 5, קומה 2, טל' 077-3452115. ד'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • רוזנפלד: אנה לוקשבסקי, "הפרובינציאליים". ציור. עד 29.11. שביל-המפעל 1, בניין 6, קומה 1, תל-אביב, טל' 03-5229044. ג'-ה', 19:00-12:00, ו', 14:00-11:00, שבת, 13:00-11:00.
  • שלוש: אסף רהט, "כימרה". עבודות בפורמט גדול ועבודות חוטים ודבק. עד 29.11. מזא"ה 7, תל-אביב, טל' 03-6200068. ב'-ה', 19:00-11:00; ו', 14:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.
  • Contemporary by Golconda: בני אפרת, "היונה, קיץ 2062". הקרנת תיעוד של מיצב קרח ענק ועבודות חדשות וותיקות. עד 6.12. הרצל 117, תל-אביב, טל' 03-6822777. ב'-ה', 19:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 14:00-11:00.
  • Tempo Rubato: גיל מרקו שני, "בלגרד". עד 15.11. סגולה 9, תל-אביב, טל' 2150302־072. ג'-ה', 18:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • Raw Art: ג'יימס אנסוורת, "כולם רוצים להיות מאושרים". רישומים, קולאג'ים והדפסים העוסקים במחזור החיים. עד 6.12. שביל-המרץ 3, בניין 8, קומה 4, תל-אביב, טל' 03-6832559. ג'-ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-11:00. ו'-שבת, 10.10-11.10, ג'-ד', 14.10-15.10, 14:00-11:00.

***

חללי תצוגה

  • אטליה שמי: "מרחקיו המוזרים". עבודות של גיא רז, יחיאל שמי, אלי שמיר ועודד הירש. פתיחה: שבת, 8.11, 13:00. עד 14.2. כברי, טל' 04-9952709. ג'-ד', שבת, 15:00-11:00 או בתיאום מראש בטל' 052-8840215.
  • בית אוסף קופפרמן: "חסימות ופתחים". עבודות של מיכה אולמן, חיימי פניכל, משה קופפרמן, גיא רז. פתיחה: שבת, 8.11, 11:00. ללא מועד סיום; משה קופפרמן, עבודות. תערוכת קבע. קיבוץ לוחמי-הגטאות, טל' 04-9933792. ו'-שבת, 15:00-10:00.
  • בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית: "בטון, בולימיה". תרבות הבטון והמלט. עד 8.11. העמל 17, תל-אביב, טל' 03-5182257. ב'-ה', 19:00-11:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • בית האמנים ע"ש יוסף זריצקי (תל-אביב): ישראל רבינוביץ, "נמצא"; שרה פלד, "סיסמוגרפיה". עבודות על נייר; אמיל אשר, "ננוצ'קה". צילום; "אבנים טובות". צורפות; אברהם בלום, "שארית הכוונות הטובות". צילום; קבוצת אוהל, "על גבול המדבר"; נעמי טדסקי בלנקט, "ממעמקים". הדפס, רישום, ציור; סבסטיאן מולדובן, וידיאו; אילנה ירון, "פרויקט קיר"; ורדה רותם, סדרת "בראשית". פיסול חוץ. עד 29.11. אלחריזי 9, תל-אביב, טל' 03-5246685. ב'-ה', 13:00-10:00, 19:00-17:00; ו', 13:00-10:00; שבת, 14:00-11:00.
  • בית יגאל אלון: גד פרנק, "ציפורים בראש". פסלי אבן של נשים-ציפורים; אצ'י ורנר-נירי, "יער חדש". מיצב של עצים וציפורים; תמי סואץ, "Father ; Feather". מעקב במצלמה אחר צוצלת. עד 29.11. קיבוץ גינוסר, טל' 04-6727700. א'-ה', שבת, 16:00-8:30, ו', 15:00-8:30.
  • בצלאל בהר-הצופים: "האמת הפוטוגרפית אמת טבעית היא*", כרוניקה של מחלקה. עד 27.11. גלריית המחלקה לצילום, קומה 8, קמפוס הר-הצופים, בצלאל. א'-ה', 19:00-10:00.
  • גלריה דוויק: רותי הלביץ כהן ויהושע סובול, "חיות אדם". דיאלוג בין כתיבה לציור. עד 30.12. מרכז הכנסים ע"ש אדנאואר, משכנות-שאננים, ירושלים, טל' 02-6292220. כל השבוע, 20:00-10:00.
  • גלריה דן: מישה רפופורט, "פלישה". עיצוב מוצר על בסיס רדי-מייד. פתיחה: ה', 13.11, 20:00. עד 18.12. בן-יהודה 107, תל-אביב. א'-ה', 19:00-10:30, ו', 14:30-10:30.
  • גלריה חנקין: ישראלה הרגיל, "אובייקט/סובייקט". עיצוב מוצר על בסיס רדי-מייד. עד 15.11. חנקין 109, חולון. א'-ה', 12:30-10:00, 19:00-16:00, ו', 12:00-10:00, שבת, 14:00-10:00.
  • גלריה טל: עבודות של אמני כפר-ורדים. עד 8.11. חצב 74, כפר-ורדים, טל' 054-7542699. ג', 19:00-17:00, שבת וחג, 14:00-11:00, ובתיאום מראש.
  • גלריה כברי: "סל שברים". עד 8.11. כברי, טל' 04-9952537. ה', 19:00-16:00, ו', 14:00-11:00, שבת וחג, 15:00-11:00.
  • גלריית בית-הספר מוסררה: "פוטופואטיקה 4". שלוש תערוכות: "גזר דין גוף". הגוף ביחסי אדם-סביבה; איתי אייזנשטיין ותומר קאפ, "העצמי כרחוב, כמרחב מפוצל". צילום; "לכל מקום יש דרום". תערוכה חברתית. עד 25.12. הע"ח 9 מוסררה, ירושלים. א'-ה', 17:00-10:00.
  • גלריית החווה: "White T". בעקבות הטי שירט הלבנה. עד 29.11. הנחושת פינת המלאכה, אזור התעשייה חולון, טל' 03-5596590. ב', 16:00-13:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • גלריית עין-הוד: דבורה ספז, "Clone". צילום ווידיאו-ארט. עד 20.11; "שקט". עד 27.12. עין-הוד, טל' 04-9842548. א', ג', ד'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-11:00.
  • הגלריה העירונית לאמנות, עפולה: חיה גרץ-רן, "על חלוצות ודובים בעפולה". ציור; "מקרוב ומרחוק". עד 31.12. חטיבה תשע 15, עפולה, טל' 04-6591677. ב', ג', ו'-שבת, 13:00-11:00, ד'-ה', 19:00-17:00.
  • הגלריה העירונית לאמנות ראשון-לציון: אלכס טוביס, "התיישבות תחילה"; נורית גור-לביא, "פריחה מקומית". עד 17.12. רוטשילד 7, ראשון-לציון. ב'-שבת, 13:00-10:00, ג', 18:30-16:30.
  • הגלריה העירונית לאמנות, רחובות: "תך נסתר". עד 14.11. יעקב 32, רחובות, טל' 08-9390390. א', ה', 13:00-09:00, 19:00-17:00, ב'-ד', 13:00-09:00.
  • הגלריה לאמנות אום אל-פחם: "העץ הנדיב". סמליותו של עץ הזית. עד 13.12. אום אל-פחם, טל' 04-6315257. א'-ה', שבת, 16:00-09:00.
  • הגלריה ע"ש גניה שרייבר ויד מישל קיקואין: מאשה זוסמן, "רוח צד". ציור; "שממה הורה". עבודות מאוסף יגאל אהובי, חלק 2. עד 14.11. אוניברסיטת תל-אביב, טל' 03-6408860. א'-ד', 19:00-11:00, ה', 21:00-11:00, ו', 14:00-10:00.
  • הגלריה ע"ש מורל דרפלר, ויצו חיפה: יוליה מרקמן, "פני הזרים לי". צילום. עד 7.12. הגנים 21, המושבה-הגרמנית, חיפה, טל' 04-8562540. א'-ה', 17:00-10:00.
  • המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית: "מכניקה עדינה"; בקי מיינר, "התנאים 11/6". עד 17.1. האמוראים 4, חולון, טל' 03-5568792. ג'-ד', 20:00-16:00, ה', 14:00-10:00, ו'-שבת, 15:00-10:00.
  • המרכז לאמנות עכשווית: דרור דאום, "Scared to Die"; "Scared to Live". עד 4.12. קלישר 5 פינת צדוק הכהן 2, תל-אביב, טל' 03-5106111. ב'-ה', 19:00-14:00, ו'-שבת, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.
  • המקלט לאמנות: רונן סימן-טוב, "קומי צאי מתוך ההפיכה". ציור אלגורי על פי סימנים. עד 27.11. יהודה המכבי 7, מקור ברוך, ירושלים. א'-ה', 22:00-19:30.
  • המשכן לאמנות בית מאירוב: "מכחול האש". בעקבות שיריו של רוני סומק. עד 8.11. הרצפלד 31, חולון, טל' 03-6516851. ג'-ה', 20:00-17:00; ו'-שבת, 13:00-10:00.
  • הקצה: אברהם אילת, "מצבי צבירה". עד 20.12. לוחמי-הגטאות 34, נהריה, טל' 04-9926819. ב', 19:00-16:30, ה', 13:00-10:30, ו', 15:00-12:00, שבת, 13:00-11:00.
  • זהזהזה: אדריכל יוסי קורי / סטודיו גאוטקטורה, "אדוות אקולוגיות". עד 27.12. מבנה 21, נמל תל-אביב, טל' 03-5444261. ב'-ה', 18:00-12:00, ו', 15:00-10:00, שבת, 19:00-12:00.
  • מכללת דוד ילין: "סבל". עד 15.12. המעגל 7, בית-הכרם, ירושלים, טל' 054-4874684. ב'-ד', 14:00-10:00.
  • מרחב לאמנות: "Deadline". עד 30.11. כיכר-קדומים 8, יפו, טל' 2353898־052. א'-ה', 18:00-09:00 או בתיאום מראש.
  • מרכז גוטסמן לתחריט: "קירות פורחים". הדפסים. ללא מועד סיום. קיבוץ כברי, טל' 04-9952713. א'-ה', 16:00-07:30 (מומלץ לתאם), שבת וחג, 15:00-10:30 או בתיאום מראש.
  • סדנאות האמנים: ליז חג'ג' וצחי בוחבוט, "Domino Dancing"; הראל לוז, תערוכת יחיד. שתי התערוכות בוחנות התייחסות לדימויים בעלי פוטנציאל איקוני. עד 22.11. קלישר 5, תל-אביב, טל' 03-6830505. ג'-ה', 19:00-15:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.
  • סדנת ההדפס ירושלים: הילה לולו לין, "נו ששש מת". תצריבים, הדפסי רשת, ספרי אמנית ומיצב; "בגוף המקום". עד 1.12. שבטי-ישראל 38, ירושלים, טל' 02-6288614. א'-ה', 15:00-8:00 או בתיאום מראש.
  • פלורנטין 45: "2 בסולם ריכטר". דימויים וסיטואציות מתוך מרחב מוכר שעובר טלטלה. ללא מועד סיום. פלורנטין 45 פינת השוק, תל-אביב, טל' 050-2763249. ג'-ה', 13:00-11:00, 18:00-16:00, ב', ו'-שבת, 13:00-11:00.
  • פריסקופ: רינה פלג, "חלומות קלועים ברשת". עד 22.11. בן-יהודה 176, תל-אביב, טל' 03-5226815. ב'-ה', 20:00-17:00, ו'-שבת, 13:00-11:00.

***

 מוזיאונים לאמנות

  • בית העיר: "אימרסיה בבית העיר". גיימינג והגבול בין אמיתי לווירטואלי. ללא מועד סיום. ביאליק 27, תל-אביב, טל' 03-7240311. ב'-ה', 17:00-09:00, ו'-שבת, 14:00-10:00, כניסה: 20 שקל.
  • בית התפוצות: "מזל וברכה". מיתוסים ואמונות תפלות באמנות ישראלית עכשווית. עד 31.12; "2,500 שנות חיים יהודיים בגולה". תצוגת קבע. אוניברסיטת תל-אביב, רמת-אביב, טל' 03-7457800. א'-ג', 16:00-10:00; ד'-ה', 19:00-10:00; ו', 13:00-09:00. כניסה: 40 שקל לתצוגת קבע, 15 שקל לתערוכות מתחלפות.
  • בית ראובן: ציורי ראובן מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע. ביאליק 14, טל' 03-5255961. ב', ד'-ו', 15:00-10:00; ג', 20:00-10:00; שבת, 14:00-11:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לילדים, כניסה חופשית בימי שלישי 20:00-16:00 (במסגרת שנת ראובן).
  • ביתן הלנה רובינשטיין: "פורצלן מייסן"; "אירוסים, נרקיסים, פרפרים: כלי הזכוכית של אמיל גאלה". תצוגת קבע. שד' תרס"ט 6, תל-אביב, טל' 03-5287146. ב', ד', שבת, 16:00-10:00; ג', ה', 22:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00. כניסה: 10 שקלים.
  • המוזיאון הימי הלאומי: "אלים, אלות וגיבורים מהמיתולוגיה: בפיסול היווני-רומי". עד 1.5. דרך אלנבי 198, חיפה, טל' 04-8536622. א'-ה', שבת, 15:00-10:00, ו', 13:00-10:00.
  • המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס: מישל קישקה, "קומיקס קוֹם איל פוֹ". עולם הקומיקס של קישקה לילדים, הטיול הגדול של דובי קייך". מסע של קומיקס מעיתון לספר; איזה הרשקוביץ, "מאיירת". עד 14.2; "פצעי בגרות". קומיקס בעברית 1995-1975; "קריקטוריסט פובליציסט עברי"; "מה, למה, איפה ואיך". תצוגות קבע. ויצמן 61, חולון, טל' 03-6521849. ב', ד', ו', 13:00-10:00, ג', ה', 20:00-17:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 10-5 שקלים.
  • המוזיאון הפתוח בעומר: "זמן הדפס". סדנת ההדפס בירושלים ומרכז גוטסמן לתחריט. עד פברואר 2015. עומר, טל' 08-9908121/5. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, ראשונה בחודש 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל, כניסה חופשית לחיילים.
  • המוזיאון הפתוח בתפן: אלה אמיתי-סדובסקי, "חלקי חילוף". עד דצמבר; הרמן שטרוק, "אחרי מאה שנה". ליטוגרפיות, מסמכים, צילומים. עד 30.5.2015. תפן, טל' 04-9109600. ב'-ה', 16:00-09:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 35-25 שקל.
  • המוזיאון לאדריכלות ע"ש מוניו גיתאי וינרויב: "בזכות האיפוק: הבזקים של ברוטליזם חיפאי". ללא מועד סיום. שד' הנשיא 135, חיפה, טל' 054-5831597. ג'-ד', 13:00-10:00, ו'-שבת, 14:00-11:00.כניסה: 20-10 שקל.
  • המוזיאון לאמנות המזרח הרחוק: "סיירת החלל ימאטו". אנימציה יפנית. ללא מועד סיום. חיבת-ציון 18, רמת-גן, טל' 6188243. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 15 שקל.
  • המוזיאון לאמנות ישראלית רמת-גן: נועם עומר, "מתחת לכר". ציור ורישום. פתיחה: ו', 7.11, 12:00. עד 1.12; פסי מרגוליס, "ביקור מולדת/זמן אחר". ציור; רותי סגל, "האמנות שמאחורי הנוף"; ג'ון בייל, ציור. ללא מועד סיום; רוני סומק, "שריטה במרפק השירה". ציור; מרים גמבורד, "אמת בדויה". רישום. ללא מועד סיום. עבודות מאוסף המוזיאון. תצוגת קבע. דרך אבא הלל סילבר 146, רמת-גן, טל' 7521876. ב', ד', 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-09:00. כניסה: 20 שקל.
  • המוזיאון לאמנות רוסית ע"ש צטלין: משה ויבגניה גמבורד, ציורים ורישומים. ללא מועד סיום. חיבת-ציון 18, רמת-גן, טל' 6188243. ב', ד' 16:00-10:00; ג', ה', 20:00-10:00; ו', 13:00-09:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20 שקל.
  • מובי מוזיאוני בת-ים: חיים דעואל לוסקי, "צילום אופקי". גוף עבודות מארבעה עשורים. התערוכה בנויה סביב 12 מצלמות שלוסקי בנה. עד 10.1; תערוכה היסטורית לתולדות בת ים. תצוגות קבע. סטרומה 6, בת-ים, טל' 03-6591140. ג', ה', 20:00-16:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • מוזיאון ארץ ישראל: נפתלי אופנהיים, אנשי הכנרת". צילום. עד 28.2; "פורחים בגיל". מיצב פרחי קרמיקה. עד 27.12; מירי דוידוביץ, "רוק בשחור". צילום. תרבות המועדונים בשנות ה-80. עד 28.2; מינדי וייזל, "חוצה קווים". אמנות בזכוכית. עד 31.12; "הגרסה המאוירת". עד 30.12; "יודאיקה מקומית"; גן יעל; ביתן הזכוכית; ביתן הקרמיקה; ביתן קדמן למטבעות; ביתן אתנוגרפיה ופולקלור; ביתן נחושתן; כיפות היוצרים; חפירות תל קסילה; ביתן הדואר והבולאות; ארץ הברון; מרכז אדם ועמלו; והפלנטריום. תצוגות קבע. חיים לבנון 2, רמת-אביב, תל-אביב, טל' 03-6415244. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 20:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 16:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל, כניסה חופשית עד גיל 18 (כניסה לפלנטריום בתוספת תשלום).
  • מוזיאון אשדוד לאמנות: "עד שתצא מקולי". עבודות המשלבות בין דפוסים מערביים לזיקה פרטית למקורות תרבותיים שנמחקו תחת מנגנוני "כור ההיתוך". עד דצמבר 2014; "שעת הקסם-אור וצבע כחומר". לכל המשפחה. ללא מועד סיום. דרך-ארץ 8, אשדוד, טל' 08-8545180/1. א', ג'-ה', 16:00-09:00, ב', 20:00-09:00, ו'-שבת, 13:30-10:30. כניסה: 30-15 שקל (15 שקל עד 31.12).
  • מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן: "מגשר לאשדותיים, 90 שנה". עד 13.12. קיבוץ אשדות-יעקב מאוחד, טל' 04-6757737. ב'-ה', 15:00-10:00, ו' וערבי חג, 13:00-10:00, שבת וחג, 14:00-10:00.
  • מוזיאון בר דוד לאמנות ויודאיקה: אבנר שר ודייוויד אייזקס, "ציפור על תיל". ללא מועד סיום; "ציור ואות". עד 30.11; גן פסלים של יגאל תומרקין. תערוכת קבע; אוסף היודאיקה. תערוכת קבע. קיבוץ ברעם, טל' 04-6988295. א'-ה', 16:00-10:00; ו' וערבי חג, 14:00-10:00; שבת, 15:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.
  • מוזיאון האסלאם: "יומנו של חמור". בעקבות דמות החמור. עד מרץ 2015. הפלמ"ח 2, ירושלים, טל' 02-5661291/2. ב'-ד', 15:00-10:00, ה', 18:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • מוזיאון הכט: עבודות של סטודנטים בהשראת אוספי המוזיאון. ללא מועד סיום; תערוכות קבע: ציור צרפתי, אמנות יהודית (אמצע המאה ה-19 עד תחילת המאה ה-20), ארכיאולוגיה. אוניברסיטת חיפה, שדרות אבא חושי 199, חיפה, טל' 04-8240308. א'-ב', ד'-ה', 16:00-10:00, ג', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 14:00-10:00. כניסה חופשית.
  • מוזיאון הנגב לאמנות: "חמישים שנים לאנדרטת הנגב/חמישים שנים לפיסול הציבורי של דני קרוון". עד 31.1. העצמאות 60, באר-שבע, טל' 08-6993535. ב'-ג', ה', 16:00-10:00, ד', 19:00-12:00, ו'-שבת, 14:00-10:00.
  • מוזיאון העיר חיפה: "בין חיפה ליריחו", צילומים של זאב אלכסנדרוביץ'. עד 1.3. שד' בן-גוריון 11, המושבה-הגרמנית, חיפה, טל' 04-9115888. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-16:00, ו', 13:0-10:00, שבת, 15:00-10:00.
  • מוזיאון הרמן שטרוק: "דרגות של חושך: הדפס עכשווי בעקבות פרנסיסקו גויה". עד 28.10; פרנסיסקו גויה, "יצירות מופת על נייר". עד 25.1; הרמן שטרוק, "רומנטיקן על הכרמל". ללא מועד סיום. ארלוזורוב 23, חיפה, טל' 04-6359962. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00.
  • מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית: "בחזרה לברלין". הקבץ תערוכות: עילית אזולאי, "הכמוס הגמור בגלוי". מיצב צילום וקול; "מכתב ממר פאוסטוס, שבע קריאות מברלין". וידיאו וקול; אֵריק שימן, "ספר מבקרים: תצלומים מתוך ארכיון אישי". עד 17.1; תערוכות במסגרת "אוסף+": צבי לחמן, "עמודים"; "מאוסף יעקב אלקוב". ללא מועד סיום. הבנים 4, הרצליה, טל' 09-9551011. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 10 שקלים.
  • מוזיאון וילפריד: ז'אנג שיאטאו, "שלושה אלפי עולמות". וידיאו; כרמל אילן, "שדה של נייר". בין ציור לפיסול. עד 31.3. קיבוץ הזורע, טל' 04-9899566. ב', ד'-ו', 14:00-09:00, ג', 18:00-12:00, שבת וחג, 16:00-10:00.
  • מוזיאון חיפה לאמנות: אולף ברוינינג, "קבוצות". צילום וסרט; שרי כראל, "אי הסימנים". הדפס רשת וצבע על זכוכית; "שימוש משני". עבודות של יאיר ברק, אסף עברון וטליה קינן; "פוקוס, מאוסף מוזיאון חיפה לאמנות". פתיחה: שבת, 8.11, 20:00. עד 8.3; "שושלות, מאוסף מוזיאון חיפה". פתיחה: שבת, 8.11, 20:00. עד 25.7; במרכז האמנויות: "חם-קר-נוזל-מוצק". לכל המשפחה. עד 8.2.2015. שבתאי לוי 26, חיפה, טל' 04-9115991. א'-ד', 16:00-10:00, ה', 19:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל; מרכז האמנויות: שבתאי לוי 24. שבת וחג, 14:00-10:00. כניסה: 20 שקל למבוגר, 25 שקל לילד כולל סדנה.
  • מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: יאמאגוצ'י קארה ונישימוטו אקיאו, "מאניושו". בעקבות יפן הקדומה; טאמוזו, "תיבת אוצר החלומות". עיצוב; "קרוב ורחוק, פרספקטיבה יפנית". רישומים והדפסי עץ. עד 27.12. שדרות הנשיא 89, חיפה, טל' 04-8383554. א'-ה', 16:00-10:00, ו', 13:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.
  • מוזיאון יפו: "מיני ארט". מיניאטורות. עד 31.1. טיילת מפרד שלמה 10, יפו. א'-ה', שבת, 18:00-10:00, ו', 14:00-10:0 (מספטמבר סגור בימי א'). 50 שקל למבוגר, 45 שקל לילד.
  • מוזיאון ינקו-דאדא: רעיה טרינקר ובות'ינה אבו-מלחם, עבודות רקמה ותפירה; דניז רונה וחליל בלבין, עבודות מאתגרות ומטרידות; דורון פישביין ודורון וולף, מודלים קלאסיים שעברו תהליך פוסט-מודרניסטי; אלינת שורץ וורוניק ענבר, עבודות. עד 15.1. כפר האמנים עין-הוד, טל' 04-9842350. א'-ה', 15:30-09:30, ו' וערבי חג, 14:00-09:30, שבת וחג, 16:00-10:00. כניסה: 20-10 שקל.
  • מוזיאון ישראל: "האמן והסטודיו". עולמם של אמנים מתקופות שונות. עד 2.8.2015; "אי שקט" חדש באמנות העכשווית". עד 27.11; איה-ליסה אטילה, "אופקי". עד 8.11; ג'יימס טורל, "מקום לאור". עד 3.1; "מאחורי הפרגוד היפני". עד 27.11; "חומר מכושף באמנות אפריקאית". ללא מועד סיום; "פנים אל פנים". עד 31.1. באגף הנוער: "מסעות". ההתרגשות בגילוי ארץ לא נודעת. עד 7.2. שדרות רופין 11, ירושלים, טל' 02-6708811. א'-ב', ד'-ה', 17:00-10:00, ג', 21:00-16:00, ו', וערב חג 14:00-10:00, שבת, 17:00-10:00.
  • מוזיאון מאנה כץ: "המאסטרים הגדולים: אמנות יהודית במאה ה-19 ומקורותיה". עד נובמבר. שדרות יפה-נוף 89, חיפה, טל' 04-9119372. א'-ד', 16:00-10:00, 22:00-19:00, ה', 22:00-10:00, ו', 13:00-10:00, 22:00-19:00, שבת, 22:00-10:00. כניסה: 30-15 שקל.
  • מוזיאון משה שק: יצירות של משה שק. ללא מועד סיום. קיבוץ בית-ניר. כל השבוע 17:00-11:00, יש לתאם מראש בטל' 054-6874701 או 08-6874368.
  • מוזיאון נחום גוטמן לאמנות: עדה עובדיה, "לומינול". ציור. עד 8.11; "דיוקן עצמנו במבט לאחור"; "מעשה בענק, בגמד ובנסיכה". לכל המשפחה. ללא מועד סיום. רוקח 21, נווה-צדק, תל-אביב, טל' 03-5161970. ב'-ה', 16:00-10:00, ו', 14:00-10:00, שבת, 15:00-10:00. כניסה: 24-12 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18, כניסה מוזלת בשישי).
  • מוזיאון פתח-תקווה לאמנות: "מחשב מסלול מחדש". המעבר לעולם פוסט-גלובלי; דנה לוי, "תצוגה ארעית". וידיאו. עד 24.1. ארלוזורוב 30, פתח-תקווה, טל' 03-9286300. ב', ד', ו'-שבת, 14:00-10:00; ג', ה', 20:00-16:00. כניסה: 10 שקלים, בשבת, חינם.
  • מוזיאון ראלי: וולודומיר מקרנקו, "לחלום, לרחף"; אמנות לטינו אמריקאית עכשווית; ציורים מהמאות 18-16 בנושאים תנ"כיים. ללא מועד סיום. שדרות רוטשילד, קיסריה, טל' 04-6261013. כניסה חופשית. ב'-ג', ה'-שבת, 15:00-10:30.
  • מוזיאון תל-אביב לאמנות: "צורות חיות". חואן מירו, מקס ארנסט: הדפסים מהאוסף. פתיחה: ה', 13.11. עד 7.3; דוד ינאי, "אדריכלות וגנטיקה". עד 21.2; יאיר ברק, "מתרחק ממשהו, נועץ בו את עיניו". צילום. עד 7.2; מיכאל בורמנס, "אין מתוק מזה". עבודות על נייר, ציורים וסרטים. עד 31.1; ראידה אדון, "אשה ללא בית". וידיאו. עד 29.11; מרינה אברמוביץ', "Rhythm 0, 1974". מיצב המשחזר את המיצג של אברמוביץ' בנאפולי. עד 14.2; דוד ריב, "300-60-48". ציור, וידיאו. עד 29.11; "בשיחה". מבחר יצירות עכשוויות. ללא מועד סיום; "אנדי וורהול: ציור של צעצוע". תערוכה לכל המשפחה. ללא מועד סיום; חדרים מיניאטוריים מאוסף הלנה רובינשטיין; אימפרסיוניזם, פוסט אימפרסיוניזם ואסכולת פריז; אמנות המאה ה-20; אמנות עכשווית: מאוסף המוזיאון ושאילות. תצוגות קבע. שד' שאול המלך 27, תל-אביב, טל' 03-6077020. ב', ד', שבת, 18:00-10:00; ג', ה', 21:00-10:00; ו', 14:00-10:00. כניסה: 48-24 שקל (כניסה חופשית עד גיל 18).
  • משכן לאמנות עין-חרוד: חנה דיין, "פנים". עד 20.1; חיים מאור, "יהודי טוב". עד 20.12; דוד וקשטיין, "דוד וקשטיין ציור, 2014-1975". עד 20.12; "אוסף המוזאון, דיוקנאות", עד 20.12; הסטודיו לזכרו של דודו גבע. תערוכת קבע. עין-חרוד מאוחד, טל' 04-6485701. א'-ה', 16:30-09:00, ו' וערבי חג, 13:30-09:00, שבת וחג, 16:30-10:00. כניסה: 26-13 שקל.

הפוסט המדריך, 6–13 בנובמבר 2014 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא ליריד צילום

$
0
0

יריד הצילום Tel aviv photo מתקיים באביב 2015, בפעם החמישית. היריד יתקיים בחלל מרכזי בעיר ויימשך ארבעה ימים. מטרת היריד הינה חשיפת עבודות צילום לקהל אספנים ואוהבי צילום, תוך דגש על אמנים צעירים הנמצאים בראשית דרכם. העבודות תוצענה למכירה במחירים הנקבעים מראש.

צלמים ואמנים הפועלים בשדה הצילום מוזמנים להגיש עבודות לוועדת הקבלה של היריד.

היריד השנה גדל ומתרחב לערוצים נוספים, גלריות, צלמים וותיקים, צילומי אופנה , צילומי עיתונות צלמים מחו"ל ועוד.

מי רשאי להגיש?

אמנים בתחום הצילום אשר זהו עיסוקם, בוגרי מחלקות לאמנות או צילום במוסדות מוכרים בארץ או בחו״ל.

רשאים להגיש גם צלמים בעלי ניסיון מוכח אשר לא למדו במסגרת מוכרת.

דרישות:

יש לשלוח עד 10 דימויים של עבודות צילום אשר נוצרו בשנתיים האחרונות.

במקביל לקובצי התמונה יש לצרף מסמך ובו פרטים אישיים וביוגרפיה קצרה.

יש לציין את מידות העבודות , מחיר מבוקש, (עד 6,000 ₪) ושם במידה אם קיים .

את ההצעה יש להגיש עד לתאריך ה-15 בינואר 2015.

לכתובת: TELAVIVPHOTO.FAIR@GMAIL.COM

תשובות תינתנה עד ה15 בפברואר 2015.

דמי השתתפות 750 ש"ח.

עמלת מכירה 30%.

הפוסט קול קורא ליריד צילום הופיע ראשון בערב רב Erev Rav


קול קורא מזירת מחול

$
0
0

הזירה הבין-תחומית מזמינה יוצרים מתחום המחול להשתתף בפרויקט 'מחול חדש' ולהגיש הצעות לפסטיבל 'זירת מחול' לשנת 2015.

במסגרת הפרויקט מוצעת ליוצרים נבחרים אפשרות להעמיק את עיסוקם במדיום המחול באמצעות חקירה עצמית משמעותית. התהליך ילווה על ידי מנחים מקצועיים מתחומים שונים, בליווי הפקתי ובניהולו האמנותי של היוצר סהר עזימי.

בסיום הפרויקט יוצגו עבודות המחול של המשתתפים במסגרת פסטיבל 'זירת מחול', שיתקיים בקיץ 2015.

בחירת ההצעות תעשה על פי ההגשות הכתובות בלבד ואינה כוללת פרזנטציות.

ההזמנה היא להגשת הצעות ליצירות חדשות בלבד, שיצירתן תחל עם פתיחת התוכנית.

לפרטים נוספים והנחיות להגשת הבקשה אנא שלחו מייל haziradance@gmail.com

תאריך אחרון להגשת עבודות: 18.11.14

הפוסט קול קורא מזירת מחול הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא לקול העם

$
0
0
זהו קול קורא לאמנים ואמניות להגשת עבודות שמתייחסות לצופן המילים אשר מרכיב את ההיסטוריה האמיתית והמדומיינת של הבניין שבו מתקיים היום המכון השיתופי.
סמטת שלוש 5, הבניין של אלפרד-מכון שיתופי לאמנות ולתרבות, היה בעבר משכנו של ועד המפלגה הקומוניסטית הישראלית. בבניין הסמוך השתכן בית הדפוס "עמל" שבו הודפס עיתון המפלגה הקומוניסטי "קול העם".
ביציאה אל הגג (היפה ביותר בתל אביב) הוטבעו הספרות "1953". זוהי השנה שבה זכה עיתון "קול העם" בבג"ץ מכונן בנוגע לחופש הביטוי. פרטים על בג"ץ קול העם ניתן למצוא בקישור.
אוסף המילים (שמשקלה של כל אחת מהן הוא טון), ישמש כר לבחון באילו נגזרות או שברים או היפוכים יכולות להתקיים המילים הללו כאן ועכשיו: קול. העם. דפוס. עמל. פסק. דין. נגד. שלום. הציבור. חופש. ביטוי.
אוצרת: יעל עמית
הצעות לעבודות אמנות (מכל סוג), כולל טקסטים, סאונד ומה לא יש לשלוח לכתובת alfred.hecht@gmail.com
התערוכה תוצג בחללי מכון אלפרד בתאריכים 11-13 בדצמבר (במסגרת ארועי אוהבים אמנות).
תאריך אחרון להגשת הצעות: 28 בנובמבר 2014
אלפרד- מכון שיתופי לאמנות ולתרבות
סמטת שלוש 5, תל אביב-יפו

הפוסט קול קורא לקול העם הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

לדבר על צילום בזמנים חשוכים

$
0
0

בדיעבד היינו שאננים. חשבנו שההתנגדות תדעך עד מועד האירוע ״כאב הארכיון״ שאירגנו בבית הנסן, או שלכל היותר היא תסתכם במשמרת מחאה מנומסת. קראנו את הכתבות המסולפות (למעט "ידיעות ירושלים", אף כלי תקשורת שדיווח על האירוע המתקרב לא פנה אלינו כדי לקבל תגובה), וכך למדנו מהתקשורת ומהתבטאויות של נבחרי ציבור ברשת שאנחנו מארגנים תערוכה (על אף שמדובר בערב עיון), שזה פרויקט ממומן של ארגון בצלם (הגם שמדובר באירוע ביוזמת ״ערב רב״ בלבד), שאנחנו תומכים בטרור, קוראים להשמדת המדינה וכיו"ב. כל עוד הוויכוחים נשמרו בתחומי פייסבוק, היינו רגועים יחסית. לפעמים ענינו ולפעמים שתקנו, מניחים שהגל יעבור הלאה. ביקשנו מעיתונאים ופעילי ימין שפירסמו דיווחים שגויים לתקן את הדברים (אף אחד לא טרח), והתכוננו לערב קצת יותר עמוס מערבי העיון שאנחנו עורכים בדרך-כלל.

ביום ראשון ראינו שההזמנות להפגנה נגד האירוע התחילו לרוץ בעמודי פייסבוק של ארגונים קיצוניים מאוד. אחר-כך הסבו את תשומת לבנו לכך שגם אנשי להב"ה מתכננים להגיע וזה כבר לא רק "אמהות של חיילים נגד בצלם". הנהלת בית הנסן שכרה שישה מאבטחים והודיעה למשטרה. ביקשנו שניידת תהיה איתנו לכל אורך האירוע. כשהשוטרים ראו מי המפגינים שמגיעים למקום, הם שלחו שלוש או ארבע ניידות.

שעתיים לפני האירוע, בית הנסן שקט. שעה מאוחר יותר מתחילה התקהלות מול השער. אנחנו מבקשים מארקדי זיידס ורותי גינזבורג להתקשר כשהם מגיעים, כדי שנוכל להכניס אותם מדלת צדדית. קבוצה קטנה של אנשים עומדת בפתח האולם ודורשת בתוקף להיכנס. הם אגרסיביים מאוד, ומהאבטחה מוסרים שאלה חברי קבוצת לה-פמיליה, שמזוהה עם פעולות אלימות במגרשי כדורגל ומחוץ להם. הם אומרים שהם באו רק כדי לשמוע דעה אחרת. לאחד מהם יש מגאפון קטן בכיס, וכשהמאבטחים עוצרים אותם בכניסה, הם מתחילים לצעוק, לצלם את הנכנסים ולקלל. מאוחר יותר אנחנו קוראים את הפוסט של חגית קיסר שהותקפה מחוץ לשער ומתעדכנים בחדשות שהיו מעצרים.

סרטון מההפגנה. צילום: גיא בוטביה

בינתיים בחוץ מתאגדים מפגינים ושוטרים. נראה שיש בלגן, אבל אנחנו סגורים באולם ולא יכולים לראות מה קורה. המאבטחים סוגרים את השער, וחבר מתקשר כי הוא לא מצליח להיכנס, אבל אנחנו לא יכולים לעזור לו. בדיעבד מתברר שרבים נתקעו בחוץ. אנחנו מתבקשים להתחיל מה שיותר מהר ותכלס רוצים רק שייגמר כבר.

יונתן פותח את הערב עם כותרת מאמרה של אריאלה אזולאי על עבודתו של חיים דעואל לוסקי, "היסטוריה קצרה של צילום בימים חשוכים". התשובה של לוסקי ואזולאי לשאלת הצילום בתקופות כאלה עוברת דרך קריאת תיגר על מנגנוני הראייה השגורים וניסיון ליצור מכשירים שרואים אחרת, פשוטו כמשמעו. באירוע הנוכחי ביקשנו לנקוט טקטיקה שונה: לא להפיק דימויים חדשים, אלא לבחון מה ניתן ללמוד מהדימויים הקיימים. מה מוסר התצלום ומה הוא לא מוסר, כיצד להתעקש על מיקומו בהקשר ברור למרות האופי המקוטע של המדיום, מה מעמדם המשפטי והאמנותי של תצלומים המתארים את חיי הפלסטינים וכוחות הביטחון בשטחים, מהי נקודת המבט המוצגת בהם, מהם היחסים הפוליטיים המכוננים את התצלומים, וחשוב לא פחות – אילו יחסים נגזרים מהם.

ד"ר רותי גינזבורג מציגה את המחקר שלה, שפורסם לאחרונה בספר "והייתם לנו לעיניים", העוסק בשימוש בתצלומים בארגוני זכויות אדם בישראל ובשטחים. כעבור חמש דקות החשמל נופל, ומאוחר יותר מתברר שזו לא היתה תקלה מקרית. אנחנו מאלתרים חיבור חשמל עם כבל מאריך שמספק חשמל למחשב ולמקרן, אבל לא לתאורה. יתר האירוע ייערך בחושך, לאורם של הדימויים המוקרנים על המסך.   

אחרי גינזבורג מדבר הכוריאוגרף ארקדי זיידס, שהציג תיעוד של קטעים מעבודותיו המבוססות על חומרים תיעודיים מארכיון בצלם. זיידס כבר נכווה ממחאות לאחרונה, כשמוזיאון פתח-תקווה התבקש להסיר את עבודתו מהתערוכה "צעדים בוני אמון". לפני כמה שבועות נערכה הפגנה מול בניין משרד התרבות בתל-אביב בדרישה לבטל את התמיכה בעבודתו. אז נכחו בהפגנה תשעה אנשים והיא התפזרה בשקט, אבל היום זה שונה. אנחנו מנסים לשמור על ענייניות, אבל כולנו לחוצים והצעקות מבחוץ לא עוזרות להפיג את המתח.

סרטון של הטלוויזיה החברתית על עבודתו של ארקדי זיידס ומחאת הימין נגדו

גינזבורג מדברת על אופני השימוש בדימויים מצולמים מהשטחים. על מה שנראה ומה שנסתר מהם, ולכן גם פחות מדובר. מזכירים שריבוי המצלמות באזורי חיכוך מסייע מצד אחד לחשיפת האמת במקרים מסוימים, ומצד שני הופך כל אירוע שלא תועד לאירוע שלא היה, ולכן גם לא ראוי לחקירה. אחריה מקרין זיידס קטעים מהיצירה שהוצגה במוזיאון פתח-תקווה. בעבודה הוא מתחקה אחרי שפת הגוף והתנועה של חיילים ומתנחלים אלימים המתועדים בסרטונים שצילמו פלסטינים. החיבור בין אימוץ של נקודת המבט הפלסטינית לחיקוי התנועות מאפשר לו להדגיש עד כמה אדנותית עמידתם של חיילים בשעת שגרה שקטה, ועד כמה אלים ומשולהב הנער היהודי שמבקש לפרוץ שער לבית פלסטיני המופיע בסרטון אחר.

השילוב בין ערב עיון סמי-אקדמי ואמנותי לנוכחות בולטת של שוטרים ומאבטחים מאפשר לקיים את ההרצאות והדיון בסדר יחסי, כשלמעט החבלה בחשמל והצעקות הרחוקות, לא נרשמת הפרעה. חבר מועצת העיר הימני אריה קינג יושב בשקט בקהל ומקליט את הדיון, אבל המתפרעים נשארים בחוץ. פתאום אנחנו רואים מהחלונות שהם עלו לרחוב דובנוב ומשליכים משם אבנים על האולם. ניידת דוהרת למקום ומפנה אותם. אחר-כך יתברר שהם שברו את מצלמת האבטחה בכניסה.

הערב מסתיים בשאלות שלנו ושל הקהל. בשלב זה המתח מעיב על העניין ומקשה על הריכוז. אנחנו מבקשים מהנוכחים והנוכחות לצאת בקבוצה אחת ולא להיכנס לעימותים. הקב"ט מנחה את הקהל לא לצלם ביציאה, ונענה במחאה. כמה מבוגרים יוצאים יחד וסופגים קללות. את ארקדי ורותי אנחנו משאירים בפנים בינתיים. כעבור 20 דקות יגיעו שוטרים שילוו אותם לרכב ויחכו שיסעו. מהחלונות רואים מפגינים רצים ברחוב לכל עבר, אך כעבור זמן-מה השוטרים מדווחים שכולם התפזרו. אנחנו אוספים את הציוד ומתקפלים. כשאני יוצא מישהו קורא "יונתן!״ מרחוק. אני מסתובב קצת מבוהל, מתקרב ומגלה שזה אביב טטרסקי. אביב הותקף פיזית לפני שבועות אחדים כשהתעמת עם מפגינים אלימים ברכבת הקלה, והנה הוא שוב פה, ולא בפנים אלא בחוץ, בין המפגינים, אחרי שהגיע שוב כדי להראות נוכחות לא אלימה של הצד השני. נזיר בודהיסט ואקטיביסט.   

בלילה מתחילים להגיע דיווחים על התקפות מילוליות בוטות, ומאוחר יותר אנחנו שומעים שהיו גם מכות. החבר שנתקע בחוץ חטף אגרוף בבטן. צפירה שטרן מספרת שהוכתה בראשה במקל, אך היא בריאה ושלמה. בסרטונים מהאירוע רואים התפרעויות וקללות, ואיש עם מגאפון מבטיח לסגור איתנו חשבון בהמשך. אלמלא הנוכחות המסיבית של שוטרים ומאבטחים, ספק אם האירוע היה מסתכם בכך. גם את זה חשוב לומר.

הפוסט לדבר על צילום בזמנים חשוכים הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

קול קורא לאוצרים/ות

$
0
0

גלריה בנימין מזמינה בוגרים של מסלולי לימודי אוצרות וכן תלמידים מתקדמים להציע סדרה בת שלוש תערוכות שיוצגו בגלריה בשנת 2015. על התערוכות להיות קבוצתיות עם קו נושאי שמתפתח מהאחת לשנייה ואפשרות שתעסוקנה בפעולה ובקונספט עצמו של האוצרות.

ועדה מטעם הגלריה תבחר בהצעה הרצינית, מאתגרת ובועטת ביותר לטעמה. הזוכה יעלה/תעלה לאורך השנה את סדרת התערוכות עם קרדיט בלעדי ועם רשת ליווי והפקה יעילה ומשופשפת הכוללת צוותי הקמה, פרוק, עיצוב, יח״צ, יעוץ ופיקוח.
הוא/היא גם יזכה/תזכה למענק שנתי על סך 3000 ש״ח

חזונה של גלריה שיתופית בנימין הוא להיות גורם משפיע בזירת האמנות העכשווית, וזאת ללא שיקולים מסחריים. המטרה היא ליצור במה ושיח בין חברי הגלריה, אמנים פעילים, אוצרים ואנשי תאוריה – תוך דגש על מתן הזדמנות לאוצרים בתחילת דרכם כתרומה ייחודית לעתיד זירת האמנות בארץ. הגלריה ממוקמת בדרום תל אביב ומנוהלת בשותפות כעמותה ללא מטרות רווח ע״י 11 אמנים ממדיות שונות, פעילים ועצמאים. הגלריה הוקמה במרץ 2011 .
נא לשלוח הצעות למייל הגלריה תחת הנושא ״הצעה לטרילוגיה 2015״,  עד תאריך – 1.12.2014.

למייל יצורפו:
קו״ח
המלצה – חשוב במקרים של חוסר ניסיון רלוונטי
הצעה
מספר שורות לתיאור כללי של קו הסדרה וחזונה
מספר שורות על כל אחת מהתערוכות בסדרה וכמה עבודות מרכזיות לכל אחת

הערות:
כל ההצעות יענו עד 1.2.15. הגלריה מחויבת לסודיות, לא יועברו פרטים מההצעות לשום גורם חיצוני ולא יעשה בהם שימוש ע״י מי מחברי הוועדה המטפלת. הבחירה תהיה מותנית גם בפגישת הכרות עם חברי הגלריה. ישנה אפשרות להגיש הצעה בקבוצה בתנאי שמדובר בהכרות קרובה ובשיתוף פעולה מובטח.

הגלריה ממשיכה במקביל לקבל הצעות שוטפות לתערוכות קבוצתיות בודדות וגם שומרת לה זכות לפנות לבעלי ההצעות שלא זכו – ולהציע להם להציג תערוכה אחת מסוימת מתוך הסדרה שהציעו, בלי קשר לזכייה במענק החד פעמי הנדון.

גלריה בנימין, צ'לנוב 28 ת"א
טל: 052-3531456 (איריס)
שעות פתיחה: ה 16:00-19:00, ד,ו,ש  11:00-14:00    

כתובת למשלוח הצעות: Binyamin.artgallery@gmail.com

הפוסט קול קורא לאוצרים/ות הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

רב ערב 11.11.2014

$
0
0

אַבִּירוֹ לִילוֹ, שמן על בד 52*60 ס״מ

"מזכרונותיו של הולך רגל", תערוכת יחיד של אַבִּירוּ לִילוֹ
גלריה טובה אוסמן, תל-אביב 

פתיחה: חמישי, 13.11.14, ב-19:00
נעילה: רביעי, 3.12.14 

אַבִּירוֹ לִילוֹ מתאר את סביבת ביתו והמראות משגרת יומו בציור ריאליסטי מתון. בתערוכה יוצגו ארבע סדרות של ציורי שמן מהשנתיים האחרונות: "מזכרונותיו של הולך רגל" – מראות מאזור התעשייה של כרמיאל, תיאור המנסה להקפיא רגע חסר הרואיות או ייחוד, תוך התמקדות באלמנטים שגורים כמו עץ, כביש, דרך, קיר, חומה, צל; "געגוע" – סדרה העוסקת בקשר שבין האדם לטבע; "מים" – סדרה המתארת מקווה מים והשתקפויות טבע המוטלות בו; ו"דרך הרכבת", 18 עבודות מיניאטוריות המצוירות על כרטיסי רכבת ומתארות מסע יומיומי בין עכו לחיפה. לילו הוא בוגר המכון לאמנות במכללת אורנים, עוסק בהוראת אמנות, מתגורר ויוצר במצפה חרשים שבגליל.

גלריה טובה אוסמן, רח' בן-יהודה 100, תל-אביב. שלישי עד חמישי, 11:00–13:00, 17:00–19:00, שישי, 11:00–13:00.

מישה רפופורט, ללא כותרת, שמן על בד

"פלישה", מישה רפופורט
גלריה דן, תל-אביב

פתיחה: חמישי, 13.11.14, ב-20:00
נעילה: חמישי, 18.12.14
אוצר: חגי שגב

התערוכה מציגה סגנון חדש בעבודתו של רפופורט, המביא אל בדי הציור מציאויות שונות של הרס וקדושה. הציורים מציגים פלישה של הקלאסיקה לעולם העכשווי ופלישה נגדית של העולם העכשווי למצב של תודעה קלאסית. כך ניתן למצוא בציורים המרכזיים בתערוכה חיבור מפתיע בין דמותה של נזירה לבושה גלימה צחורה לרכב מסחרי הרוס לאחר תאונה. תיאור המיטלטל בין קדושה לחולין הוא חיבור בלתי שגרתי ומפתיע בהקשר של הציור בישראל.

פרטים נוספים באתר גלריה דן. ראשון עד חמישי, 10:30–19:00, שישי, 10:30–14:30. טל: 03-5243968.

פתיחת תערוכות בית בנימיני

בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית: שתי תערוכות חדשות 

פתיחה: חמישי, 13.11.14, ב-19:30
סיור בתערוכות: שישי, 12.12.14, ב-11:00

"גוף עבודות"
משתתפות: אורלי אלאונורה-אדלביץ', נעה ארד-יאירי, רונית ברנגה, בתיה מלכה, דורי שכטל-זנגר
אוצרת: שלומית באומן

פיסול קרמי עכשווי של דמויות מזמן אפשרות לבדוק את השינויים שחלו בין הפיגורינות מפורצלן של המאה ה-18 באירופה ובמזרח אסיה לימינו מבחינת דימויי גוף, הסיטואציה והסיפור שהן מספרות, החומריות שלהן, התפיסה המגדרית וההתבוננות הביקורתית על החברה שבה אנו חיים היום. התערוכה היא מיצב שבו הפיגורות של חמש האמניות מוצבות כמכלול שלם.

"מסיגי גבול"
מקס אפשטיין, תערוכת יחיד
אוצרת: טלי כהן-גרבוז

מחול של יחסי גוף בין פסלים קרמיים, בתוך עצמם ובסביבה המקיפה אותם. עבודה המצביעה על המאוים, זה הטמון בתת-ההכרה של התרבות האנושית משחר ימיה. אפשטיין הוא אמן רב-תחומי הפועל במחוזות גבוהים ונמוכים בו בזמן. החתולים שלו נראים כאילו נחמרו מבוץ, גושי חומר המועצמים כסימולקרות.

בית בנימיני, רח' העמל 17, תל-אביב, טל' 03-5182257. שני עד חמישי, 11:00–19:00, שישי-שבת, 11:00–14:00.

עדי ניסני, בית בנימיני

שישי בוקר בבית בנימיני: סדרת הרצאות והדגמות בבית בינימיני

המפגש ראשון: "כלים, אוכל וחומר", שישי, 14.11.14

"שוקולד וכלי, שוקולד ככלי"
היהפוך שוקולד ממשקה לקומקום תה? על הגילויים ששינו (ועשויים לשנות) את אופן השימוש בקקאו ואת המשמעויות החברתיות של החומר. מרצה: דוד הלל, חוקר אוכל. מרצה באוניברסיטת בן-גוריון. בעל MA בגסטרונומיה מאוניברסיטת אדלייד. בוגר הקורדון-בלו בפריז.

"כּלֶי גורמה"
אמנית הקרמיקה עדי ניסני מפתחת ויוצרת כלי אוכל, כלי הגשה ואובייקטים מעוצבים עבור שפים פרטיים, מסעדות ושירותי קייטרינג עילית. ניסני תדבר על תהליך עיצוב והתאמת הכלים למנות מבוקשות ותדגים כמה משיטות העבודה שלה.

כניסה: 50 שקל. הרשמה מראש: 03-5182257 או benyaminiccc@gmail.com

בית בנימיני, המרכז לקרמיקה עכשווית, רח' העמל 17, תל-אביב.
פרטים נוספים באתר.

אורי בצון, "X/O איקס עיגול"

"O / X איקס עיגול", אורי בצון
הגלריה לאמנות עכשווית גרנד ART

פתיחה: חמישי, 13.11.14, ב-19:00
נעילה: שלישי, 13.1.15
אוצרת: שירלי משולם

אורי בצון מציג אובייקט משחקי שנוצר בהקשר לסביבה הצרכנית של הקניון ולקהל הפוקד אותו. כללי המשחק החדשים יוצרים מעין הרצה מהירה של מהלך אבולוציוני חברתי. אובייקט המשחק בגלריה מסמן מעין תחילתה של מיני-תרבות, בדומה להיסטוריה של קוביות בתוך עולם האמנות והדת. המפגש של הקהל עם האובייקט והתהייה על האפשרויות החדשות והמוכרות הגלומות בו מטשטשים את קו ההפרדה בין תפקודו של האובייקט כ"אסתטי" לבין אובייקט שמזמין התערבות חברתית פעילה שמושתת על חוקים, מהלכים, בריתות, מאבק והתלכדות סביב רעיון משותף.

בפתיחה יועלה המופע-מיצג "איקס עיגול", להקת אנסמבל אנ"ת (אמנות נותנת תמורה). כוריאוגרפית ורקדנית: רותם גרינברג. רקדניות: דניאל נטלי-קינד, אוריין רוזן, עדן קרמר, שרון ולבסקי, נועה בר. תלבושות: אלינהר בינשטוק, מאנץ'.

הגלריה לאמנות עכשווית גרנד ART, גרנד קניון, קומה 3, דרך שמחה גולן 54, חיפה, טל' 04-8121111. ראשון עד חמישי, 12:00–20:00, שישי, 10:30–13:00.

טום פרידמן, "למעלה באוויר", 2010, אוסף מגזין III מוזיאון וקרן לאמנות עכשווית. צילום: כריסטיאן סאלטס

"למעלה באוויר", טום פרידמן
מגזין III מוזיאון וקרן לאמנות עכשווית מתארח במוזיאון תל-אביב לאמנות

הרצאה של האמן טום פרידמן תתקיים ביום שישי, 14.11.14, ב-12:00
אולם קאופמן, מוזיאון תל-אביב לאמנות
פתיחה: 17.11.14
נעילה: 15.3.15

אוצרת: רותי דירקטור

מיצב ענק של האמן האמריקאי טום פרידמן במפל האור במוזיאון תל-אביב, "למעלה באוויר", המורכב ממאות פריטים התלויים מהתקרה. במבט ראשון נדמה שמדובר ברדי-מייד של פרטי מזון ולבוש, כדורי ספורט, רהיטים, כלי בית, ציטוטים וסמלים. אלא שבעצם החפצים במיצב נוצרו בעבודת יד קפדנית, שקדנית וסבלנית. התוצאה היא מעין מובייל ענק של טבע דומם מפוזר ומרחף באוויר, המייצג את עולם החפצים והדימויים של המאה ה-21.

"למעלה באוויר" הוצב בפעם הראשונה ב-2010 במגזין III בשטוקהולם. יכולת ההשתנות של העבודה מתעצמת במעבר ל"מפל האור" במוזיאון בתל-אביב. ההעברה משנה את היחסים בין המרכיבים ובינם ובין החלל המקיף אותם, הפקעתם של החלקים מסביבתם הטבעית מעצימה את ההזרה והתלישות של מאות החפצים.

כרטיס להרצאה של טום פרידמן כלול במחיר הכניסה למוזיאון. למידע בקופת המוזיאון: 03-6077020.

***

סוף-שבוע של צפייה משותפת בהקרנת הכנס "קריאייטיב טיים" לאמנות ולחברה
ארטפורט 

ההקרנה: שישי ושבת, 14–15 בנובמבר 2014, בשעות 11:00–19:00
הופעה: שישי, 14.11.14, ב-14:00

מופע סוער של מוזיקה, שירה ומחאה עם המשורר והפעיל החברתי שלומי חתוכה והאמן הבינתחומי dub-mi (כינורו של רוטשילד), וצפייה משותפת בהקרנה, כולל שאלות ותשובות בסקייפ ונזיד חורפי.

ארטפורט מארחים זו הפעם השנייה הקרנה בשידור חי של כנס "קריאייטיב טיים" לאמנות וחברה, מהכנסים החשובים והמשפיעים בעולם בתחום האמנות הפוליטית, החברתית והאקטיביסטית. הכנס יתמקד בקולות מובילים של אמנות ופוליטיקה בהקשרים גלובליים, בדגש על אמנות המתייחסות למושג הלאומיות, שנאת זרים ויחס למהגרים. בין המשתתפים: האמנים ג'רמי דלר, טניה ברוגרה, ג'יל מגיד, פרופ' ססקיה סאסן ועוד. הכניסה חופשית.

ללו"ז מלא: אתר ארטפורט
לאירוע בפייסבוק

אתי שוורץ, "פסגת זאב", 2002

"מיתוגרפיות", רותי אגסי, נועה בן-נון-מלמד, אתי שוורץ
גלריה עינגע

פתיחה: שישי, 14.11.14
נעילה: שבת, 20.12.14

תערוכה צילום קבוצתית העוסקת "בניסיון להבנות מחדש את העבר, עם כל הידיעה שהזיכרון מתעתע, שבעצם מרחב הפעולה של ההבניה הזו הוא מיתי" (שמעון אדף). התערוכה משלבת שלושה גופי עבודות ומעלה תהיות לגבי זיכרון, ביוגרפיה, גבולות מדיום הצילום, אל מול צילום נוף מסורתי. רותי אגסי מציגה תצלומי פנים וחוץ הנחשפים מתוך העלטה באופן אלגורי. נועה בן-נון-מלמד מציגה מיצב צילום המשלב תצלומי נוף מטפוריים של קווי חוף ויערות, לצד חיתוכי מתכת של פרטים מתצלומים ביוגרפיים ותצלומי נוף. אתי שוורץ מציגה תצלומי צבע ושחור-לבן ובהם תיעוד ישיר של מקטעי נוף ופנורמות אורכיות מגיא בן-הינום ומהגבול הצפוני של ירושלים ורמאללה. טקסט נלווה לתערוכה, מתוך "שֵׁדְרֵךְ", רומן קצר בכתובים, מאת שמעון אדף.

פרטים נוספים באתר גלריה עינגע, טל' 03-5181812

אלעד לרום, "Pool Triangle"

"אחת יחידה וצעירה": מפגש ושיח עם דרור דאום ואלעד לרום
במסגרת התערוכה "שממה הורה", עבודות מאוסף יגאל אהובי לאמנות

הגלריה האוניברסיטאית לאמנות ע"ש גניה שרייבר, אוניברסיטת תל-אביב
שישי, 14.11.14, ב-11:00
אוצרת ומנחה: שרית שפירא

במסגרת אירוע הנעילה בתערוכה "שממה הורה", עבודות מאוסף יגאל אהובי לאמנות, יתקיימו שיח ומפגש עם האמנים דרור דאום ואלעד לרום. סדרת המפגשים "אחת ויחידה" מתמקדת במפגש עם אמנים מרכזיים בסצינת האמנות הישראלית המשוחחים על עבודה אחת, תוך כדי הצבעה על ייחודיותה והקשריה למכלול עבודתם. עד כה הציגו ודיברו על עבודתם האמנים תמר גטר, עדו בר-אל ויאיר גרבוז. לקראת סיום הפרק השני בטרילוגיית התערוכות "בבל", "שממה הורה", המציגה מבחר מאוסף יגאל אהובי, ייערך מפגש נוסף בסדרה, הפעם עם שני אמנים צעירים, דרור דאום ואלעד לרום, שעבודותיהם מציעות, כל אחת בדרכה, חיבורים ויזואליים היוצרים דימוי בעל הפרעה והטרדה. הכניסה חופשית.

הגלריה האוניברסיטאית לאמנות ע"ש גניה שרייבר, אוניברסיטת תל-אביב, כיכר אנטין, חיים לבנון פינת איינשטיין, טל' 03-6408860. ראשון עד רביעי, 11:00–19:00, חמישי, 11:00–21:00, שישי, 10:00–14:00.

טלי נבון, ""Could Be Me, 2014, וידיאו

שיח גלריה עם האמנית טלי נבון במסגרת התערוכה "מחשב מסלול מחדש"
מוזיאון פתח-תקווה לאמנות

שבת, 15.11.14, ב-12:00
אוצרת: דרורית גור-אריה

הספרייה בבית-הספר המקיף ביאליק-רוגוזין ובגינת לוינסקי, תל-אביב, מיועדת לקוראיםמקהילת העובדים הזרים בתל-אביב. התקיימותה כאי תרבותי לאוכלוסייה תלושה ועקורה המנהלת חיים ארעיים מעוררת מחשבות על חירות במצבי קיצון, על מקום היצירה בחברה ועל יחסי הגמוניה ושוליים. טלי נבון חוקרת בעבודתה את התהליכים הנפשיים והתרבותיים של הקורא בתהליך הקריאה ובוחנת את יחסי הגומלין בין הקורא לטקסט; אלא שב"מחקרה" זה היא בוחרת להימנע מעמדת ההתבוננות המציצנית בזרים הקוראים ומפעילה את מצלמתה כמין סורק תודעתי המעלה דימויים מטושטשים וממוסכים של עולם ומלואו הרוחש בין קירות הספרייה.

התערוכה "מחשב מסלול מחדש" משקפת את חוויית המעבר לעולם פוסט-גלובלי ומעלה לדיון שאלות הנוגעות להשלכות החברתיות, התרבויות, הכלכליות והפוליטיות של תהליכי הגלובליזציה והשפעתם על הפרט.
פרטים נוספים באתר המוזיאון.

ורד טרולובסקי-יעקובוביץ', ללא כותרת

"רגשות", ואדים רובינצ'יק, נטלי גרוסמן, ורד טרלובסקי-יעקובוביץ'
גלריה על-האגם, רעננה 

פתיחה: מוצ"ש, 15.11.14, ב-20:00
נעילה: שבת, 29.11.14
אוצרת: ענת ניצן

נטלי גרוסמן יוצרת עבודות הנעות בין ריאליזם למופשט, חוויה צבעונית ודינמית, מסע לעולם פסטורלי מדיטטיבי, בטכניקה ייחודית. ורד טרלובסקי-יעקובוביץ' יוצרת פסלים המאופיינים בהפשטה גיאומטרית מינימליסטית ודינמיקה הרמונית. בעבודות מוטיב חוזר של טורסו גוף אשה בקווים מתעגלים. פסליו של ואדים רובינצ'יק עשויים נותנים ביטוי לרגש המועצם בגודש פרטים. הדמויות לובשות ארשת דרמטית ופורצות את גבולות המדיום, עם נטייה ליצירת אפקטים של תדהמה.

הפתיחה במעמד זאב בילסקי, ראש העיר, ורונית וינטראוב, סגנית ראש העיר והממונה על אגף תרבות, נוער ופנאי.

גלריה על-האגם, דרך הפארק 10, רעננה. ראשון עד חמישי, 10:00–13:00, 17:00–20:00, שישי, 10:00–14:00, שבת, 10:00–20:00.

שרה פלד, מתוך התערוכה "סייסמוגרפיה", ללא כותרת, 2013

שרה פלד, "סייסמוגרפיה", עבודות על נייר
בית האמנים על-שם זריצקי, תל-אביב 

שיח גלריה: שבת, 22.11.14, ב-12:00
נעילה: שבת, 29.11.14
אוצר: סורין הלר

רישומיה של פלד מצביעים על תהליך עבודה אינטנסיבי ודקדקני: רישום על כל הדף עם שימת דגש על קצוות הנייר, מעין ניסיון לסמן גבולות של טריטוריה, כשבה בעת האמנית מאפשרת כניסה לחלל העבודה. אלא שזו אשליה, היות שעין הצופה הולכת שולל אחר סבך הרישום. בתוך החידה הבלתי פתורה הזאת מציעה פלד קצה חוט, תרתי משמע: היא שוזרת חוטים בתוך חלל הדף, הפורצים את הפורמט אל טריטוריות שמחוצה לו.

"ההפך מחי". צילום: איתי בניאן

"ההפך מחי", מופע לילי לצופה יחיד
הזירה הבין-תחומית

ימי חמישי במוזיאון הטבע, רח' מוהליבר 6, ירושלים, בשעות 19:00–23:00

חוויה לילית, אישית, לאדם יחיד, המתרחשת במרחביו הקפואים בזמן של מוזיאון הטבע בירושלים. מלווה בפנס ובקולה של מדריכה יכול המבקר לבחון את הגבול שבין חיים למוות, בין קיים ונעלם, בין הברדלס לבינינו. ללמוד משהו על הטבע. הטבע שלהם, שלנו, שלך.

כתיבה ובימוי: מיכל ואעקנין ואילנית בן-יעקב; ביצוע: עלית קרייז/מיכל ואעקנין; סאונד: בניה רכס; עיצוב תאורה: שביט ירון; עיצוב חלל: גל גרופית; הפקה בפועל: נטע מייזלס; ליווי אמנותי: דפנה קרון; ניהול אמנותי: גיא בירן.

כרטיסים בהזמנה מראש בלבד. הכניסה במרווחים של חמש דקות בין צופה לצופה. יש גרסה באנגלית. להזמנת כרטיסים ולפרטים נוספים: 02-6783378. 

2 זוגות כרטיסים יוגרלו בין קוראי רב ערב שישלחו מייל: marketing@hazira.org.il

"האשכנזים", מכקלה

"האשכנזים", מופע אימפרוביזציה של קבוצת מכקלהת

שישי, 21.11.14, ב-22:30, שני, 8.12.14, ב-21:00, צוותא תל-אביב
חמישי, 11.12.14, ב-21:00, הביט, חיפה
שבת, 13.12.14, ב-21:00, תיאטרון גבעתיים

"האשכנזים", חמישה קומיקאים שהם במקרה החברים הכי טובים וגם אלופי ישראל באימפרוביזציה, בערב מערכונים של נונסנס ועם סנס שיפיל אתכם. החמישה, בוגרי סטודיו למשחק ניסן נתיב, שהקימו יחד את ההרכב מכקלה (מכה-קלה), מופיעים בשנתיים האחרונות בכל רחבי הארץ עם מופע מאולתר לחלוטין שמתבסס כולו על הצעות הקהל.

לכרטיסים: פשבר, 03-5745005.
2 זוגות כרטיסים לכל אחד מן התאריכים יוגרלו בין קוראי "ערב רב" ויוענקו לראשונים שישלחו מייל: apchi540@gmail.com

***
המודעות ב"רב ערב" מתפרסמות בתשלום. מעוניינים/ות לפרסם בניוזלטר?
צרו קשר: raverev@gmail.com

הפוסט רב ערב 11.11.2014 הופיע ראשון בערב רב Erev Rav

Viewing all 1056 articles
Browse latest View live